-
ارتباط میکروبیوم روده با یک سندرم زنانه
متخصصان میگویند زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) تعداد کمتری از یک میکروب خاص را در روده خود دارند.
-
۷ دلیل تاخیر در پریود هنگام استفاده از روشهای جلوگیری از بارداری
استفاده از روشهای هورمونی جلوگیری از بارداری معمولاً برای جلوگیری از بارداری و منظمکردن چرخههای قاعدگی بهکار میرود، اما همچنان ممکن است پریودتان به تأخیر بیفتد یا حتی قطع شود.
-
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات اعلام کرد:
افزایش ۱۳۵ درصدی مصرف دخانیات در دختران ۱۳ تا ۱۵ سال
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با هشدار نسبت به افزایش ۱۳۵ درصدی مصرف دخانیات در میان دختران ۱۳ تا ۱۵ سال، گفت: مصرف سیگار و قلیان باید دغدغه اصلی حاکمیت در حوزه سلامت باشد.
-
لزوم بازنگری مجدد قوانین مربوط به امنیت زنان
یک مدرس دوره و کارگاه مطالعاتی امور زنان و خانواده، گفت: ما قانون در مورد قتل داریم، منتهی در حوزه مساله زن و مرد یا پدر و فرزند، قوانینمان برخی ابهامات دارد و نکاتی درباره دیه وجود دارد. یعنی در قرآن میفرماید، نفس در مقابل نفس و درباره دیه صحبت نمیشود. درکل میتوان قانون دیه را مورد بازنگری قرار داد و قوانینی که در مورد مقتول زن وجود دارد، اصلاح کرد.
-
برای سلامت قلبتان انبه بخورید
مطالعه جدید در دانشگاه دیویس کالیفرنیا نشان میدهد انبه، فشار خون و کلسترول زنان را پس از یائسگی بهمیزان قابلتوجهی کاهش میدهد.
-
آیا پریود شما در تابستان سنگینتر میشود؟
گرما و هورمونها میتوانند پریود را شدیدتر کنند و این همان دلیلی است که برخی افراد ممکن است در تابستان دوره قاعدگی سنگینتری را تجربه کنند.
-
قاعدگی چه تاثیری بر روی اعصاب زنان میگذارد؟
دوران قاعدگی، بخشی طبیعی از زندگی زنان، با تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی همراه است. این تغییرات میتواند بر وضعیت روحی و روانی نیز اثر بگذارد. بسیاری از بانوان در این دوران نوسانات خلقی را تجربه میکنند. سوال این است که قاعدگی دقیقا چه تاثیری بر روی اعصاب زنان میگذارد؟ درک صحیح تاثیر پریود بر اعصاب برای خود بانوان و اطرافیانشان جهت ایجاد حمایت و همدلی، بسیار مهم است. این مقاله به بررسی جامع این موضوع میپردازد.
-
روایتهای زنانه از سرطان
یک جامعه شناس میگوید: «زنان در جامعه ما همواره برای حفظ حضور خود در فضاهای عمومی تلاش کردهاند، اما بیماری میتواند این حضور را به شکل مضاعفی تهدید کند. حذف از فضای اجتماعی، زمانی که ظاهر هم دستخوش تغییر میشود، به یک فشار مضاعف بدل میشود»
-
ملاتونین باعث کاهش اثربخشی قرصهای ضدبارداری میشود؟
اگر برای پیشگیری از بارداری از قرصهای ضدبارداری خوراکی استفاده میکنید، طبیعی است که بخواهید اثربخشی آنها را به حداکثر برسانید. در همین راستا، ممکن است شنیده باشید که مکمل ملاتونین که برای بهبود خواب مصرف میشود میتواند بر عملکرد قرصهای ضدبارداری تأثیر بگذارد. اما آیا این موضوع صحت دارد؟
-
میانگین سن مادران ایرانی در فرزندآوری اول به ۲۷.۵ سال رسید
بر اساس اعلام دبیر ستاد ملی جمعیت، میانگین سن مادران ایرانی در زمان تولد نخستین فرزند در سال ۱۴۰۳ به ۲۷.۵ سال رسیده است. همزمان، نرخ باروری کشور نیز سیر نزولی داشته و به ۱.۴۴ فرزند به ازای هر زن رسیده است.
-
معنای هوس های دوران قاعدگی به زبانی ساده
ممکن است بخواهید یک پیتزای کامل بخورید یا تمام روز مشغول خوردن تنقلات باشید که کاملاً طبیعی است. گاهی خوردن غذاهای خوشمزه در دوران قاعدگی واقعاً حس خوبی دارد. اما آیا تا به حال فکر کردهاید که چرا این اتفاق میافتد؟
-
هشدار خواب! خوابآلودگی مداوم میتواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد
اگر مادر یا مادربزرگتان بیشتر از قبل چرت میزند یا همیشه احساس خستگی میکند، این میتواند چیزی بیشتر از بالا رفتن سن باشد. پژوهشی تازه نشان میدهد که خوابآلودگی مزمن در زنان سالمند، ممکن است از نخستین نشانههای زوال عقل باشد؛ اختلالی خاموش اما ناتوانکننده.
-
علائم کمبود منیزیم در زنان چیست؟
منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که در عملکرد ماهیچهها، تولید انرژی، سلامت قلب، و بیش از 300 آنزیم در بدن نقش دارد. کمبود این عنصر مهم در زنان میتواند مشکلاتی جدی از جمله اختلالات هورمونی، کیفیت خواب و سلامتی استخوانها را به همراه داشته باشد.
-
چگونه در دههی ۴۰ زندگی، سالم و قوی بمانیم؟
برای بیشتر زنان، علائم پیشیائسگی ممکن است از اواسط دههی ۳۰ شروع شده باشد. میانگین سن آغاز یائسگی ۴۵ سال است.»بیشک تغییراتی در راه است، اما با انتخابهای هوشمندانه تغذیهای میتوانید این مرحله از زندگی را با سلامتی بیشتری پشت سر بگذارید
-
کاهش درد آندومتریوز با حذف برخی مواد غذایی رایج
تا ۱۰٪ از زنان بین ۱۵ تا ۴۴ سال به بیماری آندومتریوز مبتلا هستند؛ یک وضعیت دردناک که در آن بافت آندومتر (بافتی که معمولاً در رحم رشد میکند)، در نقاط دیگر بدن مانند تخمدانها، رکتوم یا لولههای فالوپ رشد میکند.
-
ویتامینها و اهمیت آنها در سلامت زنان
ویتامینها و مکملها نقش مهمی در حفظ سلامت زنان در دورههای مختلف زندگی دارند. از دوران قاعدگی و بارداری تا یائسگی، نیازهای تغذیهای بدن تغییر میکند. مکملها میتوانند به پر کردن شکافهای تغذیهای و حفظ سلامت کلی بدن کمک کنند.با مشورت با پزشک و شناخت نیازهای بدن، میتوان بهترین گزینههای مکملی را انتخاب کرد تا از سلامت خود در هر مرحله از زندگی مراقبت کنیم.
-
کمرنگی زنان در مطالعات سلامت
توجه به تفاوتهای جنسیتی در نتایج سلامت امر بسیار مهم است که کمتر دیده شده و هر چند بیماریهای قلبی اولین دلیل مرگ در زنان شناخته شده، تفاوتها در علایم و درمان زنان اغلب در بررسیهای بالینی این بیماریها لحاظ نمیشوند.»
-
تنهایی، قاتل خاموش زنان میانسال
یک مطالعه طولی در استرالیا نشان میدهد زنانی که در میانسالی دچار تنهایی مزمن هستند، تا سه برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند؛ خطری پنهان که شاید به اندازه فشار خون یا کلسترول بالا نادیده گرفته شده است.
-
تغییرات وزن و تاثیر آن بر چرخه قاعدگی
وزن بدن شما نقش مهمی در حفظ تعادل هورمونی ایفا میکند، که مستقیماً بر چرخه قاعدگی و تخمکگذاری تأثیر میگذارد.
-
«خدمات روانشناسی و مشاوره» برای اقشار آسیب دیده، مشمول بیمه میشود
سرپرست معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه پیشگیری بهزیستی گفت: موضوع بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره و توسعه و گسترش دسترسی آحاد مردم به ویژه اقشار آسیب دیده و در معرض آسیب به خدمات مشاوره در دستور کار است.
-
وزارت بهداشت پیگیر برقراری فوقالعاده خاص برای کارکنان نظام سلامت
مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت بهبود معیشت کارکنان نظام سلامت، از پیگیری مستمر این وزارتخانه برای برقراری فوقالعاده خاص خبر داد.
-
علت درد واژن چیست؟
درد واژن شایع است، اما این به این معنی نیست که طبیعی است. این نوع درد می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای مانند اندومتریوز، بیماری های مقاربتی یا کیست های واژن باشد. بدون توجه به علت درد واژن، برای تشخیص و درمان مناسب به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
-
درمان درد پریود با کمک اسفناج
درد پریود که به نام دیسمنوره نیز شناخته میشود، به ناراحتیهایی که در قسمت تحتانی شکم در دوران قاعدگی احساس میشود، اطلاق میگردد.
-
خشم سرکوبشده و پیامدهای آن بر سلامت زنان
آیا در بحبوحه بحران سلامت زنان، خشم سرکوب شده میتواند منشأ چیزی باشد که ما را رنج میدهد؟
-
ضرورت ترویج زایمان طبیعی در بین مادران باردار
درحالحاضر، نرخ سزارین در کشور ۵۶درصد است که عدد بالایی محسوب میشود.
-
۴ بیماری شایع در زنان که با مشکل قلبی مرتبط است
متخصصان در بازبینیِ ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون داوطلب دریافتند زنانی که دستکم با یک «بیماری خاص زنانه» مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند.
-
جهان نیازمند ایجاد تغییرات اساسی در حوزه زنان
افزایش موارد تبعیض در محل کار و شکاف مداوم حقوق جنسیتی نشان میدهد که هنوز در جهان کار زیادی برای زنان انجام نگرفته است. در سال ۲۰۲۵، سازمان بینالمللی کار نشان داد که به طور متوسط، زنان برای کار مشابه در سطح جهان 20 درصد کمتر از مردان دستمزد میگیرند. کارشناسان این نابرابری را به عوامل متعددی ازجمله تبعیض در محل کار، فرصتهای نابرابر برای ترفیع و تحمیل کار بدون دستمزد به زنان مرتبط دانستند. گروههای مدافع خواستار سیاستهای شفافتر دستمزد و اجرای دقیق قوانین دستمزد برابر برای کاهش این شکاف هستند.
-
یائسگی زودرس؛ خطر پنهان دیابت نوع ۲ برای زنان
تحقیقات جدید نشان میدهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه میشوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس میتواند سلامت متابولیک را تهدید کند.
-
روش های رفع تیرگی واژن
سفید کردن و روشن سازی واژن از دغدغههای بسیاری از افراد است که به دلایل مختلف مانند تغییرات هورمونی، بارداری یا استفاده از محصولات بهداشتی خاص، دچار تیرگی در این ناحیه میشوند. تیرگی واژن نه تنها به دلایل طبیعی، بلکه به دلیل اصطکاک و استفاده از لباسهای تنگ نیز میتواند ایجاد شود.
-
ورزش؛ کلید بهبود سلامت روان زنان مبتلا به آندومتریوز
نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که فعالیت بدنی میتواند تأثیر زیادی بر بهبود سلامت روان زنان مبتلا به آندومتریوز و دردهای مزمن لگنی داشته باشد. این تحقیق که در سومین کنفرانس بینالمللی پرستاری و مامایی ارائه شد، شواهدی قوی از فواید ورزش برای این گروه از بیماران ارائه میدهد.