به واسطه کوچینگ زندگی، می توان زندگی خود را از ابعاد مختلفی ارتقاء داده و به سطح مناسبی از رضایت زندگی رسید.

نقش کوچینگ در ارتقاء کیفیت زندگی

لایف کوچینگ یا مربیگری زندگی چیست؟

همیشه وقتی کلمه استاد یا مربی به گوشمان می خورد، اولین تصویری که در ذهنمان ایجاد می شود تصویر مدرسه، دانشگاه و کلاس درس است. اما استاد هر کسی است که به ما کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف خودمان را پیدا کرده، رشد کنیم و به هدفمان در زندگی دست یابیم. به این اساتید کوچ یا مربی؛ و به کاری که برای کمک به ما انجام می دهند؛ کوچینگ گفته می شود.

کوچینگ زندگی یعنی هدایت و توانمند سازی فرد در زندگی که می تواند در هر بعدی از زندگی اشخاص باشد. معمولا افرادی به سمت این کار جذب می شوند که به کمک به دیگران علاقمند بوده و صبر و همدلی از شاخصه های رفتاری آنان باشد. شاید بتوان گفت که اغلب مربی ها در روانشناسی هم مهارت دارند و به نوعی از طریق تأثیر بر نگرش ها، باعث اصلاح و بهبود روحیه می شوند.

کوچینگ و مددکاری اجتماعی

کوچینگ زندگی برای بسیاری از افراد به عنوان ابزاری جهت پر کردن شکاف بین زندگی فعلی و زندگی مطلوب است. مربیگری می تواند مزایای ذهنی مختلفی را برای فرد به همراه داشته باشد. کوچینگ زندگی باعث کاهش اهمال کاری، دستیابی به هدف، بهبود بینش و نگرش شخصی و بهبود تفکر و سلامت روان کلی میگردد. سلامت روان باعث جلوگیری از افسردگی، حضور بهتر در جامعه و در نتیجه ارتقاء زندگی اجتماعی فرد خواهد شد.

کوچینگ و تاب آوری

کوچینگ زندگی می تواند در جهت افزایش توانایی افراد برای مواجهه با مشکلات و چالش ها باشد. این کار باعث می شود تا آنها بهتر بتوانند فشار ناشی از شرایط را تحمل کنند. در واقع‌ مربی با انعطاف پذیری زیاد به فرد کمک می کند تا وجود چالش ها را پذیرفته و با امیدواری به جلو نگاه کند. افراد می پذیرند که مبارزه و چالش ها بخشی از زندگی هستند و به جای مقاومت باید به تقویت نقاط قوت خود بپردازند.

نقش کوچینگ در ارتقاء کیفیت زندگی

نقش کوچینگ در ارتقاء کیفیت زندگی

در اصلاح زندگی؛ کوچینگ زندگی با درمان یا تراپی تفاوت دارد. در تراپی، ما با گذشته زندگی یک فرد سر و کار داریم. این احتمال وجود دارد که مربی با حل مشکلات و دردهای گذشته وارد مسیر هدایت زندگی فرد شود. اما معمولا در کوچینگ زندگی، تمرکز بر روی زمان حال و آینده قرار دارد. در نگرش این نوع از مربیگری، درست است که شما کاری را در گذشته انجام داده اید؛ اما حالا اینجایید. پس بهتر است از حالا به بعد به فکر علاقه مندی ها و چیزهای الهام بخش باشید.

با اینکه درمانگری در زندگی و کوچینگ زندگی با هم متفاوتند اما هر دو به افزایش سلامتی فرد کمک میکنند. یک مربی زندگی به افراد یاری رسانده تا در زندگیشان پیشرفت کرده و به سطح رضایت بالاتری برسند. کوچ های زندگی به افراد کمک می کنند تا در روابط، شغل و زندگی روزمره خود نیز به کیفیت بالاتری برسند. ما با کمک یک مربی به این نتیجه می رسیم که: «این همان کسی است که می خواهم بشوم!». به طور کلی، افرادی که به دنبال درمان دردهای درونی و رسیدگی به آسیب های گذشته هستند، باید به دنبال درمان و تراپی باشند، در حالی که کوچینگ زندگی برای کسانی است که اهداف خاصی دارند و می خواهند به آن دست پیدا کنند.

*نویسنده: دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مدیر رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان

منابع:

  1. Coaching Model: Coaching For Resilience (coachcampus.com)
  2. What Is Life Coaching? | Psychology.org
  3. What Is a Life Coach? (verywellmind.com)

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha