سلامت نیوز : عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از کمبود بودجه ۵. ۳ تا ۴ هزار میلیاردی وزارت بهداشت در لایحه بودجه سال ۹۳ خبر داد.
"شهلا بیات" در گفتوگو با ایلنا، در مورد بودجه وزارت بهداشت در لایحه بودجه سال ۹۳ گفت: بودجه مدنظر وزارت بهداشت ۱۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده درصورتی که آنچه در لایحه بودجه آمده است ۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است.
وی تأکید کرد: این اختلاف بودجه را باید به شکلی در کمیسیون تلفیق با کمک وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و قولهای مساعد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری جبران کرد.
بیات با تاکید براینکه بودجه وزارت بهداشت کم است، افزود: باید فرآیندهایی را از جمله افزایش عوارض تعریف کرد که وضعیت بودجهای وزارت بهداشت بهبود یابد، همانند میزان عوارضی که افزایش پیدا کرد و به بودجه آموزش و پرورش اضافه شد چنین کارهایی را باید درکمیسیون تلفیق انجام داد.
وی با بیان اینکه کمبود بودجه وزارت بهداشت تنها بخشی از مشکلات حوزه بهداشت و درمان است، افزود: بخش دیگر مشکلات این حوزه به نابسامانی در سیستم مدیریتی باز می گردد از همین رو باید اصلاح شود.
به گفته عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس وجود مشکلات در سیستمهای مدیریتی وزارت گذشته پیش از این بوده و چیز جدیدی نیست.
بیات با اشاره به ورود داروهای برند با چند برابر قیمت به کشور گفت: به طور مثال وقتی بخش اعظم ارز برای ۶ درصد از داروها اختصاص میدهیم و ۹۴ درصد داروهارا با یک سوم ارز دارویی وارد کشور میکنیم این مشکلات مربوط به نبود پول نیست بلکه به نوع مدیریت بر میگردد و در چنین شرایطی شما هر چقدر هم پول در اختیار سیستم بگذارید باز این مشکلات ایجاد و مردم ناراضی خواهند بود.
وی با تأکید بر اینکه باید از تولید داخلی حمایت شود، افزود: داروهایی که وارد کشور میشوند باید کنترل شود به طوری که داروهای برند نباید وارد کشور شوند.
بیات ادامه داد: زیرا یکی از مشکلات اساسی این است داروهایی از برندهای مختلف وارد کشور میشود در صورتی که بهترین و با کیفیتترین نوع آنها را در داخل کشور خودمان تولید میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: من فکر میکنم وزیر بهداشت نهایت تلاش خود را میکند تا این وضعیت بهبود یابد البته برای تحقق این امر یک مجموعه باید کار خود را به خوبی انجام دهد نه یک فرد.
پیشنهاد سردبیر
-
روشی که از مرگ زودهنگام جلوگیری میکند
بر اساس یک متاآنالیز جدید از ۸۵ مطالعه که ۷ میلیون نفر را در سراسر جهان بررسی کرده است، انجام منظم تمریناتی که ضربان قلب و تنفس شما را افزایش میدهد، میتواند خطر مرگ زودرس را به هر دلیلی تا ۴۰ درصد کاهش دهد. نتایج این مطالعه در مجله پزشکی ورزشی بریتانیا منتشر شده است.
-
میان زمین و هوا ماندهایم
در حوزه مطالعات تخصصی مربوط به استرس، بیخبری، گنگ بودن اطلاعات، بلاتکلیفی و به نوعی تعارض در میان فشارهای تنشزای زندگی میتواند آثار مخربی روی افراد داشته باشد. در این میان استرسهای گروهی که اکثریت جامعه را درگیر میکند، میتواند تاثیرات فراگیری داشته باشد که در نهایت در گذر زمان، علاوه بر آسیب فردی منجر به آسیب اجتماعی هم خواهد شد.
-
یحرانی به نام بلعیدن امنیت روانی
قرار بود دوباره به همان روزمرگیهایی برگردیم که روزی از تکرارشان خسته میشدیم، اما حالا دلتنگشان بودیم! سکوت و سکونی که در جریان زندگیمان آنقدر عادی بود که هیچوقت قدرش را نمیدانستیم. آدمهای اطرافمان در لحظههای اضطراب و بغض، وزن بیشتری در زندگیمان گرفتند و غایبانی که آرامآرام نبودنشان عادی شد در این روزها، حتی دورشدن لحظهای از فرزندانمان هم برایمان سخت شده.
-
ترک اعتیاد به گوشیهای همراه از سوی نوجوانان
شرکت تحقیقاتی GWI که یک شرکت تحقیقاتی و تحلیل بازار دیجیتال است، نظرسنجیای در ژوئیه امسال منتشر کرده که نشان میدهد حدود 40درصد نوجوانان بین 12تا 15ساله میگویند که گاهی گوشیهای خود را برای استراحت خاموش میکنند؛ این در حالی است که در سال 2022فقط 22درصد نوجوانان برای فرار از اعتیاد به تلفن همراه و شبکههای اجتماعی این کار را انجام میدادند.
-
مبارزه با سرطان از طریق ورزش
طبق یک مطالعه جدید که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده، ورزش همچنین بهبود را در بیماران مبتلا به سرطان نشان میدهد
-
آمار نگران کننده گزش حیوانات خانگی؛ ضرورت مهار ۱۴۰۰ بیماری واگیر
رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: حدود ۱۴۰۰ بیماری عفونی شناخته شده وجود دارد که ۶۰ درصد آنها از حیوان به انسان منتقل میشوند.
-
راهنمایی برای پیشگیری از یک بیماری خطرناک
روزانه حداقل ۲ تا ۲.۵ لیتر آب بنوشید و از مصرف بیشازحد گوشت قرمز، نمک و غذاهای فرآوریشده بپرهیزید.
-
خواص شگفت انگیز نخود و لوبیای سیاه
مطالعهای جدید نشان داده است که نخود میتواند برای سلامت قلب فواید چشمگیری داشته باشد.
نظر شما