مرتضي صفوي در گفت و گو با فارس، افزود: در زمان حاضر آرد توليدي كارخانه ها در 18 استان كشور با آهن و اسيد فوليك غني سازي ميشود و كارخانههاي توليد آرد در 12 استان ديگر كشور نيز دستگاههاي ميكروفيدر را خريداري كردهاند و منتظر تخصيص بودجه وزارت بازرگاني براي خريد پرميكس كه ماده اوليه غني سازي است، هستند تا كار غني سازي را از اول فروردين 85 آغاز كنند.
وي ادامه داد: تاكنون كارخانههاي آرد 18 استان كشور شامل اصفهان، كرمان، چهار محال و بختياري، همدان، مركزي، خراسان جنوبي، خراسان شمالي، خراسان رضوي، خوزستان، كهگيلويه و بوير احمد، مازندران (دانشگاه بابل)، گلستان، هرمزگان، فارس، سيستان و بلوچستان، بوشهر، كرمان و زنجان كار غني سازي آرد را شروع كردهاند.
وي اضافه كرد: 85 درصد از مجموع 350 كارخانه توليد آرد كشور اكنون دستگاه ميكروفيدر را نصب كردهاند، 15درصد ديگر نيز متعهد شده اند تا آخر امسال اين دستگاه را خريداري و نصب كنند و منتظر تخصيص بودجه لازم براي خريد پرميكس هستند تا از اول سال 86 كار غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليك را آغاز كنند.
صفوي گفت: از مجموع اين 18 استان 8 استان شامل استانهاي سيستان و بلوچستان، اصفهان، زنجان، فارس، مركزي، چهار محال و بختياري، كرمان و همدان، اعتبار لازم براي خريد پرميكس را از وزارت بازرگاني دريافت نكردند اما توانستند با رايزني از اعتبارات استاني براي ادامه اين طرح و جلوگيري از توقف آن استفاده كنند تا با تخصيص اعتبار مشكل حل شود.
مدير كل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت اضافه كرد: مشكل ديگري كه در اجراي اين وجود دارد مصرف جوش شيرين در برخي نانوايي هاي كشور به خصوص در تهران و استانهاي مازندان و گيلان است زيرا مصرف جوش شيرين جذب آهن و اثربخشي آْرد غني سازي را از بين ميبرد.
وي گفت: براي جبران اين مشكل بر اساس مصوبه شوراي عالي سلامت با هماهنگي اتحاديه صنف نانوايان همه نانواييهاي كشور ملزم شدهاند حداكثر تا پايان امسال مصرف جوش شيرين را در تهيه نان به طور كامل حذف كنند در غير اين صورت از اول سال آينده نانواهاي متخلف به سازمان تعزيرات معرفي ميشوند و با هماهنگي انجام شده با قوه قضائيه نانواهاي متخلف جريمه ميشوند.