بحران آب
-
تنها یک قدم تا ورشکستگی آبی فاصله داریم
ایران در حال حاضر در مرز تنش و بحران آب قرار دارد و تنها یک قدم تا بحران آب و بدنبال آن ورشکستگی آبی فاصله دارد.
-
آب و فرونشست دو ابر چالش کشور
درحالیکه مسئلهٔ کمآبی به پهنهٔ ایران، همهٔ شهرها، روستاها دشتها و حتی پهنههای آبی و تالابی کشور را فراگرفته است و ناترازی آب حتی با وجود حذف سهم محیط زیست و طبیعت، هر روز بیشتر از پیش میشود، بهنظر میرسد که دولتها هنوز و در آستانهٔ برنامهٔ هفتم توسعه نتوانستهاند راهحلی برای مقابله با این چالش بزرگ پیدا کنند.
-
استان تهران در میان صدرنشینهای خشکسالی و کمآبی
وضعیت بحرانی پشت سدهای تهران
منابع آبی استان تهران روزهایی بحرانی را پشتسر میگذارد و روزبهروز هم به جمعیت آن اضافه میشود. حالا این استان علاوه بر تنش آبی، با بحران بارگذاری جمعیتی هم روبهرو است؛ آنهم در شرایطی که هیچ منابع آبی جایگزینی دراختیار ندارد.
-
آب، مسئله اولِ ایران
یک پیشنهاد برای قرار گرفتن ایران در مسیری جدید، در اولویت قرار دادن مسائل سرزمینی است. شاید اگر آب را مسئله اول ایران قرار دهیم، بتوانیم وارد تجربه جدیدی از همزیستی و همگرایی شویم.
-
120 روز قطعی آب در روستاهای جزیره قشم
ساکنان برخی روستاهای جزیره قشم ماهیانه بیشاز 2میلیون تومان برای تامین آب پرداخت میکنند.
-
نگرانی از بحران کرخه
هورالعظیم همچنان تشنه است. رود کرخه در حالی سومین خشکسالی پیاپی را سپری میکند که هورالعظیم، چهل هزار راس گاومیش حاشیه رودخانه و کشاورزان، هنوز در حسرت آب، لهله میزنند. کشمکش بر سر آب بالا گرفته است؛ از یک سو تالاب نیمهجان و از سوی دیگر کشاورزان حقابهشان را مطالبه میکنند.
-
معینالدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس، در تشریح بحران آبی سیستانوبلوچستان
مردم زابل در اعتراض به بحران بی آبی خواستار استعفای نمایندگان خود از مجلس شدند
بحران آب در سیستانوبلوچستان وارد فاز جدید خود شده است و طبق آنچه پیشازاین نمایندگان این استان «فوق بحران آب» نامیده بودند، عصر دوشنبه جمعی از مردم زابل در شمال سیستانوبلوچستان، تجمعی اعتراضی راه انداختند.
-
کمپین «مطالبهٔ حقابهٔ سیستان» و انجمن «حامیان توسعهٔ سیستان» بیانیه منتشر کردند
حیات سیستان در خطر است
شهروندان سیستان در پیگیری مطالبهٔ تأمین حقابهٔ ایران از رودخانهٔ مرزی «هیرمند» از سوی افغانستان و بهمنظور توجه دادن به ضرورت تقویت دیپلماسی در این زمینه، اینبار در میدان «یعقوب لیث» زابل تجمع کردند.
-
قطعی آب به شیراز رسید
براساس آنچه شهروندان شیرازی اعلام کرده اند اهلی در شیراز به ویژه محله های مانند «خلدبرین» از بیست روز گذشته با افت شدید فشار آب و طی سه روز گذشته با قطع کامل آب روبه رو هستند. ین در حالی است که شهروندان می گویند که حتی آبرسانی سیار نیز برای آنان انجام نمی شود و فقط در صورت تماس با شرکت آب و فاضلاب در برنامه آبرسانی قرار می گیرند.
-
پناه به چاه برای فرار از بی آبی
نزدیک به ۷۰۰ سال است که بازدیدکنندگان از گنبد تاریخی سلطانیه در استان زنجان پیش از رسیدن به این شاهکار مهندسی بشر، با طبیعتی روبهرو میشوند که نه تنها چندین سلسله و قوم مانند مغولها را به این منطقه کشاند که عمری ذخیرهگاه دامداران هم بوده است؛ چمن تاریخی سلطانیه.
-
قطع آب و قطع برق و توفان خاک و شن در زاهدان و ایرانشهر و زهک و زابل
قصه تلخ تشنگی هزاران انسان در دومین استان پهناور کشور
عکس اول:.. .... جمعیتی کنار تانکر جمع شدهاند. چهرهها معلوم نیست. زنی در حال رفتن است با دبهای که به روی شانه گرفته. پشت دیوار تانکر نوشته شده: «ویژه حمل آب آشامیدنی»؛ تاریخ این عکس: تیر 1397. مکان: سیستان و بلوچستان.. ..
-
مقامات دولتی با انگیزه کسب حمایت سیاسی، دهها سد ساخته اند
واشنگتن پست: وضعیت ذخایر زیرزمینی آب ایران بسیار نگران کننده است
روز یکشنبه، در پی تلاقی بیسابقه گرما و رطوبت، بر اساس آنچه در فرودگاه بین المللی خلیج فارس ایران اندازهگیری شد، دمای محسوس به عدد ۶۵ درجه سانتی گراد در نمایه گرمایی رسید. [نمایه گرما نشان دهنده احساس انسان نسبت به گرمای محیط است که میزان آن با در نظر گرفتن دو عامل دمای هوا و رطوبت نسبی تعیین میگردد. بدن در اثر فرایند تعرق و تبخیر آن، مقداری از گرمای خود را از دست داده و در نتیجه خنک میشود. هنگامی که رطوبت نسبی بالا باشد میزان تبخیر کاهش یافته و بدن گرمای کمتری از دست داده و در نتیجه احساس گرمای بیشتری میکند. دمای محسوس با افزایش دما و رطوبت نسبی افزایش مییابد]. این میزان گرما، حیات انسان را تهدید میکند. همچنین در اوایل این ماه پس از طوفانهای گرد و غبار که جنوب شرق کشور را دچار کمبود آب کرد، بیش از ۱۰۰۰ نفر به خدمات درمانی نیاز پیدا کردند.
-
ناتوانی دولت در مدیریت منابع آب در کشور
کاهش بارندگیها در سالهای گذشته، مصرف بیرویه ذخایر آبهای زیرزمینی در کشاورزی و صنعت، عدم مدیریت صحیح مصرف آب ذخایر سدهای کشور را کاهش داده و هنوز فصل گرما فرا نرسیده با کاهش حدود 50 درصدی روبهرو هستیم.
-
اقدامات دولت برای حل معضل بی آبی خوزستان کارساز نبوده
مردم خوزستان خواستار تعیین تکلیف فوری رفع قطعی آب هستند
لب تشنه در کنار چشمه؛ شاید بهترین توصیف برای بسیاری از مردم مناطق مختلف استان خوزستان باشد، بهطوریکه این استان جنوبی کشورمان بیشتر ظرفیت آب موجود در کشور را با داشتن رودخانههای پهناوری همچون کارون، دز، کرخه، جراحی و بهمنشیر به خود اختصاص داده است.
-
آقای وزیر! دقیقا چه اقداماتی برای تامین حقابه هیرمند انجام دادید؟
وزیر نیرو باردیگر از حقابه رود هیرمند صحبت کرد و برای چندمین بار اعلام کرد «از حق ایران درباره حقابه هیرمند کوتاه نخواهیم آمد.» هرچند او مشخص نکرد دقیقا چه اقداماتی برای تأمین حقابه در حال انجام است اما گفت که وزارت نیرو قصد دارد آب منطقه سیستان را از «آبخوان دشت تهلاب» تامین کند.
-
بازخوانی اعتراضات آب خوزستان در تیر ماه 1400
عطش از کارون تا کرخه/دستهای پشت پرده بحران آب در خوزستان
«آقا، مظاهرات سلمیه، چرا آتیش میزنی؟ کاملا سلمیه، چرا تیر میندازی؟ توکه خاکتو نبردن، آبتو نبردن. گوش کن. ما مظاهرات سلمی میخوایم. ما آب و زمین میخوایم...» حالا دو سال از فریادهای این زن عرب که نماد اعتراضات صلحآمیز خوزستان برای آب بود، میگذرد.
-
قطعی آب در دمای 50 درجه
زنی به زبان عربی در پسزمینهی خیابانی در خوزستان جملاتی میگوید: «مسلمان نیستیم؟ شهروند نیستیم؟» دوربین روی تصویر دختربچه و پسربچهای زوم میشود و بلافاصله تصویر خبرنگار ظاهر میشود.
-
مرکز پژوهشهای مجلس:
ابعاد تازهای از بحران آب درآینده آشکارخواهد شد
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی بخش آب در لایحه برنامه هفتم توسعه پرداخت واعلام کرد: آمار و ارقام نشان میدهد که بیش از ۷۰ درصد منابع آب تجدیدشونده کشور استحصال و مصرف میشود.
-
آب شرب زاهدان؛ متصل اما ناپایدار
صف طولانی مردم زاهدان برای دریافت آب
فیلمهای منتشر شده در فضای مجازی بعد از چند روز بی آبی و اعلام وصل دوباره آب شرب در زاهدان، مردمی را نشان میدهد که با ظرف آب در صفهای بلند برای دریافت آبی که با تانکر توزیع میشود ایستادهاند.
-
کشت محصولات آببر در ایران
خروج آب از کشور در قالب هندوانه
در شرایطی که آب به چالش بزرگی برای کشورها تبدیل شده است و اصطلاحا منابع آبی با ورشکستگی مواجه هستند، کشت محصولات آببر آن هم در مناطق کمآب کشور ما همچنان ادامه دارد. بدیهی است کشت محصولات کشاورزی آببر میتواند تیر خلاص را به منابع آبی کشور بزند.
-
«پلیس آب» هم آمد!
مدیرعامل آبفای استان ایلام از فعال شدن پلیس آب در استان خبر داد.
-
تالاب هورالعظیم در یک قدمی فاجعه
قرار بود کشاورزان خوزستانی امسال برنج نکارند، اما رویه نادرستی که پس از سیل سال1397 گذاشته شد، امسال هم ادامه یافت و حقابه تالاب هورالعظیم دوباره از سوی کشاورزان برای کاشت شلتوک برداشته شد.
-
حفر ۳۰ حلقه چاه برای عبور از بحران کمآبی سیستان
بی شدید در شمال استان سیستان و بلوچستان وضعیت اضطراری را رقم زده است. وزارت نیرو اعلام کرده برای حل بحران در کوتاه مدت طرحهای آبرسانی متعددی از جمله حفر حداقل ۳۰ حلقه چاه در این دشت در دو فاز اجرایی شامل «دشتک» تا «شیله» و «دشتک» تا «نوار مرزی» واقع در منطقه «لواریاب» را دستور کار دارد. همچنین تکمیل خط دوم انتقال آب چاهنیمه به زاهدان در دستور است.
-
برداشت بیسابقه از منابع آب زیرزمینی
سالانه ۱۴هزار و ۳۸۲ میلیون مترمکعب آب در قالب «اضافه برداشت خارج از پروانه» از منابع آب کشور صورت میگیرد؛ این خلاصه گزارش و نتایج یک بررسی روی منابع آب کشور است.
-
از دغدغه اهالی روستای «ویدر» از توابع ساوه درخصوص احداث سومین کارخانه سیمان گزارش میدهد
زرندیه غرق در غبار کارخانه های سیمان/ساخت سومین کارخانه با وجود مخالفت روستاییان
«ویدر» در خطر است؛ روستایی جاخوشکرده در «خرقان» زرندیه استان مرکزی. سالهاست سیمان بلای جان «ویدر» شده و حالا گویی تصمیم گرفته نفسهای به شماره افتادهاش را بند بیاورد. تقویم 1401 که به شهریور رسید، زمزمه پا گرفتن کارخانه سیمان سفید بالا گرفت تا بیش از گذشته لرزه بر اندام «ویدر» بیفتد. «ویدر»ی که قبل از شهریور سالی که گذشت بار کارخانه بزرگ سیمان سفید و سیمان خاکستری ساوه را به دوش میکشید.
-
آب کشور بر لبه تیغ
استان گلستان در حال تبدیل شدن به کویر
معاون پژوهشی مرکز ملی مطالعات آب اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اکنون موضع آب به یک ابرچالش تبدیل شده است، گفت: در دهه ۴۰ تا ۶۰ حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب آب سطحی در کشور داشتیم اکنون این رقم نصف و به کمتر از ۵۰ میلیارد متر مکعب رسیده است.
-
4استان کشور رکورددار برداشت آبهای زیرزمینی/دشت نیشابور 36کیلومتر شکاف برداشت
4استان کشور رکورددار برداشت آبهای زیرزمینی در 40سال اخیر هستند و براساس اعلام شرکت مدیریت منابع آب ایران، استانهای خراسان رضوی، فارس، کرمان و اصفهان بیشترین برداشت بیرویه آب از سفرههای زیرزمینی را بهخود اختصاص دادهاند.
-
محدودیتهای کشت در خوزستان ادامه دارد
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از ورود ۱۹میلیون مترمکعب آب به مخازن سدهای استان در سال آبیجاری خبر میدهد که در مقایسه با سال گذشته ۹ درصد بیشتر و نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۷درصد کمتر بودهاست.
-
بحران آب و گرمای شدید در کرمان
همزمان با گرم شدن هوا و شکستن رکورد درجههای دمایی در ایران، گزارشهایی از قطع آب هم از مناطقی از کشور به گوش میرسد. هرچند ذکر این نکته هم ضروریست که به دلیل مناسب نبودن زیرساختهای آبرسانی به مناطق بسیاری از کشور از جمله پایتخت، وقوع سیل هم میتواند منجر به قطع آب شود؛ اتفاقی که اخیرا برای تهران و کرج در پی ریزش کوه و مسدود شدن سد امیرکبیر رخ داد.
-
«هیرمند»چشمانتظار تانکرهای آب/چرا کسی کاری نمیکند؟
روستاهای شهرستان «هیرمند» بیش از ۱۰ روز است که به آب شرب دسترسی ندارند. آبرسانی با تانکر و به روش «سقایی» در این مناطق انجام میشود، اما کمبود امکانات موجب شده است نوبتهای آبرسانی طولانی و بدون نظم باشد.