-
وزش باد شدید و گردوخاک در نوار شرقی کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا وضعیت جوی استانهای مختلف کشور طی پنج روز آینده را تشریح کرد.
-
رشد قارچ گونه معادن و خطر ابتلا به سرطان و مسمومیت برای بومینشینان
«طبیعت و محیط زیست خلخال و زندگی و سلامت مردم آن چند سالی است با رشد قارچگونه کارگاههای پرشمار شن و ماسه که با یک برنامهریزی مافیایی و به نام تأمین ماسه استانی دیگر بر زندگی ما سیطره یافتهاند، به مخاطره افتاده است.
-
زلزله ۵.۱ ریشتری جیرفت را لرزاند؛ خوشبختانه خسارتی گزارش نشد
زلزلهای نسبتاً شدید بامداد پنجشنبه جنوب استان کرمان را لرزاند. این زمینلرزه که در حوالی شهر بلوک در شهرستان جیرفت رخ داد، خسارتی در پی نداشت و تیمهای امدادی بلافاصله برای ارزیابی به منطقه اعزام شدند.
-
رعد و برق و گرد و خاک در راه است؛ نیمه شمالی کشور زیر بارش پراکنده
سازمان هواشناسی از رگبارهای پراکنده، وزش باد شدید و احتمال گرد و خاک در برخی مناطق شمالی کشور خبر داده است. شرایطی که در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت و نیاز به احتیاط و آمادگی دارد.
-
طبیعت خالی از سلطه یوزها
در حال حاضر 6 یوز در سایت تکثیر توران وجود دارند و فیروز تنها نر سایت است.
-
آسمان خشمگین در ۱۵ استان
سازمان هواشناسی از رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید و احتمال گردوخاک در تهران و ۱۴ استان دیگر طی امروز و روزهای آینده خبر داد.
-
جولان موشها در پایتخت
در قلب پایتخت، جنگی بیصدا، اما جدی علیه موشهای شهری در جریان است؛ جانورانی که با جولان در کنار جویهای آب و درختان خیابانهای پرجنبوجوش، سلامت و آرامش شهروندان را تهدید میکنند.
-
روایت زنان فعال حوزه حیاتوحش از تنگناهای ورود به حوزه محیطزیست
مهدیه فقط یکی از زنانی است که برای ورود به عرصههای طبیعی نیاز به مجوز دارند و پذیرفته نمیشوند. مدتی پیش شینا انصاری، رئیس سازمان محیطزیست در نشست با زنان فعال این حوزه، روی فراهمشدن شرایط حضور زنان در عرصههای طبیعی تاکید کرده بود.
-
اسیران همیشگی طوفان شن
«حکایت ما هم شده قصه هزار و یک شب، هنوز زخم قبلی خوب نشده، زخم دیگری میخوریم اما چه کنیم که پایبند این آب و خاک شدهایم.
-
بارشهای بهاری و گردوخاک در راه؛ کدام استانها درگیر میشوند؟
سازمان هواشناسی کشور از رگبارهای پراکنده در استانهای نیمه شمالی و خیزش گردوخاک در بخشهایی از مرکز، شرق و غرب ایران خبر داده است. همچنین در برخی مناطق کشور دمای هوا به بالای ۴۷ درجه خواهد رسید.
-
گردشگری بیقاعده لاکپشتها را به کام مرگ میکشاند
در حال حاضر، وضعیت لاکپشتهای خلیج فارس هشداردهنده است و تهدیدهای انسانی مانند صید غیراصولی، برخورد پرههای شناورها و گردشگری غیرمسئولانه، آینده این زیستگاه ارزشمند را در خطر قرار داده است. لازم است با تدوین قوانین سختگیرانه، آموزش و آگاهیبخشی به جامعه، مدیریت فعالیتهای گردشگری و پایش مداوم، حفاظت از این گونههای کلیدی اکوسیستمهای دریایی جدیتر گرفته شود تا خلیج فارس به گورستان خاموش لاکپشتها تبدیل نشود. زمان اقدام فوری است؛ هر چه زودتر، مسیر حفظ و بازسازی این زیستگاه آغاز شود.
-
فرونشست بیمه میشود
با توجه به اهمیت فرونشست زمین و تأثیرگذاری روبه رشد آن در ساختمانها و زیرساختهای کشور، طرح «بیمه برای فرونشست زمین» با هدف ایجاد بستری برای جبران خسارات و ارتقای تابآوری در بخشهای مختلف از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در دستور کار قرار گرفته است.
-
پشتیبانی رسانه ای در طول اجرای پروژه ها ادامه دارد
۳ طرح برگزیده حمایت مالی "هما" مشخص شدند
سلامت نیوز: دیوار، در قالب برنامه حمایت مالی «هما» که از طرحهای محیطزیستی پشتیبانی میکند، سه طرح برگزیده نخستین دوره را معرفی کرد. ایمان ابراهیمی، مدیر پروژه حمایت مالی «هما»، از پایان روند داوری و انتخاب این سه طرح خبر داد.
-
مرگ تالابهای ایران
تالابهای ایران روزگاری قلب تپنده حیات در مناطق خشک و نیمهخشک کشور بودند، اما حالا براساس اعلام سازمان حفاظت محیطزیست بیش از ۷۰درصد تالابها یا خشک شدهاند یا در آستانه نابودی قرار دارند.
-
ماجرای گودال مرموز ارومیه چه بود؟
پیدا شدن گودال آب در بستر دریاچه ارومیه عجیب و مرموز بهنظر میرسد، اما مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان غربی، کشف گودال عجیب و مرموز در بستر دریاچه ارومیه را واکنش طبیعی زمین میداندکه پیش از این هم تکرار شدهبود.
-
مرگ تدریجی خزر
نشست تخصصی «تغییرات اقلیمی، بحران خزر و ضرورت همبستگی منطقهای» در سنپترزبورگ برگزار شد تا مقامات محیطزیست کشورهای منطقه درباره چگونگی مقابله با این بحران به بحث و تبادلنظر بپردازند. در این نشست، شینا انصاری، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست ایران، درباره شدت بحران کاهش سطح آب دریای خزر هشدار داد و تأکید کرد که این دریا در معرض یک تهدید بیسابقه قرار دارد
-
باران، رعدوبرق و وزش باد شدید در ۱۵ استان کشور؛ هشدار گرد و خاک در غرب
سازمان هواشناسی با پیشبینی بارشهای پراکنده، رعد و برق و وزش باد شدید در ۱۵ استان، نسبت به وقوع توده گرد و خاک در غرب کشور هشدار داد. آسمان تهران امروز نیمه ابری همراه با وزش باد و احتمال بارشهای کوتاه است.
-
گلایههای ساکنان خوزستان از گرما، بی برقی و بی توجهی مسئولان
وقتی بهشت خوزستان را جهنم کردند
مردم قید کارهای اداری را زدهاند؛ شهر انگار به جهنم تبدیل شده، مخصوصا در این یک هفته اخیر. هیچچیز، نه سایهای، نه فضای سبزی، کمکحال مردم نیست. خوزستان بیابان شده؛ آنهم نه به خاطر اقلیم، بلکه به خاطر بیتوجهی مسئولان.
-
تهدیدی بنام کمبود منابع طبیعی
بدون اقدام فوری محدودیتهای منابع میتواند آسیبپذیریهای اجتماعی- اقتصادی را تشدید کند.
-
امروز تهران نفس میکشد؛ اما نه با خیال راحت!
در حالیکه دیروز هوای تهران برای گروههای حساس ناسالم بود، امروز (۴ خرداد) کیفیت هوا کمی بهتر شده و در وضعیت «قابل قبول» قرار دارد. اما این به معنای هوای پاک نیست!
-
فاجعهای بنام زباله بیمارستانی
پسماندهای بیمارستانی، بهویژه زبالههای عفونی، تیز و برنده سلامت عمومی را تهدید میکنند؛ زبالههایی که اگرچه فقط ۲۰ تا ۲۵ درصد از کل پسماندهای تولیدی بیمارستانها را تشکیل میدهند اما تأثیر تخریبی آنها بر محیطزیست و انسان، بهمراتب بیش از وزن و حجمشان است.
-
زنده نگهداشتن یک درخت، ارزانتر از کاشت دوباره است
عامل اصلی نابودی جنگلهای چیتگر و سرخهحصار
در سالهای اخیر، جنگلهای مصنوعی چیتگر و سرخهحصار در تهران با بحران خشکیدگی و تهدید آفات روبهرو شدهاند. یکنواختی گونهای و کمتوجهی به تنوع زیستی، از جمله دلایل اصلی این وضعیت است که در نتیجه آن، احتمال پدید آمدن اپیدمیهای آفات و نابودی گسترده این تودههای سبز افزایش یافته است. حالا، کارشناسان بر اهمیت رعایت اصول مدیریتی مبتنی بر تنوع گونهای و پایش فعال سلامت درختان تأکید دارند تا بتوان از تکرار چنین بحرانهایی جلوگیری کرد و جنگلهای شهری سالمتر و مقاومتری داشت.
-
توسعه نامتوازن؛ عامل تشدید بحران آب
زندگی در تهران غیرممکن میشود؟
هشدارها در مورد بحران آب در تابستان امسال ادامه دارد. هشداری که بارها توسط مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، هم مطرح شده است. سالها غفلت، سدسازی بیرویه، توسعه نابرابر و غفلت از آمایش سرزمین، حالا تهران را با ناترازی شدید آب روبهرو کرده است.
-
پرونده روی میز کمبود آب و سهل انگاری مدیران
در تاریخ 29اردیبهشت 1404میانگین دمای کشور 2.6درجه سلسیوس از میانگین مدت مشابه سال گذشته بیشتر بود. اکثر استانهای کشور با افزایش میانگین دما مواجه شدهاند و حتی در برخی استانها مانند البرز، ایلام، قزوین، زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و تهران بیش از 4درجه سلسیوس افزایش دما را شاهد بودیم. افزایش دما از چه بعدی مهم است؟
-
هشدار برای گروههای حساس؛ هوای تهران ناسالم شد
میانگین شاخص آلودگی هوای تهران در روز سوم خرداد به ۱۲۵ رسید و پایتخت در وضعیت «ناسالم برای گروههای حساس» قرار گرفت. سالمندان، بیماران قلبیریوی و کودکان باید از فعالیتهای سنگین در فضای باز خودداری کنند.
-
برای رفع تبعیض و دلگرمی جنگلبانان و ترمیم انگیزه های حفاظت از منابع طبیعی؛
درخواست"دیدبان منابع طبیعی ومحیط زیست ایران" از رییس جمهور برای رسیدگی به فیش های نجومی
سلامت نیوز: "دیدبان منابعطبیعی و محیط زیست ایران" در نامه ای خطاب به مسعود پزشکیان رییس جمهور، خواستار پیگیری جدی و برخورد عاجل با عوامل فیش ها و پرداخت های نجومی وناعادلانه در سازمان منابع طبیعی شدند. آنها در این نامه درخواست کرده اند که رییس جمهور هر چه سریع تر نسبت به صدور دستور عزل مدیران خاطی و رفع تبعیض در حقوق و مزایای جنگلبانان اقدام کند تا موجب ترمیم انگیزههای از دست رفته جنگلبانان و رفع پیامدهای این امر برای دولت و ملت شود.
-
انفعال دانشگاهیان منابع طبیعی در یک حرکت مدنی
دانشگاه و ذبح حقیقت، پای مصلحت
شمار امضاهای کارزار درخواست برکناری مدیران نجومی بگیر "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" به 3500 امضا رسیده؛ اما یک بررسی ساده نشان می دهد که دانشگاهیان ( استادان دانشکده های منابع طبیعی سراسر کشور) کمرنگ ترین گروه در میان امضا کنندگان این کارزار هستند. تاریخ در این باره دادگری و دادستانی خواهد کرد که روزگاری شماری استاد دانشگاه برای بهره برداری چوبی از جنگل ها سینه می دراندند ولی همین ها در برابر فیش حقوقی ۱۳ میلیونی جنگلبان مظلوم و فیش حقوقی چندصد میلیونی مدیران ویژه خوار این تشکیلات، سکوت پیشه کردند و حقیقت را پای مصلحت ذبح کردند. چنین دانشگاهی، دردی از دردها و زخمی از زخم های این سرزمین را درمان نخواهد کرد. این ها بخش هایی از یادداشت امروز حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب و کنشگر مدنی این حوزه است که برای ما نوشته است.
-
تهران در وضعیت نارنجی؛ هوای پایتخت برای گروههای حساس ناسالم شد
طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، شاخص آلودگی هوای تهران به عدد ۱۲۱ رسیده و در وضعیت نارنجی قرار دارد؛ شرایطی که برای گروههای حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیماران تنفسی ناسالم تلقی میشود.
-
آغاز بارشها از شمالغرب؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه است
سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز شنبه خبر داده است؛ شرایط ناپایدار جوی، همراه با بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید و خیزش گردوخاک، بسیاری از استانها را تا اوایل هفته آینده درگیر خواهد کرد.
-
نفس نسل آینده در خطر است؛ ضرورت اقدام فوری برای کاهش آلودگی هوا
آلودگی هوا تنها یک معضل زیستمحیطی نیست، بلکه تهدیدی جدی برای سلامت مادران، نوزادان و آینده جمعیتی کشور است. کاهش باروری، افزایش تولد زودرس، مردهزایی و مرگ کودکان از پیامدهای تلخ این بحران خاموش است؛ بحرانی که نیازمند اقدامی فوری، علمی و مؤثر است.