بحران آب
-
امیدمان به زمستان است | پاییز خشک برای ایران
بحران کمآبی امسال بیش از گذشته خود را به رخ میکشد و در تازهترین اتفاق مشخص شده است که آبان ماه امسال هم خبری از بارش کافی باران وجود ندارد. حتی براساس نقشههای هواشناسی، مشخص شده است که پاییز ایران تا آغاز زمستان، کمبارش و خشک میماند و بدینترتیب ایران خشکترین پاییز خود را پشت سر میگذارد.
-
هشدار برای مصرف زیاد آب
تشنگی ممتد ایران تا پایان پاییز
ایرانیان باستان میدانستند که در سرزمینی خشک زندگی میکنند. از همین رو بود که آب را قدر میدانستند و هر قطره آن را به شیوهای بدیع حفاظت میکردند. نیاز به آب و همراهی زندگی با آن است که موجب شد «قنات» به نام ایرانیان ثبت شود.
-
زنگ خطر برای ایران زمین!
بحران آب در روستاهای شهرستان «کرخه»
روستای ابوغریب و مراغیه در ۴۵ کیلومتری مرز ایران و عراق قرار دارند. نبود آب شرب، قطعی برق و عدم وجود زیر ساخت روستایی باعث مهاجرت روستاییان به شهرهای مجاور یا روستاهای با امکانات بهتر شده، از مشکلات اصلی روستا نبود آب شرب و لوله کشی شده است. در حال حاضر اهالی روستا برای تامین آب مصرفی روزانه از کانال نزدیک روستا استفاده میکنند و آب شرب خود را با تانکر خریداری میکنند. آب کانال از کیفیت پایینی برخوردار است و خطرات زیادی برای ساکنین روستا هنگام برداشت آب و شستشو وجود دارد. زنان روستا برای شستشو و برداشت آب مایحتاج روزانه به کانال میروند که علاوه بر کیفیت بد آب، خطر عرق شدن در کانال وجود دارد. به گفته اهالی روستا، در حالی که روستاهای ابوغریب و مراغیه در ۱۵ کیلومتری تاسیسات آب غدیر قرار گرفتهاند اما تا کنون اقدامی برای آبرسانی به این دو روستا و روستاهای هم جوار انجام نشده است.طبق مصوبه هیات دولت بخش شاوور در شهرستان شوش از آذرماه ۱۳۹۹ به شهرستان کرخه ارتقا یافت. این شهرستان به مرکزیت شهر الوان و دارای ۲ بخش مرکزی و شاوور و دارای ۱۲۰ روستا و ۸۰ هزار نفر جمعیت است.
-
فوریت مدیریت بحران آب در استان تهران
در 24 روز ابتدای سال آبی 1400-1401 ارتفاع كل ریزشهای جوی از اول مهر لغایت 24 مهر بالغ بر چهار میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (شش میلیمتر) 33 درصد كاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (پنج میلیمتر) 20 درصد كاهش نشان میدهد.
-
فقط 16درصد آب آشامیدنی بوشهر از منابع داخلی استان تأمین میشود
تشنگی بوشهر در کنار 600 کیلومتر مرز آبی
با اینکه استان بوشهر در کنار خلیج فارس قرار دارد اما تأمین آب آشامیدنی برای مردم این استان از جمله مشکلاتی بوده که سالهاست با آن مواجه هستند. به گفته مسئولان استانی، استان بوشهر از نظر آب شرب با کمبودهای جدی روبهرو است و 8۰درصد آب مصرفی استان بوشهر از طریق استانهای مجاور نظیر استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد تأمین میشود.
-
هشدار مدیرعامل شرکت آبفا:
وضعیت منابع آبی تهران نگران کنندهاست
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب (آبفا) استان تهران با بیان اینکه وضعیت منابع آبی پایتخت نگران کننده است، گفت: طی سال آبی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ ( از مهر سال گذشته تا مهرماه امسال) تهران با ۳۰۰ میلیون متر مکعب کسری مخازن و کاهش ۳۷ درصدی بارندگی مواجه بود.
-
رئیس پیشین دانشگاه رامین گفت
حل مسئله آب خوزستان نیازمند اراده سیاسی است
حالا دیگر همه مسئولان کشور به موضوع بحران آب آگاه هستند و چندان دور از ذهن نیست که شرایط تابستان خوزستان در دیگر استانها هم رخ دهد. درباره راههای مقابله با این بحران و همچنان روشهای کارشناسی پیشرو روزنامه «شرق» و مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه مجموعه مصاحبههایی را پیشتر منتشر کرده و سراغ کارشناسان مختلف رفته است.
-
دیپلماسی راهحل رفع مشکلات محیط زیستی منطقه
یک هفته پس از شروع کار رئیس جدید سازمان حفاظت محیطزیست، نخستین شواهد از دیپلماسی محیطزیستی دولت جدید کلید خورد. 11مهر بود که در گزارشی از «جای خالی دیپلماسی در مقابله با ریزگردها» نوشت و در آن اعلام شد که مسائل محیطزیستی کشور و خاورمیانه تا آن حد نگرانکننده است که باید هرچه سریعتر اصول مدونی برای مقابله با بحرانهای پیشرو اتخاذ شود.
-
مردم اینجا آب فاضلاب میخورند!
ظاهرا مشکل آب و فاضلاب استان خوزستان، به یک کلاف سردرگم تبدیل شده و هیچ نهادی قادر نیست که این گره کور را باز کند، آنهم در استانی که بیشترین منابع آب شیرین و رودخانهها را دارد. در این شرایط خشکسالی بیسابقه نیز بر پهنه جنوب ایران سایه افکنده و باعث شده هر روز بسیاری از شهرها با تنش آبی روبهرو شوند.
-
مراقب پاییز و زمستان خوزستان باشید
ماجرای زیست محیطی خوزستان؛ آتش زیر خاکستر
منابع آب خوزستان نه به دست کارشناسان آب و برق که به دست کارشناسان در تهران و بیخبر از موقعیت، جغرافیا، اقلیم و وضعیت اجتماعی و مشکلات امنیتی استان خوزستان تصمیمگیری میشود که براساس فهم سیاسی تصمیم میگیرند. از الان به بعد چه وضعی در خوزستان داریم؟ 20 روز یا یک ماه آینده را باید چطور پیشبینی کنیم؟ برداشت آب کاهش مییابد و کشت پاییزه رخ نمیدهد.
-
معادل ۹۹ روز آب آشامیدنی هدررفت داریم
محاسبات نشان میدهد حجم آب هدررفته یا بدون درآمد فقط در مناطق شهری کشور سالانه معادل یک میلیارد و 666 میلیون مترمکعب خواهد بود. اگر آخرین آمار وزارت نیرو را که در مردادماه امسال سرانه مصرف آب توسط هر ایرانی در 24 ساعت را 200 لیتر اعلام کرده مبنا قرار دهیم، آب بدون درآمد ایران معادل آب مصرفی مصرف 99 روز جمعیت 84 میلیونی ایران خواهد بود.
-
سهم هرکدام از عوامل بحران آب خوزستان را باید مشخص کرد
سلسله با همکاری مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه درباره بحران آب در خوزستان نشان داده است که عوامل متعددی موجب شکلگیری تنشهای آبی در خوزستان شده است؛ اما راهکارهای ارائهشده ازسوی کارشناسان اکثرا متکی بر رویکردهای مدیریتی، اجتماعی و آمایشی در کل کشور است.
-
اراده دولت مردمی برای حل مشکلات خوزستان
در دویست سال اخیر روند ضعیف حکومتهای قاجار و پهلوی به گونهای سرعت گرفت که از دخالت قدرتهای استعماری در عزل و نصب نخست وزیران و نفوذ در دربار قاجار، رسیدیم به عزل و نصب پادشاه ایران در دوره پهلوی و خدشه دار شدن عزت ملی ایرانیان. با پیروزی انقلاب اسلامی، زمام امور کشور در دست مردم قرار گرفت و ملت ایران به مقدرات خود حاکم شده و عزت ملی ایرانیان در کشور احیا گردید.
-
در کشورهای موفق دنیا، سازمان های مردم نهاد به کار ارگانها نظارت می کنند
چرا به ورشکستگی آبی کامل رسیدیم؟/ «شرکتهایی از پروژههای سدسازی سود میبرند»
ورشگستگی آبی ایران، بحرانی است که سالها متخصصان از پیامدهای وحشتناک آن در کشور هشدار میدهند؛ هشدارهایی که جدی گرفته نشدهاند و حالا این روزها تصاویر زندگی بدون آب در مناطق مختلف ایران دیده میشود.
-
کاهش بارندگی و روشهای مدیریت بحران آب در پاییز امسال
پاییز کم آبی
بحران آب در ایران از بعد محیطزیستی خارج شده و ابعاد اقتصادی_اجتماعی به خود گرفته است؛ مردمی که کسبوکارشان به آب وابسته است حالا معیشت خود را در خطر میبینند و بیکاری تهدیدشان میکند.
-
تهران چه زمان با مشکل جدی آب مواجه می شود؟
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: اگر وضعیت میزان بارندگی ها و خشکسالی به روال کنونی پیش برود قطعا برای نیمه دوم سال و سال آینده نگرانی جدی برای تامین آب تهران خواهیم داشت.
-
شغل و معیشت ۱۰۰ هزار نخلدار شادگانی در خطر است
نخلهای تشنه در پایین دست رودخانه «مارون»
بهدنبال خشکسالی و تنش های آبی شدید چند ساله گذشته در خوزستان، هزاران نخل خرما از بین رفتهاند و تنش آبی امسال هم عامل تشدید این وضعیت شده است.
-
شرکت نفت نه به جوانان کار میدهد، نه برای روستا قدمی برمیدارد
خوزستان هزاران چاه نفت دارد، کارون دارد، اما این روزها آب ندارد/ادامه تشنگی در روستاهای خوزستان
اعتراض خوزستانیها به بیآبی بعد از 2ماه، اندکی فروکش کرده است. هنوز راه درازی تا پایان تابستان خشک و داغ باقی است و شهرهای بیشتری رنگ قرمز کرونا گرفتهاند.
-
بروز پدیده شورآبی و تلخآبی در بعضی مناطق نیشابور
فرماندار نیشابور در زمینه بهرهبرداری بیش از حد از سفرههای آب زیرزمینی نیشابور هشدار داد و گفت: برداشت بیرویه از مخازن زیرزمینی و به دنبال آن پایین رفتن سطح آب در سفرههای آب زیرزمینی، علاوه بر ایجاد فروچاله و فرونشستها در سطح زمین، باعث تغییر در کیفیت آب و بروز پدیده شورآبی و تلخ آبی در بعضی مناطق شده است.
-
بار تشنگی
اینجا ایران است؛ سرزمینی در بخش نیمهبیابانی جهان، روی کمربندی که عمده چالشهای آبی سراسر جهان در آن قرار دارد. گویی آب و مدیریت آن، از زمان شکلگیری تمدن با این فلات عجین بوده است.
-
۲۰ سال خشکسالی خراسان جنوبی
آبی که به هدر میرود و به دست روستاییان نمیرسد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بر مدیریت منابع آبی تاکید کرد و گفت: در برخی روستاها به دلیل شبکه فرسوده انتقال آب، ۴۹ درصد هدررفت آب داریم که باید این مشکل رفع شود.
-
گزارش مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی ایران نشان میدهد:
صد درصد مساحت کشور تحت تاثیرخشکسالی است
به گفته رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی «در پیش داشتن سال آبی نرمال خوشبینانه است به احتمال ۶۰ تا ۷۰ درصد در پاییز کمبارشی خواهیم داشت.»
-
التهاب خوزستانِ تشنه، فرو نشست؟
مظلومیت در دمای 51 درجه / خوزستان در رتبه دوم بیكاری و فقر كشور
دیروز، 4 مرداد 1400، در وبسایت سازمان هواشناسی، دمای روز اهواز، 52 درجه بود. رامهرمز، 51 درجه، شادگان 48 درجه، آبادان، 51 درجه، گتوند، 50 درجه و... این درجههای لعنتی، حداقل تا 6 ماه بعد، پایین بیا نیستند، این شدت داغی را هم با شرجی 85درصد مجسم كنید.
-
هوای «معترضان آب» را داشته باشید
دمای هوا بیش از 50 درجه سانتیگراد را نشان میدهد و فصل «خرماپزان» برای نخلهای خشکیده حاشیه اروند، فرا رسیده و نبود آب و گرمای بیش از اندازه، مردم خوزستان را بر آن داشته که در شبکههای اجتماعی و کف خیابان دست به اعتراض بزنند. اعتراضی که میتواند در تاریخ معاصر کشور، اجتماعیترین اعتراضات نامگذاری شود و اینبار نه پای گرانی تخم مرغ و بنزین سه هزار تومانی درمیان است، نه انتخابات؛ بلکه معترضان اینبار بهدنبال رفع تشنگی خود هستند.
-
سرطانی به جان زمین
دشتهای خراسان جنوبی اکنون یکی پس از دیگری شکاف برمیدارند و مردم نگران از خشکسالی و بی آبی را نگرانتر میکنند.
-
بحرانی با ریشه های بی اعتمادی به مدیریت آبی و کاهش تاب آوری در برابر خشکسالی
جور بیکاری و تحریم ها در خوزستان روی شانه های آب
خــوزستــــان، بســــتر نارضایتیهای مردمی ناشی از کم آبی شده است و همین باعث شده بار دیگر توجه مردم و نظام حکمرانی کشور در همه سطوح به مسأله کم آبی جلب شود.
-
زاینده رود بازهم بی آب شد/ قصه پر غصه کشاورزان اصفهان
قرمز شدن دوباره شهر در کنار بیآبی وقتی بر سر مردم آوار می شود، تلخی مشکلات ناشی از ناکارآمدی مسئولان را دو چندان میکند.
-
آب خوزستان کجا میرود؟
مدیرکل آب و فاضلاب خوزستان در کلابهاوس خبرآنلاین با موضوع چرا خوزستان را هم آب میبرد، هم بیآبی؟ گفت: بحث حقابه و توزیع عادلانه آب تعاریف مختلفی دارد و اگر بخواهیم بر اساس آمایش سرزمین و حقابه در نظر بگیریم خوزستان از لحاظ آوردی که دارد نیازهای برایش تعریف شده است.
-
نقد راهحلهای کوتاهمدت مشکلات خوزستان
تعویق بحران به پاییز
نخستین زنگ هشدار بیآبی فلات ایران از جلگه خوزستان، یعنی یکی از پرآبترین استانهای ایران، به صدا درآمد و این بهخوبی نشان از بحرانی به وسعت ایران در درازمدت یا همین ماههای آینده دارد.
-
«آب» آتش جنگ در خاورمیانه را شعلهور میکند؟
گزارش اکونومیست از خشکسالی فاجعهبار ایران
هفتهنامه اکونومیست در مطلبی به کمآبی فاجعهبار در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا پرداخته و هشدار داده است که در آینده ممکن است، «کمبود آب» آتش جنگ در خاورمیانه را شعلهور کند.