به گزارش سلامت نیوز به نقل از (ايسنا) اكرم پورشمس با بيان اينكه سرطانهاي مري جزو 6 سرطان منجر به فوت است، گفت: سرطان مري جزو سرطانهايي است كه در 2 دهه اخير افزايش زيادي داشته است.
وي با اشاره به بروزموارد بالايي از اسكواموس (نوعي از سرطان مري) در شمال شرق كشور گفت: آدنوكارسينوماي مري (نوع ديگري از سرطان مري) نيز به علت جهاني شدن پديده ريفلاكس (برگشت غذا از معده به مري) رو به افزايش است.
اين عضو هيات علمي با بيان اينكه S.C.C (نوع اسكواموس سرطان مري) با عوامل اجتماعي اقتصادي در ارتباط است، افزود: در كشورهاي آمريكايي با مصرف الكل و تنباكو و در ايران با مصرف اپيومها در ارتباط است.
دكتر پورشمس به فاكتور ژنتيك به عنوان يك عامل خطر در بروز سرطان مري اشاره كرد و افزود: ديده شده با افزايش ميزان تحصيلات استفاده از آب آشاميدني غير بهداشتي كاهش و متعاقب آن ميزان بروز سرطان مري نيز كاهش مييابد.
اين عضوهيات علمي به سايرعوامل خطر سرطان مري نظيرعادات غلط غذايي، عدم مصرف ميوه و سبزي تازه، استفاده كمتر از لبنيات و گوشت سفيد اشاره كرد و يادآور شد: نتايج مطالعات نشان داده است كه پاپيلوما ويروس، مايكوتوكسينها و مصرف نانهاي كپك زده در ايجاد S.C.C (نوع خاصي از سرطان مري) دخيل هستند.
وي با بيان اينكه عوامل خطر اقتصادي اجتماعي و شيوه زندگي قابل كنترل است گفت: البته اصلاح شيوه زندگي به چند دهه تلاش نياز دارد.
دكتر پورشمس درخاتمه سرطان معده را نخستين علت مرگ و سرطان ازوفاگوس (مري) را ششمين علت مرگ در نقاط شمالي كشور اعلام كرد.
نظر شما