سلامت نیوز : برخی از افراد، وسواس زیادی نسبت به بهداشت و سلامت غذایی که میخواهند بخورند، از خود نشان میدهند و برخی هم غذا را از روی اجبار و با کراهت میخورند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامانه ؛ دکتر رسول چوپانی، درباره غذا خوردن با وسواس بیش از اندازه گفت: «بدن ما قابلیت تطابق با محیط را دارد. یعنی هرچند برخی از عوامل خوراکی میتوانند آسیبهایی به ما برسانند، اما ضرر ناشی از استرسی که ما به بدن خود برای خوردن برخی از مواد غذایی میرسانیم، بهمراتب بیشتر از ضرر مستقیم مصرف آن خوراکیهای خاص است.»
این عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه سخنان خود افزود: «گاهی ما یک لیوان آبی که نسبت به سلامت و ایمنی آن اطمینان چندانی نداریم را در حالی مینوشیم که به خودمان تلقین کردهایم که این آب، کاملا سالم و عاری از هرگونه آلاینده است. در این صورت، ممکن است آب آشامیدنی ما مشکلات بهداشتی خاصی هم داشته باشد اما به دلیل تقلینی که به خودمان کردهایم، هیچ مشکلی برایمان ایجاد نشود. این در حالی است که گاهی، ما یک لیوان آب کاملا سالم و بهداشتی را با استرس و وسواس اینکه نکند این آب، آلوده باشد و سلامت ما را تهدید بکند، مصرف میکنیم و اتفاقا، با نوشیدن چنین آبی، بیمار هم میشویم.»
دکتر چوپانی، معتقد بود که اینها بخشی از اعراض نفسانی ما هستند که باید توجه زیادی هنگام مصرف خوراکیها و آشامیدنیهای مختلف به آنها داشته باشیم و با وسواس بیش از اندازه، موجبات استرس بیجا و بیماری خود را فراهم نکنیم.
پیشنهاد سردبیر
-
چرا امسال باید غذای نذری را با ایمنی بیشتری بپزید؟
متخصصان بهداشت تاکید میکنند در ایام سوگواری عزاداران حسینی، موکبها و هیئتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری داشته باشند.
-
ارتباط متقابل رژیم غذایی نامناسب و کابوس شبانه
افرادی که رژیم غذایی ناسالمتری داشتند، رویاهای منفی بیشتری را گزارش کردند و بهطور کلی خواب ضعیفتری داشتند.
-
برای پرخوری و کم خوری عصبی در جنگ چه کنیم؟
در حالت جنگ و استرس افزایش ترشح هورمون کورتیزول در غده فوقکلیوی شرایط خاصی را ایجاد میکند و باعث افزایش اشتها در افراد میشود.
-
فراخوان ملی برای غربالگری، کنترل و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن متخصصین ریه ایران، با انتشار فراخوانی مشترک، از طرحهای پیشنهادی برای غربالگری، کنترل، تشخیص و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی حمایت میکنند.
-
علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی
عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گرمازدگی را یک موقعیت تهدیدکننده حیات و فوریت پزشکی عنوان کرد که باید به سرعت مورد پیگیری درمانی قرار گیرد.
-
افراد نابینا چه میبینند؟
اصطلاح «نابینایی» طیف گستردهای از اختلالات بینایی، از کمبینایی تا نابینایی کامل را شامل میشود.
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
نظر شما