روزه
-
افطار و سحر چه غذاهایی بخوریم؟
عضو هیئت علمی گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص تغذیه و روزه داری ضمن تاکید بر اینکه وعده سحر را حذف نکنیم، نکاتی را درباره مواد غذایی مصرفی در وعده سحر و افطار مطرح کرد.
-
با این خوراکی در ماه رمضان تشنه نمیشوید و ویروس کرونا نمیگیرید!
نائب رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: باید انواع گروه های غذایی را در رژیم غذایی خود در ماه رمضان قرار دهیم به ویژه در این ایام که با ویروس کرونا روبرو هستیم و لازم است سیستم ایمنی قوی تری هم داشته باشیم.
-
آیا مادران باردار میتوانند روزه بگیرند؟
تغذیه مادر برای سلامت جنین اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین مادران باردار برای روزه داری باید به توصیههای پزشکی توجه کنند.آیا مادران باردار میتوانند روزه بگیرند؟
-
پاکسازی بدن با روزهداری
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران با تاکید بر اینکه تقلیل غذا در ماه رمضان، سبب پاکسازی بدن میشود، به شهروندان توصیه کرد، همگام و همراه با رعایت اصول تغذیه درست، در ماه رمضان داشتن سبک صحیح زندگی را هم جدی یگیرند.
-
نظریات متفاوت کارشناسان درباره گرفتن رژیم در دوران کرونا
گرفتن رژیم غذایی در این روزها اصلا مناسب نیست، خصوصا برای افرادی که بیمار مبتلا به کرونا در خانواده خود داشتهاند از زمانی که پای کرونا به دنیا باز شده، دیگر سن و وزن شمارههای صرف نیست و حالا نقش بسیار تعیینکنندهای در سلامتی شما دارند. چاقی یکی از عوامل اصلی تعیینکننده در کشیدن کار بیماران کووید-۱۹ به بیمارستان است.
-
روزهداری با سنگ كلیه
با توجه به شروع ماه مبارك رمضان، سوال شایع این روزها این است كه آیا روزهداری منعی برای بیماران كلیوی و بیماران دارای سنگ دارد یا خیر.در كنار محاسن روزهداری در افراد سالم، این امر واجب در مواردی، از جمله زمانی كه به سلامتی فرد آسیب جبرانناپذیر وارد شود، غیرجایز میشود.
-
با خوردن این ۵ نوشیدنی در ماه رمضان تشنه نمیشوید
یکی از سختیهای روزه گرفتن احساس عطش و تشنگی است؛ بهخصوص وقتی که بیرون از خانه و سرکار باشیم.
-
باید و نباید روزهداری بیماران پرخطر در شرایط كرونایی
روزهداری با سیستم ایمنی ضعیف
در چند ماهی كه كشور با معضل كرونا روبهروست هر روز شاهد ابعاد جدیدی از این ویروس مهلك هستیم كه بیشتر كشورهای جهان را درگیر كرده است.
-
نگران ضعف سیستم ایمنی بدن با روزهداری نباشید
روزهداری میتواند موجب كاهش پاسخهای التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود. همچنین فعالیت سلولهای دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبینهای مخاطی كه از عوامل ایمنی بدن هستند طی روزهداری بیشتر شده و در مجموع روزهداری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعدههای سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
-
کرونا، مناسبات اجتماعی و فرهنگی ماه رمضان را تغییر داد
منبرهایلایو و روضههای مجازی
امسال ماه رمضانی متفاوت از دیگر سالها در کشورمان در جریان است. سفرههای افطار کریمانه که هرسال از سوی نهادها و سازمانهایی چون شهرداری تهران و هیئتهای مذهبی برپا میشد، بهدلیل شیوع ویروس کرونا برچیده شدهاند و خبری از افطاریهای خیابانی هم که مردم بانیاش بودند، نیست.
-
ویژگیهای تغذیه در ماه رمضان امسال كه كرونا مهمان ناخوانده است
روزهداری در كنار ویروس
خیلی از ما حتی وقتی میخواهیم رژیم بگیریم، میپرسیم «چه بخورم كه لاغر شوم؟» درحالی كه این سوال را باید اینگونه پرسید؛ «چه نخورم كه لاغر شوم؟» درباره ماه مبارك رمضان هم تقریبا اینگونه است.
-
ویروس کرونا برای روزهداران مشکلساز نیست
همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، پزشکان در پاسخ به برخی سوالات، از مشکلساز نبودن ویروس کرونا برای روزهداران خبر میدهند.
-
روزهداران به اصل «تنوع و تعادل در برنامه غذایی» توجه كنند
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی كشور به كسانی كه به كرونا مبتلا شده و حدود ۵ درصد و بیشتر وزن خود را در این بیماری از دست دادهاند توصیه كرد تا بازگشت وزن به شرایط قبل از بیماری نباید روزه بگیرند.
-
بهبودیافتگان کرونایی در چه صورتی میتوانند روزه بگیرند؟
مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره شرایط روزه گرفتن بهبودیافتگان کرونایی توضیحاتی را ارائه کرد.
-
روزه برای چه کسانی مفیدتر است
یک متخصص طب ایرانی، گفت: افرادی که دچار پرخوری و پرنوشی هستند و یا مزاج سرد و تر دارند بیشتر از بقیه افراد از روزه داری نفع میبرند.
-
چگونگی غلبه بر مشکلات رایج گوارشی در روزهداری
بر اساس آنچه متخصصان تغذیه اعلام میکنند روزهداری در برخی شرایط میتواند برای فرد ایجاد مشکل کند. تغذیه غلط، عدم تحرک کافی، عادات غذایی نامناسب و... همگی از این موارد است.
-
چرا در وعده سحر نباید شیرینی بخوریم؟/پیشگیری از خشک شدن گلو در ایام کرونایی رمضان
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه :« یکی از عوامل زمینه ساز برای فعالیت ویروس کرونا خشکی گلو است اگر در کنار غذاها سبزی و سالاد باشد کمک به پیشگیری از خشک شدن گلو کمک می کند.» افزود :« بنابراین در وعده سحر نکاتی که باید رعایت شود در درجه اول مصرف کافی سبزیجات و سالادها است به این علت که حاوی آب هستند و در طول روز از خشکی دهان و گلو و کم آب شدن بدن پیشگیری می کند.»
-
یک متخصص نورولوژی عنوان کرد؛
علت سردرد روزهای اول روزه داری/یک توصیه پزشکی
استاد نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: احتمال سردرد در روزهای اول ماه مبارک رمضان برای افراد مستعد به سردرد وجود دارد که به نظر میرسد علت اصلی آن تغییر عادات غذایی و خواب باشد.
-
اختلال گوارشی در روزهداری نتیجه خوردن چه غذاهایی است؟
پرخوری و استفاده زیاد از غذاهای سرخ کرده و یا در روغن طبخ شده و غذاهای حاوی تخم مرغ و نوشابههای گازدار در روزه داران باعث ایجاد اختلالات گوارشی میشود.
-
توصیههای تغذیهای برای روزه اولیها
روزه اولیها باید اصول تغذیهای مناسب را رعایت کنند تا در ماه مبارک رمضان، سلامت و سیستم ایمنی بدن خود را به خطر نیندازند.
-
آنچه میگرنیها درباره روزهداری باید بدانند
افرادی که سردرد دارند چنانچه علت سردرد میگرن بوده و کنترل شده باشد با مصرف داروهایی میتوانند روزه بگیرند.
-
متخصصان میگویند روزهداری منافاتی با مبارزه با کرونا ندارد
روزهداری زیر سایه کرونا
کرونا چند ماهی است زندگی مردم را در تمام دنیا تحتتأثیر قرار داده است و به نظر میرسد هنوز زمان زیادی باقی مانده است تا دست از سر دنیا بردارد.
-
روزه به افق کرونـــا
امسال، ماه مبارك رمضان با ماههای دیگر یك تفاوت عمده دارد و آن هراس از ابتلا به كروناست. با وجود تأكید بسیاری از متخصصان مبنی بر بیخطربودن روزهداری برای افراد سالم در روزهای کرونایی کنونی، كماكان در گمانهزنیهای روزمره میان مردم این فرضیه كه نخوردن و ننوشیدن طولانیمدت میتواند زمینهساز ضعف عمومی بدن و افزایش غیرمستقیم خطر ابتلا به كرونا شود، مطرح است.
-
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح کرد؛
شرایط روزهداری در رمضان امسال/رعایت اصول تغذیهای
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: روزهداران برای آسیب ندیدن سیستم ایمنی، اصول تغذیهای را برای سحر و افطار رعایت کنند.
-
نكات مهم برای روزهداری پس از جراحی
در آستانه حلول ماه مبارك رمضان، لازم دیدم نكاتی را در مورد روزه گرفتن در افراد با بیماری زمینهای و بعد از اعمال جراحی برایتان بنویسم. این بیماران برای گرفتن روزه باید حتما با پزشك متخصص خودشان مشاوره انجام دهند.
-
بایدها و نبایدهای روزهداری در روزهای کرونایی
حکم روزه گرفتن، تغذیه مناسب آن و مواردی از این دست از موضوعاتی است که هر ساله در آستانه ماه مبارک رمضان مطرح میشود، اما ماه رمضان امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، با پرسشها و بایدها و نبایدهای جدید و بیشتری رو به رو است.
-
حکم روزه در شرایط کرونا چیست؟
یکی از موضوعاتی که این روزها در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مطرح شده است، حکم شرعی روزه گرفتن در روزهای شیوع کرونا است و این که عالمان دینی و متخصصان حوزه سلامت چه دیدگاهی در این زمینه دارند.
-
رییس فرهنگستان علوم پزشکی:
روزهداری عوامل مستعدکننده کرونا را کاهش میدهد
رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: روزه داری ایمنی بدن را افزایش میدهد، استرس را کم میکند و حتی عوامل مستعد کننده کرونا مانند فشارخون، قند خون و سرطان را کاهش میدهد.
-
نظر مشورتی فرهنگستان علوم پزشکی درباره روزهداری در ایام کرونا
فرهنگستان پزشکی با توجه به شیوع ویروس کرونا و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، طی نامه مشورتی به دفتر مراجع تقلید، شرایط روزه داری در این ایام را تشریح کرد.