یک متخصص تغذیه اظهار کرد: مصرف گوشت قرمز کم چرب دو یا سه بار در هفته برای بدن مضر نیست.
بهنام گشتی زاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه کنترل سه فاکتور وزن، تغذیه درست و فعالیت بدنی در پیشگیری از ابتلا به سرطان مهم است، اظهار کرد: در تغذیه توجه به درصد چربی غذا مهم است بدین معنا که غذاهایی که بسیار سرخ میشوند یک عامل سرطان زا محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در غذاهای سرخ کردنی به دلیل حرارت بالای روغن ترکیبات سرطان زا ایجاد میشود، تصریح کرد: علاوه بر سرخ کردن در غذاهای کبابی، گوشت نباید بسوزد و دود کند چرا که در این صورت نیز ترکیبات سرطانزا در گوشت ایجاد میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف فراوان گوشت قرمز میتواند در ایجاد سرطان نقش داشته باشد، ادامه داد: البته در کشور مصرف گوشت قرمز چندان بالا نیست و مصرف روزانه 60 تا 100 گرم گوشت مضرر نیست.
گشتی زاده تصریح کرد: مصرف گوشت قرمز کم چرب دو یا سه بار در هفته برای بدن مضر نیست و نباید گمان کرد مصرف زیاد گوشت سفید برای بدن بیضرر است.
وی به نقش سبزیها و میوهها در پیشگیری کننده از ابتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: مصرف روزانه حداقل 400 تا 600 گرم میوه و سبزی توصیه می شود چرا که این گروه غذایی حاوی آنتی اکسیدان بالایی هستند.
پیشنهاد سردبیر
-
نشستن بیش از ۶ ساعت در روز، خطر درد گردن را تا ۸۸ درصد افزایش میدهد
بر اساس یک مرور سیستماتیک از مطالعات که در مجله BMC Public Health منتشر شده، نشستن طولانیمدت در روز میتواند خطر ابتلا به درد گردن را بهطور چشمگیری افزایش دهد.
-
عاداتی که هضم غذا را آسان میکنند
با اتخاذ چند عادت ساده و آگاهانه بعد از شام، میتوانید روند گوارش خود را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشید.
-
نشانههای آرتروز که باید جدی بگیرید
آرتروز ناشی از روند فرسودگی است که بهطور طبیعی و بالارفتن سن ایجاد میشود. این در حالی است که در طول روز و بهدلیل فعالیتهای بدنی، مفاصل بدن بهطور مرتب در معرض ضربه قرار دارند و این ضربات مرتبا آسیبهایی را به آنها بهخصوص به غضروف مفصلی وارد میکنند.
-
گپ زدن، طبیعتگردی و جدول؛ نسخهای ساده برای سلامت روان
مطالعهای تازه از دانشگاه کرتین استرالیا نشان میدهد که رفتارهایی ساده و روزمره مانند گفتوگوی کوتاه با دوستان، وقتگذرانی در طبیعت و انجام فعالیتهای ذهنی مثل حل جدول میتوانند سلامت روان را بهطور معناداری تقویت کنند—بدون نیاز به نسخه پزشک یا داروی گرانقیمت.
-
آیا هندوانههای ایرانی سرطانزا هستند؟
وجود نیترات در محصولات ایرانی از مسائلی است که مدتها قبل بحث برانگیز شده اما این روزها صحبتهای زیادی در رابطه با آن میشود.
-
چرا دستور پزشکیان برای پرستاران اجرایی نشده است؟
رئیس سازمان نظام پرستاری با انتقاد از اجرایی نشدن دستور رئیسجمهور مبنی بر تشکیل کارگروه ویژه پرستاری، از مقاومتهای داخلی در وزارت بهداشت و دیگر نهادها سخن گفت و خواستار توجه فوری به مسائل معیشتی و رفاهی پرستاران شد.
-
سراب جنسی با مخدرها؛ درمان نیست، تخریب است
بسیاری از مردان برای درمان زودانزالی، بیآنکه از عوارض خطرناکش آگاه باشند، به سراغ مواد مخدر میروند. اما روانشناسان هشدار میدهند که این مسیر، نه درمان کژکاری جنسی، بلکه آغاز اعتیاد، ناتوانی جنسی و فروپاشی روانی است.
-
ایالاس؛ بیماری بیصدا اما بیرحم ؛ وقتی بدن خاموش میشود و ذهن بیدار میماند
بیماری نادری به نام ALS، بیآنکه هوشیاری را از بیمار بگیرد، بدن را یکییکی از کار میاندازد؛ از پاها و دستها تا تارهای صوتی و حتی نفس کشیدن. در این مسیر تلخ اما تاریک، خانوادهها زیر بار هزینههای کمرشکن و نبود حمایت رسمی، تنها با امید زندهاند.
نظر شما