معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری با تایید این خبر که لایحه منع خشونت علیه زنان در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته است و به زودی به صحن علنی مجلس فرستاده میشود، گفت: این لایحه به دنبال حمایت و تحکیم بنیان خانواده و برقراری یک فضای سالم در داخل خانواده و جامعه است.

لایحه منع خشونت علیه زنان، در خانواده و جامعه فضای سالم ایجاد میکند

سلامت نیوز:معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری با تایید این خبر که لایحه منع خشونت علیه زنان در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته است و به زودی به صحن علنی مجلس فرستاده میشود، گفت: این لایحه به دنبال حمایت و تحکیم بنیان خانواده و برقراری یک فضای سالم در داخل خانواده و جامعه است.



به گزارش  سلامت نیوز به نقل از روزنامه ابتکار ، شایعترین نوع خشونت علیه زنان، خشونت اعمالشده توسط شریک زندگی، پدر یا برادر و به عبارتی نزدیکانی است که چیزی جز امنیت و آرامش از آنان توقع نمیرود؛ رفتارهای خشمآلودی که در جمع یا در خفا رخ میدهد و با تهدید، سلب مطلق اختیار یا آزادی همراه است که در مواردی با خیانت و قتل خاتمه مییابد.


فرود آمدن این تازیانههای خشونت بر جسم و روح برخی از زنان و سکوت آنان از سر ناتوانی و ناآگاهی، ضرورت ورود قانون به این میدان نبرد یکجانبه و تدوین لایحه منع خشونت علیه زنان را دو چندان کرده است. این لایحه که روند بررسی آن در دولت دهم متوقف شده بود، در دولتهای یازدهم و دوازدهم بر ریل بررسی و تدوین قرار گرفت و اکنون برای بررسی نهایی، در اختیار قوه قضاییه قرار گرفته تا پس از تایید، وارد صحن علنی مجلس شود.


موضوعی که معصومه ابتکار در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، آن را تایید کرد و گفت: معاونت امور زنان و خانواده در نخستین نشست نوروزی که بعد از انتصاب حجتالاسلاموالمسلمین سید ابراهیم رئیسی در سمت رئیس جدید قوه قضاییه، در این قوه برگزار شد، به طور مفصل و مبسوط در ارتباط با لایحه و ضرورت تسریع آن و این موضوع که این لایحه، برای همه اقشار جامعه در هر سطحی ضروری است، تاکید کرده است.


وی ادامه داد: ایشان از ما فرصتی خواستند جهت بررسی اولیه این لایحه و عنوان داشتند که در اولین فرصت حتما رسیدگی و تعیین تکلیف میکنند.
ابتکار افزود: حتی مقام معظم رهبری بر موضوع خشونت علیه زنان توجه داشته و بر ضرورت نگاه قانونی به آن تاکید کردهاند، از این‌ رو نشستهایی با معاونان قوه و قضات و دادستانها در ارتباط با این لایحه برگزار کردیم و تایید آنان را هم گرفتیم. حال اینکه چرا بررسی آن اینقدر طول کشید برای ما هم سوالبرانگیز است و انتظار داریم رئیس جدید قوه آن را تسریع بخشد.


وی خاطرنشان کرد: این لایحه به دنبال حمایت و تحکیم بنیان خانواده، رفع خشونت و برقراری یک فضای سالم در داخل خانواده و جامعه است.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری درباره پیگیریهای مجدد و مصرانه این معاونت در تسریع روند بررسی لایحه اظهار کرد: در این فاصله، در ارتباط با زنان زندانی موافقتنامهای را با محمدباقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، امضا کردیم مبنی بر استفاده از دستبندهای الکترونیک به عنوان جایگزین حبس برای زنان زندانی که شامل زنانی میشود که مجازاتشان در حدی است که بتوانند از رای باز استفاده کنند.


معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری در پاسخ به این پرسش که تا چه حد نسبت به تصویب این لایحه خوشبین هستید؟ گفت: رئیس پیشین قوه قضاییه هم برای بررسی لایحه منع خشونت علیه زنان تلاش کردند اما دیدگاههای مختلفی همچنان حاکم و مانع بود اما خوشبختانه بسیاری موانع برداشته شده و امیدواریم حجتالاسلام رئیسی که خود در قوه کار اجرایی کردهاند و مسائل و مشکلات را به خوبی درک میکنند و نگاهشان به مسائل روشن است، تسریع و کمک کنند تا هر چه زودتر این لایحه به دولت برگردد تا جهت تصویب به صحن علنی مجلس فرستاد شود.


ابتکار درباره احتمال تغییر در بخشهایی از این لایحه هم خاطرنشان کرد: ممکن است در بخش هایی از لایحه مخصوصا در بخشهایی که به فرآیند قضایی برمیگردد، اصلاحاتی انجام دهند اما تا جایی که اطلاع دارم تغییر اصولی یا خیلی جدی نیست.


وی درباره دلیل مخالفتهای پیشین هم گفت: بیشتر مخالفتها مربوط به بحث حبس مجرم بود که تاکید داشتند حبس کارایی ندارد و در این مورد باید راههای دیگری برای جایگزینی مجازات دیده شود. معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهوری هم عنوان کرد که مجازات باید بازدارنده باشد و بازدارندگی مهم است تا شخص خاطی جرمش را تکرار نکند. بنابراین با هر نوع مجازات جایگزین حبس که بازدارنده است موافق هستیم چنانچه همین الان هم برخی قضات با مجازات جایگزین، حبسزدایی میکنند.


ابتکار درباره این موضوع که با تصویب این لایحه احتمال کاهش خشونت میرود یا خیر، هم گفت: لوایح دو نقش را برعهده دارند؛ یکی نقش فرهنگی است که آموزشدهنده و تعیینکننده پارامترهای جامعه هستند و مشخص میکنند اگر فردی قبلا نمیدانست حرکاتش جرم تلقی میشود، حالا متوجه میشود. نقش دیگر، بحث قضایی و بازدارندگی است که امیدواریم با اطلاعرسانی خبری و فرهنگی هر دو نقش برجسته شود.


حال باید دید با وجود اخبار و حوادثی از خشونتهای خانگی پدران و برادران علیه دختر خانواده و همسرآزاری و خشونتهای اجتماعی علیه زنان که هر روز نقشی بر روزنامهها و شبکههای اجتماعی دارد، آیا لایحه منع خشونت علیه زنان به سرانجامی نیک خواهد رسید؟ آیا طلسم این لایحه با وجود دستاندازهای پیشرو خواهد شکست تا دیگر شاهد خشونت علیه زنان نباشیم؟

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha