سه‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۱
کد خبر: 278299

محققان با مشخص کردن نوع باکتری روده نوزادان، شخصیت رفتاری آینده آنها را حدس می‌زنند.

باکتری جالبی که خلق و خوی نوزادان را تعیین می‌کند

سلامت نیوز:محققان با مشخص کردن نوع باکتری روده نوزادان، شخصیت رفتاری آینده آنها را حدس می‌زنند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از  باشگاه خبرنگاران جوان،  محققان دانشگاه تورکو، ارتباطات جالبی را بین ترکیب باکتریایی روده نوزاد در سن ۱۰ هفته‌ای و برخی از خصوصیات خلق و خوی در سن شش ماهگی کشف کرده‌اند. برخی از مطالعات ارتباط بین شرایط سلامت روان مانند افسردگی یا اسکیزوفرنی و میکروبیوم را نشان می‌دهد و شواهد و مدارک موجود در مورد این ارتباط درهم تنیده بین روده و مغز، قطعاً حاکی از یک رابطه جالب دوطرفه است.


تحقیقات کمی وجود دارد که ارتباط بین میکروبیوم روده و رفتار در نوزادان را بررسی کند و مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۵ این رابطه را در کودکان نوپا بین ۱۸ تا ۲۷ ماه بررسی کرده است.

 

ماه‌های ابتدایی زندگی برای رشد عصبی بسیار مهم است

 اما مطالعه جدید به بررسی این گروه سنی جوانتر پرداخته است. فرضیه این است که ماه‌های ابتدایی زندگی برای رشد عصبی بسیار مهم است و باکتری‌های روده ما اساساً با مغز در ارتباط هستند، بنابراین ترکیب میکروبیوم ما می‌تواند در رشد صفات اساسی رفتاری موثر باشد. در این مطالعه ۳۰۳ نوزاد شرکت داشتند. نمونه مدفوع در سن دو و نیم ماهگی جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و پس از آن در حدود شش ماهگی، مادران پرسشنامه رفتاری را پر کردند که خلق و خوی کودک را ارزیابی می‌کرد.


عمومی‌ترین یافته این بود که تنوع بیشتر میکروبی با واکنش ترس کمتر و احساسات منفی پایین‌تر همراه است. آنا آتسینکی، یکی از نویسندگان اصلی این تحقیق می‌گوید: "جالب بود که برای مثال، افزایش جنس ifidobacterium شامل چندین باکتری اسید لاکتیک در روده، با احساسات مثبت‌تر در نوزادان همراه بود. احساسات مثبت همان گرایش به تجربه و ابراز لذت است و همچنین می‌تواند نشانه شخصیت برون گرا بعدی در زندگی باشد.در یک سطح دقیق‌تر، این مطالعه بر روی ارتباط چندین خاص جنس باکتریایی خاص و خلق و خوی نوزاد انجام شد.


وجود سطح بالایی از Bifidobacterium و Streptococcus و سطح پایین Atopobium با بروز احساسات مثبت همراه بود. بروز احساسات منفی هم با باکتری‌های Erwinia، Rothia و Serratia ارتباط داشت. واکنش خاص ترس به طور خاص با افزایش فراوانی باکتری‌های Peptinophilus و Atopobium دیده شد.


محققان می‌گویند این نوع از مطالعات نخستین گام‌ها هستند و راه را برای تحقیقات بیشتردر آینده برای بررسی مکانیسم‌های اساسی نشان می‌دهد. آتسینکی می‌گوید: "اگرچه ما ارتباطات بین تنوع باکتریائی و خصوصیات خلق و خو را کشف کردیم، اما مشخص نیست که آیا تنوع میکروبی اولیه بر احتمال بیماری در مراحل بعدی زندگی تأثیر می‌گذارد. "همچنین مکانیسم‌های دقیق این ارتباط مشخص نیست. به همین دلیل ما نیاز به مطالعات پیگیری و همچنین بررسی دقیق متابولیت‌های تولید شده توسط میکروب‌ها داریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha