-
ناباروری عمدی به دلیل سقط خودخواسته
یک فوق تخصص زنان و زایمان و ناباروری بر ضرورت آگاهی خانوادهها از اینکه سقط چه آسیبی به خانواده میزند، تاکید کرد.
-
تخریب طبیعت با پلاستیک
بر اساس تحقیقات، سالانه بیش از پنج تریلیون کیسه پلاستیکی در جهان مصرف میشود که بخش قابل توجهی از آن به محیط زیست راه پیدا میکند؛ تنها بخش اندکی از کیسههای پلاستیکی قابلیت بازیافت دارد و بخش باقی مانده و عمده کیسهها در طبیعت رها شده یا به محل دفن زباله منتقل میشود. این در حالی است که پلاستیک به ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ سال زمان برای تجزیه نیاز دارد..
-
هشدار درباره سه عامل خطرزا در سفرهای نوروزی
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان گفت:: علائم تهوع، استفراغ، سردرد و درد شکم ممکن است نشانه مسمومیت باشند، اما نباید این علائم را با سایر بیماریها اشتباه گرفت.
-
نرخ جدید تعرفه خدمات روانشناسی اعلام شد
تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره سال ۱۴۰۴ از سوی هیات وزیران تصویب و ابلاغ شد.
-
مجوز ورود دانشجویان دانشگاههای فاقد تأییدیه وزارت بهداشت صادر شد؟
پس از انتشار اخباری درباره ورود دانشجویان دانشگاههای خارجی فاقد مجوز به ایران، گمانهزنیها درباره تأیید مدارک این دانشگاهها شدت گرفت. برخی کارشناسان هشدار دادهاند که این اقدام میتواند به بیعدالتی آموزشی و کاهش کیفیت نظام سلامت منجر شود. در مقابل، یک منبع آگاه در وزارت بهداشت این ادعا را تکذیب کرده و تأکید کرده است که پذیرش تنها از دانشگاههای مورد تأیید و مشروط به آزمون ورودی استاندارد انجام خواهد شد.
-
تعرفه خدمات دارویی سال جدید ابلاغ شد
سازمان غذا و دارو از تصویب و ابلاغ تعرفه خدمات دارویی سال ۱۴۰۴ خبر داد.
-
هوش مصنوعی؛ فرصتی برای کاهش نابرابریها
محققان از ایران، استرالیا، آمریکا و اوگاندا در پژوهشی که در New England Journal of Medicine AI منتشر شده است، نقش هوش مصنوعی مولد را در بهبود سلامت جهانی بررسی کردهاند. این فناوری میتواند با شخصیسازی درمان، پیشبینی شیوع بیماریها و بهبود تشخیصهای پزشکی، نابرابریهای بهداشتی را کاهش دهد. با این حال، چالشهایی مانند ضعف زیرساختهای دیجیتال و نگرانیهای حریم خصوصی، مانع از توسعه گسترده آن در کشورهای کمدرآمد هستند. پژوهشگران پیشنهاد میکنند که ایجاد مراکز عالی هوش مصنوعی و همکاریهای بینالمللی میتواند راه را برای استفاده عادلانه و پایدار از این فناوری هموار کند.
-
وضعیت اچ آی وی در جهان بحرانی شد
بر اساس آخرین داده ها، در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۶۰۰ هزار مورد مرگ ناشی از ایدز در سراسر جهان ثبت شده است.
-
تاب آوری بعد از طلاق
در این مقاله، به بررسی مفهوم تاب آوری در شرایط طلاق، اهمیت آن و چگونگی ارتقاء آن در خانواده میپردازیم.
-
چرا مصرف بیش از حد ویتامین ها خطرناک است؟
امروزه به نظر می رسد همه چیز از آب بطری گرفته تا آب پرتقال دارای سطوح بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی است. این ممکن است راهی برای کمک به پوشش پایه های تغذیه ای شما به نظر برسد، به خصوص اگر رژیم غذایی شما کمتر از ستاره ای باشد. اما دریافت مداوم بیش از حد ویتامین ها و مواد معدنی می تواند به شما آسیب برساند.
-
روش ها خانگی رفع گرفتگی گوش
گرفتگی گوش ممکن است ناشی از دلایل مختلفی باشد، اما در بسیاری از موارد، میتوان با روشهای خانگی آن را برطرف کرد. در صورت تداوم علائم یا بروز علائم جدی، مراجعه به پزشک ضروری است.
-
چگونه مغز را تقویت کنیم؟
کارآمد و سریع نگه داشتن ذهنمان به اندازه حفظ آمادگی جسمانی حیاتی است. درست مانند اینکه ورزش بدن را تقویت می کند، برخی تمرینات مغز می تواند عملکرد مغز، رشد حافظه، تمرکز و انعطاف پذیری شناختی را بهبود بخشد.
-
چند نشانه جدی نارسایی قلبی
تنگی یا انسداد عروق کرونر باعث کاهش خونرسانی به قلب شده و علائم مختلفی ایجاد میکند. این نشانهها ممکن است در ابتدا خفیف باشند و بهتدریج تشدید شوند.
-
نسخه رهایی از آلرژی بهاره
ژنهای معیوب عامل و زمینهساز آلرژی هستند، اما برای بروز علائم، شرایط محیطی نیز باید فراهم باشد، افرادی که در محیطهای آلوده یا در معرض آلرژنهای قویتر قرار دارند، ممکن است زودتر یا با شدت بیشتری دچار علائم شوند.
-
راهکار اصلی پیشگیری از سل معرفی شد
حدود یکسوم از جمعیت جهان در معرض بیماری سل قرار دارند به نحوی که این بیماری یکی از شایعترین عفونتهای انسانی محسوب میشود.
-
امداد در زمان غرق شدگی
در زمان کمک فرد به غرق شده، لازم است به این نکته اساسی توجه داشته باشید که به خود شما آسیبی وارد نشود و برای رساندن خود به غریق، ترجیحا از یک وسیله شناور مانند تیوب یا جلیقه استفاده کنید تا احتمال بروز خطر برای شما و غریق کاهش یابد.
-
مصرف ماست کالری سوزی در خواب را دوبرابر میکند
ماست همچنین غنی از کلسیم است که نقش مهمی در سوختوساز چربیها ایفا میکند. برخی از پژوهشها نشان میدهند که کلسیم میتواند به افزایش تجزیه چربیها و کاهش تشکیل سلولهای چربی جدید کمک کند.
-
شیوع سرطان ریه در غیرسیگاریهای جهان
به گفته آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان، در افرادی که هرگز سیگار یا تنباکو نکشیدهاند، سرطان ریه اکنون به عنوان پنجمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان شناخته میشود.
-
خطر خواب آلودگی با مصرف قرصهای سفر در رانندگی
رییس مرکز رشد دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:خیلی از داروهای ساده معمولاً بدون اینکه ما متوجه شویم عوارضی را ایجاد میکنند.
-
انقلابی جدید در درمان ریزش مو
سازمان غذا و داروی ایالات متحده در سال ۱۹۸۸ «روگین» (Rogaine/ نام تجاری داروی حاوی ماده فعال ماینوکسیدیل) را تایید کرد که اولین داروی موردتایید این سازمان برای درمان طاسی سر با الگوی مردانه بود. مطالعات نشان داد مردانی که این دارو را مستقیم روی پوست سر میزدند، نرخ ریزش موی کمتری داشتند و در برخی موارد موهایشان دوباره رشد میکرد.
-
هوای تهران پاک است
براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون (۵ فروردینماه) در شرایط «پاک» است.
-
هلالاحمر همیشه آماده مقابله با بحرانها، بدون تعطیلات
وزیر امور خارجه در جلسه ستاد نوروزی جمعیت هلال احمر با تقدیر از تلاشهای بیوقفه این نهاد، تاکید کرد که هلال احمر با بالاترین آمادگی و بدون تعطیلات همواره آماده مقابله با بحرانها است.
-
جادههای سیستان و بلوچستان و یزد، پرحادثهترین مسیرهای کشور در نوروز ۱۴۰۴
جانشین رئیس پلیس راهور اعلام کرد که از ۲۵ اسفند تا ۳ فروردین، ۲۴۲ نفر در جادههای کشور جان خود را از دست دادهاند و بیشترین تصادفات در جادههای سیستان و بلوچستان و یزد رخ داده است. پلیس از مسافران خواسته است سفر بازگشت خود را به ساعات پایانی روز موکول نکنند.
-
۲۴ مارس؛ روز جهانی سل، فرصتی برای پایان دادن به این بیماری کشنده
هر ساله در ۲۴ مارس، «روز جهانی سل» با هدف یادآوری فوریت پایان دادن به این بیماری کشنده و تأکید بر تعهد جهانی برای مقابله با تهدید سل مقاوم به دارو گرامی داشته میشود.
-
تصادفات، عامل اصلی آسیبهای نخاعی؛ ضرورت توانبخشی برای بهبود کیفیت زندگی
تصادفات رانندگی و سقوط از ارتفاع مهمترین علل آسیبهای نخاعی هستند که بهطور مستقیم کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهند. توانبخشی مناسب میتواند عوارض ناشی از این آسیبها را کاهش دهد.
-
درمان نوین ریزش مو؛ ماینوکسیدیل خوراکی جایگزین درمانهای موضعی
درمانی جدید برای ریزش مو با استفاده از قرصهای ماینوکسیدیل در دوزهای پایین معرفی شده است که نتایج بهتری نسبت به درمانهای موضعی دارد.
-
پیشگیری از سل؛ واکسن و غربالگری، راه نجات از شیوع
متخصص ریه دانشگاه علوم پزشکی همدان به مناسبت روز جهانی سل از اهمیت واکسیناسیون "بثژ" در نوزادان و غربالگری برای پیشگیری از شیوع بیماری سل در جامعه سخن گفت.
-
۵ بیماری خطرناک در کمین افراد کمتحرک
پزشکان هشدار میدهند که افرادی که ورزش را از برنامه روزانه خود حذف کردهاند، با افزایش خطر ابتلا به ۵ بیماری جدی مواجه هستند.
-
کیفیت هوای تهران در مرز قابل قبول
کیفیت هوای تهران امروز (۴ فروردینماه) در وضعیت «قابل قبول» قرار دارد و شاخص آلایندهها در محدوده استاندارد باقی مانده است.
-
تداوم بارش برف و باران در برخی مناطق ایران/ کاهش ۶ تا ۱۰ درجهای دما در نوار شرقی کشور
رئیس مرکز پیشبینی و مخاطرات جوی سازمان هواشناسی از ادامه بارش برف و باران در برخی مناطق کشور و کاهش دما در نوار شرقی ایران به میزان ۶ تا ۱۰ درجه خبر داد.