روزه
-
توصیه های تغذیه ای روزه داری؛
دیابتی ها در چه شرایطی می توانند روزه بگیرند/با پزشک مشورت کنید
یک متخصص تغذیه با توجه به شروع ماه مبارک رمضان به ارائه نکاتی جهت روزه داری افراد دیابتی پرداخت.
-
توصیه های تغذیه ای روزه داری؛
افطار تا سحر چه غذاهایی بخوریم/چگونه تشنه نشویم
:یک متخصص تغذیه با توجه به شروع ماه رمضان و با اشاره به اهمیت تغذیه سالم به معرفی مواد غذایی که مصرف آنها به هنگام روزه داری سبب بروز مشکلات گوارشی می شود، پرداخت.
-
۶ توصیه سازمان جهانی بهداشت به روزه داران
دکتر «احمد المنظری» مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، در بیانیهای، به روزهداران در ماه رمضان ۶ توصیه ارائه کرد.
-
ترفندهایی برای کنترل فشار خون بالا در ایام روزهداری
روزه گرفتن برای مبتلایان به فشار خون بالا دشوار است، زیرا تغییرات چشمگیر در نحوه غذا خوردن میتواند باعث نوسان فشار خون شود.
-
شرایط روزهداری در مبتلایان دیابت
در چند روز آینده ماه مبارک رمضان آغاز میشود. ایام مبارک برقراری تعادل جسم و روح و تبدیل زیاده رویها و سهلانگاریهای طول سال، به توجه و تمرکز بر جسم و روح که این خود، از اهداف مهم روزه داری است. بدون شک، اگر آماده سازی برای روزه داری ماه مبارک رمضان، قبل از شروع این ماه آغاز گردد، نتایج پایدارتری به دنبال خواهد داشت. مبتلایان دیابت نیز میتوانند از این قاعده پیروی کنند.
-
چند نکته تغذیه ای درباره روزهداری
همزمان با نزدیک شدن به آغاز ماه مبارک رمضان، موضوع تغذیه مناسب، اهمیت بیشتری پیدا می کند و توجه به نکات تغذیهای زیر میتواند به روزهداری کمک کند.
-
راه اندازی پویش پرداخت فطریه به بیماران ام.اس
پیمانه رحمانی، مدیر روابط عمومی انجمن ام.اس ایران از راه اندازی پویش پرداخت فطریه به بیماران ام. اس خبر داد.
-
روزهداری مبتلایان به آسم در دوران شیوع كرونا
آسم یك بیماری تنفسی غیرمسری همراه با تنگی نفس و خسخس و سرفه بوده و درمان كنترلی آن شامل مصرف منظم دارو، آموزش بیمار و اجتناب از عوامل خطر است.
-
گفتوگو با دكتر همایون واحدی، فوقتخصص گوارش درباره تبعات نداشتن رژیم غذایی مناسب در وعدههای سحر و افطار
روزهداری صحیح در روزهای پایانی
در روزهای پایانی ماه رمضان هستیم. در چنین ایامی برخی روزهداران بهویژه پس از سه هفته روزهداری با مشكلات گوارشی بهویژه ترش كردن غذا و رفلاكس معده بعد از سحر یا افطار روبهرو میشوند.
-
روزهداری و بیماریهای جراحی مغز و اعصاب
در ماه مبارك رمضان سوالات مكرر از سوی بیماران مطرح میشود مبنی بر اینكه فرد در چه صورت مجاز به روزهداری بوده و در چه صورت روزهداری برای او ممكن است مضر باشد.
-
روزهداران، یكسوم كمتر از همیشه غذا بخورند
در روزهداری ماه رمضان به علت گرسنگی طولانیمدت متابولیسم پایه به صورت طبیعی حدود ٢٠درصد كاهش مییابد. از طرفی به علت كاهش فعالیتهای روزانه در این ماه نیز حداقل ١٠ درصد كالری كمتری میسوزانیم.
-
روزهداری برای کدام بیماران مجاز نیست؟
یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: افرادی که به بیماریهای خاصی مبتلا هستند و روزه گرفتن ممکن است آسیب جدی به سلامتیشان وارد کند، نباید روزه بگیرند.
-
تدابیر طب سنتی برای روزهداری در شرایط كرونایی
روزهداری زیر چتر طب سنتی
خیلیها بر این باورند كه ماه رمضان امسال به دلیل شیوع ویروس كرونا متفاوتتر از سالهای گذشته است. پرسشی كه این روزها اغلب افراد جویای دانستن آن هستند این است كه از دیدگاه طب سنتی برای اینكه افراد در ساعات روزهداری احتمالا دچار ضعف سیستم ایمنی بدن نشوند، در فاصله افطار تا سحر چه نوع تغذیه و اقداماتی توصیه میشود.
-
یک متخصص تغذیه:
روزه داری تاثیری در تضعیف سیستم ایمنی ندارد
یک متخصص تغذیه با اشاره به تاثیر روزه داری بر سیستم ایمنی افراد، گفت: اولین گام برای رعایت نکات تغذیه ای در ماه رمضان، مصرف صحیح وعده های غذایی است.
-
نکات تغذیهای برای "افطار" و "شام" در روزهای کرونایی
در ایام روزهداری به ویژه در این روزهای کرونایی لازم است تا به تغذیه خود بیش از پیش توجه داشته باشیم تا بتوان سیستم ایمنی بدن را قوی نگه داشت؛ بر همین اساس توصیههای وزارت بهداشت را برای تغذیه در وعدههای افطار و شام، جدی بگیرید.
-
رفع تشنگی با مصرف گیاه خرفه در ماه رمضان
خرفه به عنوان غذای برتر آینده معرفی مـی شـود، چـرا كـه دارای بسیاری از تركیبات مغذی و خصوصیات آنتـی اكسـیدانی است.
-
کالری و ارزش غذایی زولبیا و بامیه چقدر است؟
رولبیا و بامیه از خوراکی های پرطرفدار در ماه رمضان هستند، اما اگر کالری موجود در هر زولبیا و بامیه را بدانید به سمت خرید این خوراکی ها نروید.
-
چند توصیه غذایی ضد کرونا برای "سحری"
در ماه رمضان وعده غذایی سحری و دو وعده افطار و شام از وعدههای اصلی محسوب میشوند؛ به ویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند، نوع غذاهایی که در وعده سحری میخورند، بسیار مهم است. باید توجه کرد که تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارآیی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی بدن دارد.
-
اینفوگرافیک / بایدها و نبایدهایی برای روزهداری در شرایط شیوع کرونا
توجه به برخی توصیهها برای روزهداری در ماه مبارک رمضان ضروری است؛ بویژه رمضان امسال که در کنار طولانی بودن زمان روزهداری در هر روز، با شیوع ویروس کرونا نیز مواجه هستیم. به طور مثال مصرف حداقل ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی مانند کرفس، هویج و گوجهفرنگی در فاصله افطار تا سحر و همچنین پرهیز از خوردن غذاهای چرب و شور توصیه میشود. در این اینفوگرافیک برخی بایدها و نبایدهای موثر در این ایام ارائه شده است.
-
چند توصیه برای مادران شیرده در روزهای کرونایی
یک متخصص اطفال گفت، تاکنون هیچگونه موردی مبنی بر وجود ویروس کرونا در شیر مادر گزارش نشده اما باید مادران اصول بهداشتی را هنگام شیر دادن به نوزاد خود رعایت کنند.
-
حذف سحری باعث کاهش وزن نخواهد شد
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: سحری مهمترین وعده غذایی محسوب میشود و حذف آن باعث کاهش وزن نخواهد شد.
-
افت قند خون در روزهداران با سردرد همراه است
یك متخصص تغذیه گفت: افرادی كه بدنشان تحمل دریافت قند بالا را ندارد یا به عبارتی ذخایر انرژی در بدنشان بسیار كم و وزن پایینی دارند، ممكن است با روزهداری قندشان افت كند و دچار سردرد شوند.
-
روزهداری احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و یکی از اعضای هیات علمی این دانشگاه در مقالهای تاکید کردند: بیماریهای متابولیک مانند دیابت و چربی بالا با روزه داری کنترل شده و احتمال بروز سرطان کاهش مییابد.
-
روزه داری زیر سایه کرونا؛
آنهایی که نباید روزه بگیرند
هرچند تاکنون تحقیقات زیادی درباره فواید روزه داری در تقویت سلامت جسمانی انسان ها انجام شده اما امسال شرایط روزه داری بسیار متفاوت است، زیرا روزه داری با تضعیف سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد.
-
با تلخی دهان در ماه رمضان چه کنیم؟
برخی از روزهداران در ماه رمضان دچار احساس تلخی در دهان میشوند که با چند توصیهی ساده میتوان این تلخی را تاحد زیادی بر طرف کرد.
-
علت سردردها در ایام روزهداری
یک متخصص تغذیه به دلایل سردردهایی که روزه داران در این ایام دچار آن می شوند اشاره و توصیه کرد که روزه داران در این ایام با کم خوری یا نخوردن به دنبال کاهش وزن نباشند چراکه آسیبهای جدی به بدن وارد خواهد شد.
-
متخصصی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل:
مصرف زیاد غذاهای پر چرب موجب کاهش سطح ایمنی بدن میشود
متخصصی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: کاهش مصرف غذاهای چرب و شیرین و دیر هضم، یکی از عوامل ارتقاء سطح ایمنی و سلامت بدن و افزایش توان مبارزه با بیماریها از جمله بیماریهای مسری است.
-
اینفوگرافیک / وعدههای غذایی مناسب ماه رمضان در شرایط کرونا
در ماه مبارک رمضان روزهداران باید به نوع وعدههای غذایی خود توجه داشته باشند؛ به طور مثال در وعده سحر باید غذاهای کمحجم و غنی از مواد مغذی که کمنمک، کمچرب و کمشیرین مصرف کنند و از غذاهای سرخشده و پرادویه پرهیز کنند.
-
در ایام روزهداری چگونه از کرونا در امان بمانیم؟
در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانهروی با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه میشود.
-
رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد سلامت مطرح کرد؛
تشریح فواید روزهداری از نگاه پزشکان دیگر کشورها
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت گفت: به عقیده بسیاری از پزشکان غربی، روزه داری فواید بسیار زیادی برای بدن دارد و حتی امکان بهبود دیابت و بیماری های سلامت روان وجود دارد.