نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که با افزایش سطح خودشیفتگی در جامعه، میزان خشونت و پرخاشگری نیز بیشتر شده و می توان مدعی شد همه اشکال پرخاشگری به خودشیفتگی مرتبط بوده و این مساله این در سراسر جهان و در همه فرهنگ ها، سنین و جنسیت ها صادق است.

خودشیفته ها پرخاشگرترند

سلامت نیوز: نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که با افزایش سطح خودشیفتگی در جامعه، میزان خشونت و پرخاشگری نیز بیشتر شده و می توان مدعی شد همه اشکال پرخاشگری به خودشیفتگی مرتبط بوده و این مساله این در سراسر جهان و در همه فرهنگ ها، سنین و جنسیت ها صادق است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، اگرچه اصطلاح خودشیفتگی به طور معمول در مورد افراد خودبین و خود محور به کار برده می‌شود، اما اختلال شخصیت خودشیفتگی، یک بیماری جدی در روانپزشکی است.

 اگر شخصاً تجربه برخورد با افراد خودشیفته را داشته باشید احتمالا متوجه تلاش سیری ناپذیر آن ها برای دریافت تأیید، توجه یا اعمال قدرت شده باشید. تحقیقات نشان می دهد که اگر شما به یک فرد خودشیفته توهین کنید، او واکنشی فراتر از انتظار نشان داده و احتمال گذشت نیز بسیار اندک است.

نشانه های کلاسیک خود شیفتگی شامل احساس خودبرتر بینی و حق به جانب بودن است. اگرچه خودشیفته ها ممکن است سطوح مختلفی از عزت نفس بالا (خودشیفتگی عمده) یا عزت نفس پایین (خودشیفتگی آسیب پذیر) داشته باشند. افرادی که دارای سطوح بالاتر خودشیفتگی هستند، بیشتر در معرض عصبانیت قرار داشته و  همچنین به احتمال زیاد در برنامه ریزی برای پاسخ  قاطع و خشونت بار ، تردیدی نمی کنند.

سوفی کیرویک (Sophie Kjærvik) نویسنده ارشد این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق می گوید: «ارتباط بین خودشیفتگی و پرخاشگری در این پژوهش قابل توجه بوده و این یافته ها پیامدهای مهم دنیای واقعی را نشان می دهند. به بیان ساده، همه انواع پرخاشگری در بین خودشیفته ها رواج دارد.
محققان با تجزیه و تحلیل داده های ۴۳۷ مطالعه جداگانه که شامل بیش از ۱۲۳ هزار فرد مختلف بود، دریافتند که تمام انواع پرخاشگری که در این مطالعات اندازه ‌گیری می‌ شوند شامل خودشیفتگی هستند. این موارد شامل قلدری فیزیکی، کلامی، توهین مستقیم یا غیر مستقیم و همچنین ابراز خشونت نسبت به افراد بی گناه بود.

 نشانه های کلاسیک خود شیفتگی شامل احساس خودبرتر بینی و حق به جانب بودن است. اگرچه خودشیفته ها ممکن است سطوح مختلفی از عزت نفس بالا (خودشیفتگی عمده) یا عزت نفس پایین (خودشیفتگی آسیب پذیر) داشته باشند.به گزارش سیناپرس، افرادی که دارای سطوح بالاتر خودشیفتگی هستند، بیشتر در معرض عصبانیت قرار داشته و  همچنین به احتمال زیاد در برنامه ریزی برای پاسخ  قاطع و خشونت بار ، تردیدی نمی کنند.
محققان می گویند نتایج این پژوهش،  تحقیقات پیشین را تأیید می کند که خودشیفتگی را عاملی برای تیراندازی دسته جمعی و سایر اعمال بسیار خشونت آمیز می داند. چیزی که دانشمندان را بیشتر نگران می کند این است که خشونت ناشی از خودشیفتگی نیازمند سطح بالای آسیب شناختی نبوده و حتی خودشیفتگی معمولی می‌تواند منجر به رفتار خشن شود.

یکی از یافته های کلیدی این مطالعه نحوه واکنش افراد با سطوح بالای خودشیفتگی در هنگام احساس خطر است. آنها هر زمان که احساس کنند مورد بی احترامی یا نادیده گرفته شدن قرار می گیرند، به دیگران حمله می کنند.

شرح کامل این مطالعه و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Psychological Bulletin منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha