عضو شورای عالی نظام‌پزشکی با بیان این که سیاست‌گذاران عرصه سلامت باید به صورت بنیادی جایگاه و منزلت رشته دندان‌پزشکی را در وزارت بهداشت ارتقا دهند ؛گفت: چرا جامعه دندان‌پزشکی باید شاهد عمل‌کرد جزیره‌ای در وزارت بهداشت باشد؟ آیا وقت آن نرسیده برای برون رفت از این معضل اجتماعی در سیاست خود نسبت به جایگاه دندان‌پزشکی در وزارت بهداشت تجدید نظر کنیم ؟

کجای دنیا کرسی تصمیم گیری سلامت دهان زیرمجموعه بیماری ها است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دکتر بهنام عباسیان با اشاره به این که جامعه دندان‌پزشکی کشور بالغ بر ۴۳ هزار نفر هستند که هر سال برتعدادشان افزوده می‌شود؛ بیان کرد: آیا جایگاه این خانواده که تأمین کننده سلامتی دهان و دندان آحاد مردم است، در حد یک کرسی کارشناسی در ذیل بیماری‌هاست!؟ واقعا جای بسی تأمل دارد که سیاست‌گذاران عرصه سلامت مجلس بدون درنظر گرفتن زیرساخت آموزشی دانشگاه‌ها اقدام به افزایش تعداد دانشجوی دندان‌پزشکی می‌کنند.

وی با بیان این که سیاست‌گذاران عرصه سلامت باید به صورت بنیادی جایگاه و منزلت رشته دندان‌پزشکی را در وزارت بهداشت ارتقا دهند؛ افزود: چرا جامعه دندان‌پزشکی باید شاهد عملکرد جزیره‌ای در وزارت بهداشت باشد؟ آیا وقت آن نرسیده برای برون رفت از این معضل اجتماعی در سیاست خود نسبت به جایگاه دندان‌پزشکی در وزارت بهداشت تجدید نظر کنیم؟

وی با اشاره به این که به دلیل مشکلات اقتصادی، سلامت دهان و دندان از سبد اقتصاد خانوار خارج شده و عموم مردم برای رفع آلام دندانی به کشیدن آن روی می آورند؛ ادامه داد:طی سال‌های متمادی عملکرد در حوزه بهداشت و سلامت دهان و دندان به گونه‌ای بوده است که بیمه‌ها هیچ تعهدی برای پوشش خدمات درمانی سلامت دهان و دندان در سطوح تخصصی ندارند و چرا هر ایرانی ۵ دندان دائمی خود را در ۵۰سالگی از دست داده و چرا باید سلامتی دهان و دندان از سبد اقتصادی خانوار خارج شود؟ چرا می‌خواهیم بر طبل سیاست اشتباه خود بکوبیم؟ آیا شهامت این را نداریم که بگوئیم اشتباه کردیم؟

عضو شورای عالی نظام پزشکی با گلایه از این که درکجای جهان شاهد این رویداد هستیم که کرسی تصمیم‌گیری سلامت دهان ودندان در وزارت بهداشت زیر مجموعه بیماری‌ها باشد؛ تصریح کرد: سیاست‌مداران عرصه سلامت باید جواب دهند که چرا حرف کارشناسان وزرات بهداشت و انجمن های علمی تخصصی را نادیده می‌گیرند و شاید این اشتباهات در مورد رشته های دیگر مانند امور مامایی به عنوان خط مقدم سلامت بانوان در حال رقم خوردن است.

عباسیان اضافه کرد: ما دم از جوانی جمعیت می‌زنیم ولی به جایگاه مامایی در وزارت بهداشت توجه نمی‌کنیم. در سال‌های اخیر بنده به عنوان یک فعال صنفی در مورد ارتقاء جایگاه دندان‌پزشکی صحبت کرده ام که متاسفانه نتیجه آن به جز یک کرسی در زیر مجموعه بیماری ها چیز دیگری نبود.

وی با اشاره به این که امروزه سلامتی دهان و دندان باید دغدغه تمام دولت‌مردان باشد، یادآور شد: دندان‌پزشکان جوان انگیزه‌ای برای فعالیت نداشته و شاهد مهاجرت اکثریت آن‌ها هستیم که تصمیم‌گیری و ارائه تدابیر لازم در این رابطه به عهده دل‌سوزان عرصه سلامت است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha