بحران آب
-
سرانه آب هر ایرانی از ۶۹۰۰ به ۱۲۰۰ متر مکعب رسید
نسل آینده پیشکش؛ امروز هم آب نداریم
یک کارشناس حوزه آب گفت: اقدامات صورت گرفته برای حل بحران آب کافی نیست و جای نگرانی جدی دارد، روالی که دولتهای مختلف طی کردند در جهتی نیست که دلگرمکننده و به سمت حل مسئله باشد. عمدتا نگاه دولتهای مختلف از جمله دولت فعلی در بخش مدیریت تامین است.
-
۹۰میلیارد مترمکعب از آب مصرفی متعلق به بخش کشاورزی است
طغیان خشکی از بیآبی
این روزها یکی از معضلات اساسی و چالشهایی که ایران با آن دستوپنجه نرم میکند کمبود آب است؛ زیرا ایران از نظر موقعیت جغرافیایی کشوری خشک و نیمهخشک محسوب میشود و میزان بارندگی و شرایط تبخیری آن نسبتبه میانگین جهانی بسیار بالاتر است.
-
یک قدم مانده تا بحران آب در کشور
با توجه به کاهش بارندگیها، کشور در مرحله تنش آبی قرار گرفته است، اگر کشوری بیشتر از ۱۷۰۰ متر مکعب به ازای هر نفر در سال آب داشته باشد از نظر منابع آبی مشکلی ندارد اما ما در سال ۱۳۹۱ از این مرز عبور کردیم و اگر از این میزان کمتر شود یعنی وارد تنش آبی شدهایم که اکنون در یک قدمی آن قرار داریم.
-
مهاجران خشکسالی در ایران
35هزار روستا خالی از سکنه شدند
فشارهای زیستمحیطی یکی از 4 «کلانروند» در شکلدهی جهان امروز است که خود شامل تغییرات اقلیمی و کمبود منابع میشود. این فشارها منجر به جابهجایی وسیع آدمها در کره زمین شدهاند.
-
رئیس مرکز مطالعات کشاورزی و آب اتاق ایران بر لزوم تغییر سیاستهای مدیریت منابع آب تاکید کرد
دهه ریاضت آبی فرا رسیده
فرصت ایران برای مدیریت منابع آب تنگ است. این جمله و شبیه به آن را بارها از زبان کارشناسان شنیدهایم. این بار محمد حسین شریعتمدار، رئیس مرکز ملی مطالعات آب و کشاورزی اتاق بازرگانی ایران این هشدار را داده است. او تاکید کرده که باید خودمان را برای تحمل یک ریاضت ده ساله آماده کنیم. اما پرسش این است که در سطح حکمرانی آب آیا نشانی از سازگاری با کم آبی دیده میشود؟ آیا سیاستگذارانی که در ادوار مختلف مجلس آمدهاند و رفتهاند جهتگیریشان در زمان نوشتن برنامه بودجه به سمت توزیع بیشتر منابع آب بوده یا کنترل مصرف در بخشهای مختلف و افزایش بهرهوری؟ پاسخ این سوالات روشن است. اگر سیاستهای دولت و مجلس در ادوار گذشته را نگاه کنیم به خوبی متوجه میشویم که شمار طرحهای عرضه محور آب بسیار بیشتر از طرح هایی بوده که به مدیریت تقاضا منجر میشده است.
-
هشدار کارشناسان درباره حفر چاه های جدید
قطع طولانی آب شرب در شهرها و روستاها در روزهای گرم تابستان دو سال گذشته وضعیت بغرنجی را در بسیاری از نقاط کشور پدید آورده بود.
-
آب منطقهای استان گیلان از کمبود 40 درصدی آب مورد نیاز مزارع برنج خبر داد
سهمیه بندی آب در مزارع کشاورزی گیلان
گیلان برای تأمین آب شالیزارهای خود به حداقل 3 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد که به گفته مسئولان دراین زمینه حداقل 30 تا 40 درصد کمبود وجود دارد وآب تحویلی به شالیکاران با جیره بندی سختگیرانه تحویل داده میشود و این مسأله به این نگرانی دامن زده که مبادا شالیکاران برای تأمین آب مورد نیاز خود از هر آبی استفاده کنند.
-
اوضاع سدهای تهران خوب نیست/ ذخیره آبی پایتخت ۲۰ درصد از پارسال کمتر است
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در حال حاضر حجم ذخایر مخازن حدود 640 میلیون متر مکعب است و نسبت به سال قبل که این رقم 800 میلیون متر مکعب بوده است 20 درصد کسری را شاهدیم.
-
بحران کمآبی در ایران
این هشدار را جدی بگیرید
ایران بهلحاظ موقعیت جغرافیایی در یک محیط خشک و نیمهخشک قرار گرفته و منابع آب محدودی دارد. باید پذیرفت که مشکل کشورمان خشکسالی نیست و منابع آبی محدود است و این ما هستیم که باید بهجای تقابل با این وضعیت، خود را با شرایط اقلیمی و محدودیتهای آب سازگار کنیم.
-
تشدید چالش کم آبی با شبکه آبرسانی قدیمی
لولههای فرسوده، آبی به قلعه گنج نمیرسانند
با شروع فصل گرما و افزایش مصرف آب، چالشهای کمآبی در برخی مناطق شهرستان قلعهگنج واقع در ۴۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان هم بیش از پیش خودش را نشان داده است.
-
استاندار تهران:
وضعیت آب پایتخت تحت نظارت جدی است/مردم صرفه جویی را فراموش نکنند
استاندار تهران با تاکید بر اینکه وضعیت آب این استان تحت مدیریت و نظارت جدی است، گفت: از مردم میخواهیم در فصل تابستان صرفه جویی را در دستور کار جدی قرار دهند.
-
گزارشی درباره محیط زیست در قرن 21
چشمانداز نگرانکننده اقلیم ایران
«ایران 2040، ایرانی با بحران فزاینده آب!» این توصیف 7 سال پیش، شبکه 24 فرانسه به نقل از متخصصان اقلیمی جهان بود. اما پیشبینی ادوین آلدریان، معاون نخستین گروه کاری «هیات بینالدولی تغییر اقلیم سازمان ملل متحد» (IPCC) که 6 سال پیش در ایران سخنرانی میکرد نیز از این بهتر نیست. او نیز خاطرنشان کرد: «ایران تا کمتر از دو دهه دیگر با چندین چالش بزرگ مرتبط با تغییر اقلیم مواجه میشود، چالشهایی در ابعاد خشکسالی، موج شدید گرما، کمبود آب و پیامدهای آن برای تولید غذا».
-
بیانیه شورای هماهنگی شبکه تشکلهای مردمنهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور درباره تصمیم های مخرب وزارت نیرو
هشدار حفر چاههای جدید و وضعیت بحرانی منابع آبی کشور در آستانه تابستان 1401
سلامت نیوز: شورای هماهنگی شبکه تشکلهای مردمنهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور با صدور یک بیانیه درباره تصمیمات فاجعهبار و مخرب وزارت نیرو در زمینه حفر چاههای جدید و کاستیهای اساسی مدیریت تقاضا در زمینه ابرچالشهای همبستهی نابودی غیرقابل بازگشت، بدهکاری شدید و وضعیت بحرانی منابع آبی کشور در آستانه تابستان 1401 هشدار داد.
-
100 کودک درسال قربانی بیآبی در استان سیستان و بلوچستان میشوند
فاجعه باورنکردنی؛مرگ کودکان از تشنگی!
بحران کم آبی هنوز جــان بسیاری از کودکــان را تهدید میکند و بسیــاری از کودکان هنوز در استان سیستان و بلوچستان برای یک جرعــه آب، یا گرفتار گانــدوها میشوند یا در آب غرق میشوند. دو سال گذشته بـود که دو کودک، زمانیکه بـــرای برداشتن آب، به کنار دریاچه محلی رفتند، گرفتـــار گاندوها شدند و یکی از آنها کشته و یکی دیگر دستش را از دست داد.
-
ماههای سخت کرخه در پیش است
مهدی قمشی استاد مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز:ماههای سخت کرخه در پیش است باید آب با دبی 12 تا 15 مترمکعب در ثانیه از شاخههای انتهایی کرخه به هورالعظیم رسانده شود تا از نظر محیط زیستی تالاب مشکلاتی مانند سال گذشته را تجربه نکند.
-
احتمال قطع آبِ بوستانهای جنگلی تهران به دلیل کمآبی/ خطر خشکیدگی درختان پایتخت
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری نسبت به قطع احتمالی آبِ بوستانهای جنگلی تهران به دلیل کمآبی ابراز نگرانی کرد.
-
گزارش میدانی از زندگی ساکنان حاشیه تالاب خشکیده هامون
آب مهمتر از شناسنامه است
آب مهمتر از شناسنامه است. اگر آب به ما نرسد میمیریم. مرز ما هستیم، درست است که این پادگانها و مرزبانیها اینجاست اما ما هستیم که مرز هم زنده است رد مرز برای بیشناسنامهها ترسناکترین واژه است. مرزی که آب را به رویشان بسته برای اخراجشان از وطن همیشه باز است.
-
دولت به دلیل کاهش ذخایر آبی، کشاورزی را برای برخی کشاورزان خوزستانی ممنوع کرد
کویر در کرخه
عکسهای کرخه آخرالزمانی است؛ خشک و بیآب و علف و چنان وحشتناک که زامل کشاورز میگوید در طول ۵۰ سالی که از خدا عمر گرفته، هیچگاه چنین روزگاری به کرخه ندیده بود. خوزستان زمانی پرآبترین و حاصلخیزترین جلگه ایران بوده و کرخه سومین رودخانه بلند بعد از کارون و سفیدرود. بزرگترین سد ایران را روی کرخه بستهاند و حالا نفسهای رودخانه به آخر رسیده است.
-
بیتوجهی به تغییر الگوی کشت؛
صادرات هندوانه از سرزمین کم آب
کمآبی همیشه یکی از ابر مشکلات کشور ما محسوب شده و میشود. مشکلی که هزاران بار درباره شیوه مدیریت آن صحبت شده و در شعارهای انتخاباتی تمام کاندیداهای ریاستجمهوری وعده داده شده است اما اقدام عملی که خروجی قابل لمسی برای مردم و کشور داشته باشد، انجام نشده و هنوز چشم مسوولان به آسمان است تا بارندگی به میزانی باشد که بتوان شیوه منقضیشده مصرف آب را با آن ادامه دهند.
-
حال بد سدهای کشور
میزان پرشدگی سدهای استان تهران، سد زایندهرود در استان اصفهان، سدهای استان خوزستان و سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در شرایط فعلی به ترتیب حدود ۲۷ درصد، ۲۹ درصد، ۵۷ درصد و ۷۳ درصد است.
-
عمق بحران کمآبی تهران را به گوش مردم برسانید/ موجودی سدهای تهران فقط ۴۵۰ میلیون متر مکعب
یک کارشناس مدیریت منابع آبی گفت: اگر پاییز و ابتدای زمستان امسال هم بارشها کم باشد یک فاجعه کم آبی برای تهران رخ خواهد داد که برای جلوگیری از این فاجعه باید از الان اقدام کرد. هرچه عموم مردم در جریان کمآبی موجود قرار گیرند همکاری بیشتری خواهند کرد.
-
بحران کم آبی
«آب» در وضعیت هشدار
ایران بهلحاظ موقعیت جغرافیایی در یک محیط خشک و نیمهخشک قرار گرفته و منابع آب محدودی دارد. باید پذیرفت که مشکل کشورمان خشکسالی نیست و منابع آبی محدود است و این ما هستیم که باید بهجای تقابل با این وضعیت، خود را با شرایط اقلیمی و محدودیتهای آب سازگار کنیم. نباید به بارانی که در برخی مقاطع تقریبا مناسب میبارد، دلخوش باشیم و در مواقعی که با کاهش میزان بارش مواجه میشویم زانوی غم بغل بگیریم؛ کمااینکه میتوانیم با مدیریت صحیح آب و ذخیره اصولی آن در زیر زمین و کشت محصولات کمآببر و متناسب با اقلیم منطقه به استقبال این شرایط برویم.
-
ایلام کمبارشترین و هرمزگان پربارشترین استانها
نگرانکنندهترین سال آبی ایران در پیش است
رئیس مرکز ملی خشکسالی معتقد است: «بارش سهم جبری ما از آسمان است و بارندگی چیزی نیست که بتوانیم آن را بهصورت مصنوعی ایجاد کنیم. اگر باران نیاید کار خاصی نمیتوانیم انجام دهیم به جز اینکه خودمان را با شرایط تطبیق دهیم و سازگار کنیم. شکی نیست که سازگاری در مصرف آب، برنامهریزی برای بهینهکردن مقوله مصرف است. در بخشهای مختلف صنعت، آب شرب و کشاورزی باید تمهیداتی اندیشیده شود تا بتوان این شرایط را تحمل کرد و در عین حال کمترین آسیب را دید و بهترین بهرهبرداری را کرد.»
-
راههای برونرفت از بحران خشکسالی چیست؟
خشکسالی در کشور تا ۵ سال آینده ادامه دارد
سلامت نیوز:یک کارشناس حوزه آب گفت: پیشبینیها بر این اساس است که تا ۵ سال آینده شاهد خشکسالی در ایران باشیم.
-
احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱
سلامت نیوز: با کسری ۲۴۲ میلیون مترمکعبی ذخایر آبی سدهای تهران نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجهایم و اگر در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱، بارشهایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱ بسیار زیاد است.
-
موج بی آبی در سدهای کشور
سلامت نیوز:با سپری شدن ۱۷۱ روز از سال آبی تا ۲۱ اسفندماه (سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰) مجموع حجم ذخایر آب در مخازن سدهای کشور به حدود ۲۳.۳۶میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته بیانگر ۱۷ درصد کاهش است.
-
تبعیض در سیراب شدن
15 میلیون تهرانی، در یک روز 3 میلیارد لیتر آب مصرف کردند
سلامت نیوز:وضعیت منابع آبی استان تهران به مرز بحران رسیده است. رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری استان تهران هشدار داده که سطح آب در سدهای لتیان و رودخانه جاجرود به حدی کاهش یافته که حالا مصرف شرب استان در اولویت قرار داشته و هرگونه برداشت برای آبیاری منابع طبیعی متوقف خواهد شد.
-
درباره ضرورت جایگزینی کشت کنجد با برنج به دلیل بیآبی
شمارش معکوس تا خشکی سدهای خوزستان
سلامت نیوز:تابستان امسال انتشار گسترده تصاویری از خشک شدن بیسابقه هورالعظیم، به گل نشستن و تشنگی گاومیشها و از بین رفتن زحمات کشاورزان در رسانهها، قلب هموطنان را به درد آورد و تا مدتها تیتر یک اخبار بود.
-
«سیرکان» همیشه بیآب و تشنه است
تنها شهر بدون آب لولهکشی ایران/ستاد بحران ورود کند
سلامت نیوز: «سیرکان» تنها شهر ایران است که با وجود لولهکشی آب، همیشه بیآب است و سالهاست مردم آن با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند؛ شرقیترین شهر استان سیستان و بلوچستان که در فاصله 95 کیلومتری شهر سراوان و در مرکز بخش «بَم پُشت» این شهرستان قرار دارد.
-
درباره تامین آب در تابستان 1401
احتمالا ؛ تابستان تبدار و بیآب
سلامت نیوز: در انتهای ماه بهمن و با گذشت 150روز از سال آبی؛ ذخایر آب سدهای کشور 20درصد کاهش نسبتبه سال گذشته را نشان میدهد. سدهای تهران تنها دارای 17درصد پرشدگی مخزن هستند.