-
رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به رعایت نکات بهداشتی در انتخاب و استفاده از ظروف یکبار مصرف هشدار داد.
-
اجرای پویش مهر حسینی برای ایران/ توصیه سازمان انتقال خون درباره نذر خون
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون از اجرای پویش «مهر حسینی برای ایران» خبر داد.
-
هوای تهران، برای گروههای حساس ناسالم است
براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون (۱۲ تیر ماه) در شرایط «ناسالم برای گروههای حساس» است.
-
آمادگی کامل نظام سلامت؛ بیمارستانهای جایگزین فعال شدهاند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آسیب برخی بیمارستانها و مراکز درمانی در پی حملات اخیر، از جایگزینی سریع مراکز درمانی و آمادگی کامل بیمارستانهای کشور خبر داد.
-
افراد نابینا چه میبینند؟
اصطلاح «نابینایی» طیف گستردهای از اختلالات بینایی، از کمبینایی تا نابینایی کامل را شامل میشود.
-
توصیههایی برای جبران بدخوابی
متخصصان سلامت میگویند کمخوابی نه تنها بر حافظه و عملکرد شناختی اثر منفی دارد بلکه سوختوساز بدن را نیز مختل میکند و احتمال افزایش وزن، بیماری و اختلالهای خلقی را افزایش میدهد.
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
۱۰ ضدآفتاب برتر ایرانی از دیدگاه دکتر داروساز
مراقبت از پوست در برابر آفتاب، مهمترین راز جوانی و سلامت آن است و انتخاب یک ضدآفتاب خوب، کلیدیترین بخش این مراقبت؛ اما سوال مهم این است: "آیا واقعاً ضدآفتاب ایرانی خوب هم داریم؟"
-
لزوم اجرای فوری پدافند غیرعامل در مراکز درمانی
وقتی آژیر حمله به صدا درمیآید، نخستین پناه مردم بیمارستانهاست؛ اما اگر همین مراکز حیاتی هدف بمباران، حمله سایبری یا قطع زیرساختها قرار گیرند، چه بر سر جان مصدومان، کودکان، و بیماران میآید؟! دکتر نوری از لزوم اجرای فوری پدافند غیرعامل در مراکز درمانی میگوید؛ راهی برای نجات در روزهای تاریک بحران.
-
اخراج اتباع بی هیچ شرطی
بسیاری از کارگران مهاجر ترسیدهاند، حتی آنها که پاسپورت دارند. «خیلی از آنها که برگه سرشماریشان بهصورت دورهای تمدید میشد و همراه خانوادهشان بودند، دیگر نمیتوانند بمانند».
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
-
خشونت علیه زنان بازیچه سیاست
نژاد بهرام می گوید: خشونت علیه زنان در همه کشورهای جهان وجود دارد و خیلی هم زیاد وجود دارد. در گذشته هم وجود داشته اما به دلیل عدم اطلاعرسانی به گوش ما نمیرسیده است. در اغلب کشورهای جهان زنان تحت خشونتهای سیاسی، اجتماعی و خانوادگی قرار دارند. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که خشونت علیه زنان یک امر اجتماعی است و نباید به امر سیاسی تبدیل شود.
-
عملکرد 12 روزه بیمارستانها زیر آوار جنگ
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشستی خبری به شرح ۱۲ روز سخت کادر درمان و تخریب بیمارستانهای حضرت فاطمه زهرا(س)، شهید مطهری و یکی از مراکز درمانی در رباط کریم که مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند، پرداخت.
-
تاثیر هورمون درمانی بر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان کمتر از ۵۵ سال
یک مطالعه جدید به رهبری موسسه ملی بهداشت ایالات متحده نشان داده است که دو شکل رایج هورمون درمانی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان زیر ۵۵ سال تغییر دهد.
-
وضعیت آب کرمانشاه قرمز شد
یکی از مهمترین عوامل هدررفت آب در استان کرمانشاه خصوصاً در شهرستانهای شرقی که وضعیت مناسبی از نظر بارشها و منابع آبی ندارند، کشت برنج است.
-
کشور در آستانه ورشکستگی آبی
در حالی که سدها یکی پس از دیگری خالی میشوند و آبخوانها نفسهای آخر را میکشند، سیاستگذاری مؤثر و پاسخگویی روشن همچنان در سایه مانده است. آیا قرار است بحران آب هم مثل فرونشست زمین، نادیده گرفته شود تا فاجعه کامل شود؟
-
اهمیت خواب کافی برای ارتقای سلامت جسمی و روانی
یک روانپزشک با تاکید بر اینکه خواب کافی و منظم، نقش حیاتی در سلامت جسمی و روانی انسان ایفا میکند، گفت: در فرآیند خواب، بدن انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه را حفظ میکند و مغز، خود را از اطلاعات غیرضروری پاکسازی و آماده شروع مجدد میشود.
-
طبیعت ایران در محاصره پلاستیک ها
برخلاف باور عمومی، بسیاری از شهروندان ایرانی به تفکیک زباله و کاهش مصرف پلاستیک اهمیت میدهند، اما نبود حمایت، نبود امکانات و رهاشدگی سیاستگذاری، آنها را در برابر بحران محیطزیستی تنها گذاشته است.
-
ویرانی پس از جنگ
۱۳ روز از حمله اسراییل به ایران میگذرد. دو روز است آتشبس اعلام شده و ظاهر امر نشان از این میدهد که دیگر صدای پدافند و جنگنده نمیآید. مردم اما خیلیهایشان نیستند و هنوز از تعطیلات اجباری برنگشتهاند. در نقشه میگردم مقصد را پیدا کنم. خیابان اشرفی اصفهانی را بالا و پایین میکنم تا بالاخره پیدا میکنم؛ بنبست وحدتی. اینجا خانهای، نه خانههایی هستند که با خاک یکسان شدهاند.
-
قانون حجاب و همبستگی در جنگ
اگر قانون حجاب ابلاغ میشد آیا همبستگییی را که در جنگ دیدیم، شاهد بودیم؟
-
بخشودگی جریمه تأخیر پرداخت تسهیلات خرداد و تیر صندوق رفاه دانشجویان
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر حمایتهای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از دانشجویان علوم پزشکی در شرایط بحران، گفت: با توجه به شرایط کشور در ۲ هفته گذشته جریمه تأخیر در پرداخت تسهیلات ماههای خرداد و تیر ۱۴۰۴ از دانشجویان دریافت نخواهد شد.
-
هشدار نسبت به شیوع اختلال «PTSD» در جامعه پس از جنگ/ انجام غربالگری اختلال استرس پس از حادثه در مناطق مورد هدف رژیم صهیونیستی
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نسبت به شیوع اختلال استرس پس از حادثه (PTSD) در جامعه پس از جنگ هشدار داد.
-
اعلام آمادگی سازمانهای بینالمللی سلامتمحور برای همکاری با وزارت بهداشت در حوادث اخیر
نشست هماهنگی با سازمان جهانی بهداشت و یونیسف بهمنظور تأمین اقلام ضروری مورد نیاز حوزه سلامت در حوادث اخیر، با حضور نماینده سازمان جهانی بهداشت، نماینده دفتر یونیسف در جمهوری اسلامی ایران، مدیران سازمانهای مذکور و مدیران ذیربط در وزارت بهداشت برگزار شد.
-
ویرانی خاموش روان پس از جنگ
در بطن هر جنگی، خسارتهای زیرساختی و نظامی، اگرچه در صدر اخبار قرار میگیرند، اما ویرانیهای روانی-اجتماعی اغلب در لایههای خاموش پنهان میمانند
-
تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ
در پی افزایش شدید دمای هوا، رئیس گروه توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه مبتنی بر دانش بومی طب ایرانی، مجموعهای از توصیههای تغذیهای، محیطی و سبک زندگی را متناسب با نیاز گروههای آسیبپذیر ارائه کرد.
-
وقتی اسرائیل نجمه را از ما گرفت
مریم از نجمه صحبت میکند، از دختری شاد که هیچ جمعی با او به مشکل نمیخورد، از آرامشی که دیگر به خانه آنها بر نمیگردد و از رنج زیر آوار ماندن، از مصیبت از دست دادن دختری شبیه به نجمه ما که نمیتوانند نبودنش را تحمل کنند.
-
آسیب پنهان جنگ بر محیط زیست
12 روز جان نیمه جان محیط زیست ایران با جنگی تحمیلی تهدید شد که در بهت شروع آن نادیده ماند. صدای طبیعت ایران نیز مانند هر جنگ دیگری در میان آتش و گلوله شنیده نشد. پس از آتشبس، چهره رنجور و زخمهای تازه محیط زیست خودش را نشان داد.
-
سنگینی دوبرابری بحران جنگ بر شانه معلولان
«مردم در زمان وقوع هر بحرانی، سراسیمه سوار خودرو میشوند و به دنبال پناهگاهاند. اما کسی متوجه افراد دارای معلولیت که معلولیت ظاهری دارند یا جوانی با ضایعه نخاعی، یا فردی با هر معلولیتی نیست».
-
ماجرای شهادت پارسا منصور به روایت نزدیکان
پارسا منصور هزارجریبی، جوان ۲۶ ساله و سرباز وظیفه ارتش، در خواب به شهادت رسید.
-
قلبهای تپنده در سنگر سلامت؛ روایتی از ایثار کادر درمان در روزهای جنگ
در روزهایی که جنگ، آرامش را از شهر ربود، کادر درمان با ایثار و ارادهای آهنین، بیمارستان را به سنگر مقاومت تبدیل کردند؛ پرستاران و پزشکان، با وجود دوری از خانواده و شیفتهای طاقتفرسا، جان مجروحان را نجات دادند و ثابت کردند که در برابر ویرانی دشمن، ایستادگی برای نجات جانهای گران، تنها چاره است...