پژوهشگران آمریکایی با توسعه یک مدل یادگیری عمیق به نام EchoNext موفق شدند تنها با استفاده از نوار قلب (ECG)، بیماری‌های ساختاری قلب را با دقتی بالا تشخیص دهند. این مدل که روی بیش از یک میلیون رکورد ECG و اکوکاردیوگرافی آموزش دیده، نه‌تنها در آزمایش‌های داخلی و خارجی عملکرد موفقی داشته، بلکه در برخی موارد از پزشکان متخصص نیز بهتر عمل کرده است.

تشخیص زودهنگام بیماری‌ قلبی با هوش مصنوعی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از نیچر در مطالعه‌ای جدید که توسط تیمی از محققان دانشگاه‌های آمریکا انجام شده، یک مدل هوش مصنوعی به نام EchoNext طراحی شده است که قادر است تنها با استفاده از نوار قلب (ECG)، انواع مختلف بیماری‌های ساختاری قلب (SHD) مانند نارسایی بطن‌ها، بیماری‌های دریچه‌ای قلب و پرفشاری ریوی را تشخیص دهد.

این مدل با استفاده از داده‌های بیش از ۱.۲ میلیون جفت ECG و اکوکاردیوگرام از ۲۳۰ هزار بیمار در هشت بیمارستان وابسته به نیویورک–پرسبیتریان توسعه یافته است. عملکرد مدل با دقت بالایی همراه بوده و در تست‌های خارجی نیز در مراکز متفاوتی از جمله دانشگاه مک‌گیل، Cedars-Sinai و UCSF نتایج قابل قبولی داشته است.

مدل EchoNext توانست با دقت ۸۵٪ (AUROC) بیماری‌های قلبی را شناسایی کند و در تشخیص نارسایی بطن چپ و راست، بهترین عملکرد را نشان داد. از مزایای کلیدی این مدل، پایداری عملکرد در میان گروه‌های نژادی و جنسی مختلف و در محیط‌های درمانی گوناگون است.

همچنین این مدل در یک مطالعه بالینی روی بیماران بدون سابقه تصویربرداری قلبی نیز مورد استفاده قرار گرفت و توانست موارد ناشناخته بیماری قلبی را شناسایی کند. در نهایت، پژوهشگران برای تسهیل پژوهش‌های بعدی، وزن‌های مدل و دیتاست بزرگ و برچسب‌خورده‌ی ECG–اکو را به صورت عمومی منتشر کرده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha