ما حواس خود را (بینایی، صدا، بویایی، لامسه، چشایی، تعادل و حس بدن خود در فضا) ترکیب می کنیم تا محیط خود را درک کنیم. با این حال، برخی از کودکان و نوجوانان اوتیستیک ممکن است در فیلتر کردن اطلاعات حسی مشکل داشته باشند و ممکن است طاقت فرسا، ناراحت کننده و یا دردناک شود.

چرا کاردرمانی برای کودکان اوتیستیک مهم است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اوتیسم، کورینا لوری، متخصص بالینی، کاردرمانگر اصلی انجمن ملی اوتیسم و مدیر شرکت Evolve Children's Therapy Services Ltd، توضیح می دهد که کاردرمانی چیست و چگونه می تواند به کودکان کمک کند. کورینا نمونه هایی از مداخلات درمانی را برای هدف قرار دادن تفاوت های پردازش حسی ارائه می دهد.

ما حواس خود را (بینایی، صدا، بویایی، لامسه، چشایی، تعادل و حس بدن خود در فضا) ترکیب می کنیم تا محیط خود را درک کنیم. با این حال، برخی از کودکان و نوجوانان اوتیستیک ممکن است در فیلتر کردن اطلاعات حسی مشکل داشته باشند و ممکن است این کار برای آنها طاقت فرسا، ناراحت کننده و یا دردناک شود.

از طرف دیگر، برخی از افراد اوتیستیک به طور فعال به دنبال احساسات حسی برای آرام کردن خود، تسکین اضطراب و اغلب فقط برای لذت و آرامش هستند. تجربه محرک های حسی متفاوت از جمعیت عصبی به عنوان تفاوت های پردازش حسی شناخته می شود.

تحقیقات، و مشاهدات بالینی در طول سال‌ها، نشان داده است که بسیاری از کودکان اوتیستیک یا آن‌هایی که تفاوت‌های پردازش حسی دارند، اغلب مشکلاتی همزمان با وضعیت بدنی، هماهنگی و برنامه‌ریزی حرکتی دارند.

هنگامی که ما فاقد "فیلتر" برای غربال کردن اطلاعات نامربوط هستیم، این می تواند باعث اضافه بار حسی شده و به فروپاشی بینجامد. همانطور که یکی از دانش آموزان به من گفت: «من نمی توانم به خواندن ادامه دهم زیرا چشمانم در حال حاضر پر شده است.»

هنگامی که فردی بیش از حد حسی را تجربه می کند، می تواند به اشتباه به عنوان یک رفتار پریشان تلقی شود. اضافه بار حسی نیز ممکن است منجر به خروج یا خاموشی کامل شود. اطمینان یافتن از اینکه دانش آموزی با تفاوت های پردازش حسی از فرصت های حسی مناسب و سازگاری های محیطی در طول روز برخوردار است، موانع یادگیری را از بین می برد و تا حدودی به بهبود رفاه آنها می پردازد.

کاردرمانگران نقش کلیدی دارند. ارائه مشاوره و مداخلات برای هدف قرار دادن هر حس، به سیستم عصبی کودک کمک می کند تا منظم تر و منظم تر شود و می تواند اضطراب و خستگی کودک را کاهش دهد و توجه و عملکرد او را بهبود بخشد.

کاردرمانی (OT) چیست؟

کاردرمانگران برای ارتقا، حفظ و توسعه مهارت‌های مورد نیاز دانش‌آموزان برای عملکرد در محیط مدرسه و فراتر از آن تلاش می‌کنند. مثلا:

  • مراقبت از خود (مانند لباس پوشیدن، خوردن یک وعده غذایی، مدیریت نیازهای توالت و مدیریت بهداشت شخصی)
  • بهره وری (به عنوان مثال تنظیم هیجانی، سطوح هوشیاری، مشارکت، نوشتن دست و مهارت های سازمانی)
  • اوقات فراغت (مانند معاشرت با دوستان، تعلق به یک گروه، شرکت در سرگرمی ها/بازی و مهارت های حرکتی برای PE).

هر کودک مجموعه منحصر به فردی از نیازهای حسی خواهد داشت و این نیازها بسته به خلق و خو، محیط و مداخله درمانی تغییر می کند.

برای کودکان اوتیستیک، یک کاردرمانگر برای توسعه مهارت های دست خط، مهارت های حرکتی ظریف و مهارت های زندگی روزمره کار می کند. با این حال، اساسی ترین نقش نیز ارزیابی و هدف قرار دادن تفاوت های پردازش حسی کودک است. این برای رفع موانع یادگیری مفید است و به دانش آموزان کمک می کند آرام تر و متمرکزتر شوند.

رژیم غذایی حسی چیست؟

رژیم غذایی سبک زندگی حسی یک برنامه فعالیت روزانه است که به طور خاص طراحی شده است. هدف آن شامل فعالیت‌های حسی در طول روز بیداری کودک به منظور بهبود تمرکز، توجه و اطمینان از این است که کودک در طول روز احساس «درست» (تنظیم‌شده) دارد. همانطور که بدن به غذای مناسب و به طور مساوی در طول روز نیاز دارد، بدن نیز به فعالیت هایی نیاز دارد تا سطح برانگیختگی خود را بهینه نگه دارد.

هنگامی که سطح برانگیختگی خیلی پایین می‌آید، می‌تواند با فعالیت‌هایی مانند:

  • رقصیدن
  • آواز خواندن
  • بازدید از ورزشگاه

اگر سطوح بیش از حد بالا برود و فرد بیش از حد تحریک شود، یک فعالیت آرامش بخش می تواند کمک کند، مانند:

  • رفتن برای پیاده روی
  • خواندن
  • گوش دادن به موسیقی

یک کاردرمانگر واجد شرایط می تواند از آموزش پیشرفته و مهارت های ارزیابی خود برای ایجاد یک رژیم غذایی حسی موثر برای دانش آموز استفاده کند تا در طول روز اجرا شود. این هدف بهبود رفاه کلی و کیفیت زندگی است.

هدف یک رژیم غذایی حسی رفع چه مسائلی است؟

اثرات یک رژیم غذایی حسی می تواند فوری و تجمعی باشد. آنها در واقع به بازسازی سیستم عصبی دانش‌آموز در طول زمان کمک می‌کنند تا بتوانند موقعیت‌ها را بهتر تحمل کنند و مهارت‌هایی را برای کنترل الزامات مقرراتی خود داشته باشند.

مربیگری راهنمایی و آموزش راهبردهای خودتنظیمی به همه کمک می‌کند تا رفتارها و احساسات را بشناسند و با موفقیت خود را تطبیق دهند و از استراتژی‌ها برای برآورده کردن خواسته‌های هر موقعیتی استفاده کنند. این به نوبه خود می تواند از فرسودگی و کاهش استرس، اضطراب و خستگی جلوگیری کند.

مدارهای حسی

شرکت در یک مدار حرکتی حسی کوتاه، کودکان را آماده می کند تا به طور موثر با روز پیش رو درگیر شوند. سرنخ های رفتاری مانند بی قراری، تمرکز ضعیف، تماس فیزیکی بیش از حد یا بی حالی می تواند نشان دهد که کودک برای برقراری ارتباط با فرآیند یادگیری مشکل دارد.

کاردرمانگران اغلب توصیه می کنند که روز را با یک مدار حسی شروع کنید: یک برنامه فعالیت حسی-حرکتی که به کودکان کمک می کند به حالت "آماده برای یادگیری" برسند. مدارهای حسی مجموعه ای از فعالیت ها هستند که به طور خاص برای بیدار کردن تمام حواس طراحی شده اند. آنها یک راه عالی برای انرژی دادن یا آرام کردن کودکان در روز هستند.

هر جلسه شامل سه عنصر است:

  • فعالیت‌های هشداردهنده (مانند چرخیدن، پرش روی توپ باشگاه) برای تحریک سیستم عصبی مرکزی بدن در آمادگی برای یادگیری
  • سازماندهی فعالیت‌ها (به عنوان مثال تعادل روی تخته تاب خورده، غلت زدن، شعبده بازی) که نیاز به مغز و بدن با هم دارند
  • فعالیت‌های آرام‌بخش (کار سنگین ماهیچه‌ای و فشار عمیق به‌عنوان مثال هل دادن به دیوار، فشار دادن، استفاده از وزنه) برای آگاهی از بدن خود در فضا و افزایش توانایی خود تنظیمی ورودی حسی

کودکان پس از این فعالیت‌ها منظم‌تر، آرام‌تر و متمرکزتر می‌شوند که باعث کاهش اضطراب و افزایش فرصت‌ها برای شکوفایی و موفقیت در محیطی که اکنون در آن زندگی می‌کنیم، می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha