-
یک دستاورد مهم در جراحی بیماران قلبی
یک استاد پاتولوژی و پزشکی آزمایشگاهی دردانشگاه ویسکانسین میگوید: «اگرچه پیوند عروق مصنوعی با موفقیت در کلینیکها برای ترمیم رگهای بزرگ مورد استفاده قرار گرفتهاند اما منابع برای عروقی با قطر کوچک که بیشتر برای جراحی بایپس عروق کرونر استفاده میشوند، محدود هستند. این دستاورد گام مهمی در پیشرفت فناوری سلولهای بنیادی برای مهندسی زیستی پیوند عروقی برای ترمیم عروق قلب و برگردان بالینی آنهاست.»
-
مرگ دسته جمعی سگهای خور با طعمه گذاری مسموم
تاکنون 4قلاده شغال و 8قلاده سگ بلاصاحب در محدوده بیاضه در خور و بیابانک بر اثر خوردن طعمه سمی تلف شدهاند و امکان اینکه گونههای دیگر حیات وحش هم به سرنوشت این حیوانات دچار شوند وجود دارد.
-
تمدید بیمه ۹۵ هزار پناهنده خارجی تا ۱۴۰۴
مدیرکل بیمهگری سازمان بیمه سلامت از تمدید بیمه ۹۵ هزار پناهنده خارجی تا اسفند ۱۴۰۴ خبر داد.
-
چرا بعد از غذا نباید میوه خورد؟
مصرف میوه بعد از غذا عوارض بسیاری برای بدن دارد. مطلب زیر دلیل این موضوع را بررسی کرده است.
-
دما بالا میرود؛ گرمای نسبی تا اواسط هفته
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از افزایش نسبی دما و جوی پایدار در اکثر مناطق کشور تا اواسط هفته آینده خبر داد.
-
آیا نمک دریا میتواند دستاورد ایران در ریشهکنی کمبود ید را تهدید کند؟
در حالی که بسیاری از افراد نمک دریا را منبع غنی ید میدانند، کارشناسان بهداشت تأکید دارند که این نمک در واقع فاقد مقدار کافی ید برای تأمین نیاز روزانه بدن است و نمیتواند جایگزین مناسبی برای نمک یددار باشد.
-
آسپرین سدی در برابر گسترش سرطان
دانشمندان سازوکاری کشف کردهاند که چگونه آسپرین میتواند متاستاز برخی سرطانها را با تحریک سیستم ایمنی کاهش دهد.
-
راهکار ساده طب ایرانی برای رفع عطش در رمضان
طب ایرانی برای جلوگیری از عطش در روزهداری دستورالعمل سادهای دارد، نوشیدن یک لیوان آب داغ بعد از افطار .
-
چرا بیماران تاوان کمبود نقدینگی را میدهند؟
رئیس انجمن داروسازان تهران از ادامه مشکل کمبود داروهای حیاتی و خاص در کشور خبر داد و علت اصلی این معضل را عدم تناسب قیمت دارو با هزینههای تولید و کمبود نقدینگی در بخش دارویی کشور دانست.
-
دکتر نادر توکلی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران:
سوانح ترافیکی علل اصلی مصدومیتها درکشور
سوانح ترافیکی باعث ایجاد طیف وسیعی از مصدومیتهاست؛ از شکستگیها و صدمات استخوانی گرفته تا آسیبهای شدیدتر به ارگانهای داخلی و مغز. بر این اساس، توانمندسازی و ارتقای مهارتهای تخصصی کادر درمانی و اورژانس، ازجمله آموزشهای پیشرفته در زمینه تریاژ، مدیریت شوک، احیای قلبی-ریوی و استفاده از تجهیزات پیشرفته پزشکی امری ضروری و حائز اهمیت است.
-
رژیم گوشتخواری برای سلامت قلب مضر است؟
رژیم گوشتخواری که در آن مصرف غذاهای گیاهی به حداقل میرسد، ممکن است خطر افزایش کلسترول LDL و مشکلات قلبی را به همراه داشته باشد. اما آیا این رژیم واقعاً برای سلامت قلب مضر است؟
-
در گفتگو با رئیس قطب اورولوژی ایران:
آمار بالای بیماران کلیوی در ایران و هزینههای کمرشکن
براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت بیش از 10درصد جمعیت جهان از بیماری مزمن کلیه رنج میبرند و دادههای وبسایت statista هم نشان میدهد که ایران با 10.924بیمار در هر 100هزار نفر در رتبه پنجم جهانی 15کشور منتخب در یک مطالعه جهانی قرار دارد.
-
بهترین زمان مصرف پروبیوتیک
پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که می توانند به تقویت سیستم ایمنی،کاهش وزن، بهبود گوارش و هضم غذا، کاهش کلسترول و... کمک کنند.
-
تزریق استروئید باعث بهبود کمردرد مزمن نمی شود
اگرچه تزریق استروئید نخاعی میتواند تسکین کوتاهمدتی برای برخی بیماران ایجاد کند، اما تأثیر آن پس از چند ماه کاهش مییابد و معمولاً تأثیر بلندمدتی در کاهش درد یا جلوگیری از جراحی ندارد. بیماران باید با پزشکان خود درباره روشهای درمانی مختلف مشورت کنند و گزینههای جایگزین مانند فیزیوتراپی و طب سوزنی را نیز در نظر بگیرند.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
بررسی وخرید انواع فشار سنج پزشکی
فشارخون، یکی از شاخصهای حیاتی سلامت انسان، پایش منظم و دقیق را میطلبد. با پیشرفت تکنولوژی، انواع مختلفی از فشارسنجهای پزشکی برای اندازهگیری فشارخون در منزل و مراکز درمانی تولید شدهاند. انتخاب فشار سنج پزشکی مناسب، باتوجهبه نیازها و شرایط فردی، امری ضروری به شمار میرود.
-
تب دنگی در ایران رو به گسترش، ۱۱۲۶ مبتلا و ۹ استان در خطر
تا تاریخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۳، ۱۱۲۶ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است، در حالی که پشههای ناقل این بیماری در ۹ استان ایران بهویژه هرمزگان و سیستان و بلوچستان شناسایی شدهاند.
-
در گفتگو با یک فعال محیط زیستی
چالشهای زنان حفاظتگر در سازمان محیط زیست
بهطورکلی ما در ایران و در میدان حفاظت از حیاتوحش فعالیتهای متنوعی نداریم. در این بخش فعالیتها مشخص و محدودند. ازاینرو، این امکان وجود دارد که درصورت افزایش تنوع فعالیتها، محدودیتهای زنان هم افزایش پیدا کند و نتوانند وارد آن فعالیتها شوند.
-
وقتی باران در رشت مایه نگرانی است
مشکل مدیریت آبهای سطحی رشت فقط مربوط به لولههای شهری نیست. رودخانههای زرجوب و گوهررود که در منطقه شهری قرار دارند و میتوانند این آبهای سطحی را هدایت کنند نیز مدتهاست که به کانالهای فاضلاب و زباله تبدیل شدهاند. لایروبی نکردن این رودخانه موجب شده است که توان نگهداشتن این حجم از آب را نداشته باشند و آبهای ورودی را به مناطق شهری اطراف خود، پس بزنند. فعالان محیطزیست هم بارها هشدار دادهاند که آلودگی این رودخانهها نهتنها سلامت مردم را تهدید میکند، بلکه به تالاب انزلی هم آسیب جدی میرساند. ساختوسازهای غیرمجاز در حریم رودخانهها و نابودی پوشش گیاهی هم زهکشی را مختل کرده است.
-
ضرورت استفاده از فرصت یک تهدید
از 20/075 میلیون تن زبالهای که در کشور تولید میشود، حدود ۳۰ درصد آن شامل زبالههای خشک است. این بهمعنای تولید سالانه 6/022 میلیون تن زباله خشک است. جالب است بدانید، بازیافت این مقدار کاغذ میتواند منجر به ایجاد حدود 4/2 میلیون شغل جدید شود. این آمار نشاندهنده پتانسیل عظیم بازیافت در ایجاد فرصتهای شغلی پایدار در کشور است.
-
هشدار درباره مصرف بیرویه مسکنها
فوقتخصص نفرولوژی نسبت به مصرف خودسرانه مسکنها و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی هشدار داد و تأکید کرد که این داروها میتوانند آسیبهای جدی به کلیهها وارد کنند.
-
ضرورت ایجاد زندگی بهتر برای افراد کم توان
حتی اگر نخواهیم فقط به مسائل معلولین بپردازیم، در جامعه ما که جمعیت رو به پیری است، تعداد افرادی که به علت انواع مشکلات جسمی و ابتلا به انواع بیماری و آرتروزها نمیتوانند بهراحتی در سطح شهر تردد کنند زیاد شده است و باید اقداماتی برای زندگی بهتر افراد انجام بگیرد.
-
مجازاتهای سبک، خشونت علیه زنان را عادی میکند!
کاهش حمایتهای قانونی نتیجه لایحه تأمین امنیت زنان!
در حالی که مسئولان مدعی هستند که قصد دارند با تدوین قوانین جدید، امنیت زنان را افزایش دهند، شواهد نشان میدهد که لایحه تأمین امنیت زنان در شکل کنونی خود نهتنها کمکی به بهبود وضعیت زنان نخواهد کرد، بلکه ممکن است منجر به کاهش حمایتهای قانونی از آنها نیز شود. در شرایطی که زنان ایران روزانه با انواع خشونتهای خانگی، اجتماعی و قانونی مواجهاند، لازم است که قوانین حمایتی نهتنها جامع و کارآمد باشند، بلکه بدون تفسیرهای محدودکننده و ملاحظات سیاسی به اجرا درآیند. تنها در این صورت میتوان امیدوار بود که وضعیت زنان در ایران بهبود یابد و از وقوع موارد بیشتر خشونت، قتلهای ناموسی و آزارهای اجتماعی جلوگیری شود.
-
حکم قصاص برای قاتل پزشک یاسوجی صادر شد
قاتل دکتر مسعود داوودی، پزشک متخصص قلب و عروق یاسوج، به قصاص در ملأعام محکوم شد؛ حکمی که در صورت عدم اعتراض قطعی و لازمالاجراست و در صورت اعتراض به دیوان عالی کشور ارجاع داده میشود.
-
آمار اهدای خون در کدام استان ها بیشتر است؟
طبق آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار، نسبت مقدار اهدای خون به جمعیت در کل کشور در سال گذشته به ازای هر یک هزار نفر، ۲۷.۲۸ واحد خون است که دو استان مازندران و سمنان در صدر استانهای اهدا کننده خون قرار دارند.
-
بحران پسماند شمال کشور به نقطه غیرقابل کنترل میرسد؛ اگر فوری اقدام نشود
دکتر صدرالدین علیپور، کارشناس محیط زیست، با هشدار درباره وضعیت پسماند در استانهای شمالی، از احتمال رسیدن بحران زباله به مرحلهای غیرقابل کنترل خبر داد.
-
خطر فیزیوتراپیستنماها در خانه؛ هشدار برای بیماران
افزایش حضور افراد فاقد صلاحیت در حوزه فیزیوتراپی خانگی، سلامت بیماران را تهدید میکند؛ متخصصان به بیماران هشدار میدهند که پیش از دریافت خدمات، از صلاحیت درمانگر اطمینان حاصل کنند.
-
بازار داغ «فروش کلیه»؛ چالشها و راهحلها
افزایش تقاضا برای پیوند کلیه و دشواریهای اقتصادی، بازار «فروش کلیه» را در ایران داغ کرده است. این در حالی است که وزارت بهداشت در تلاش است با محدود کردن پیوندهای زنده، از شکلگیری بازار سیاه جلوگیری کند.
-
استفاده از پرستاران خارجی غیرمجاز در یکی از بیمارستانهای تهران
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از به کارگیری ۳۰ پرستار خارجی غیرمجاز در یکی از بیمارستانهای تهران خبر داد و خواستار اعطای مجوز صدور پروانه فعالیت پرستاران به سازمان نظام پرستاری شد.
-
سرنوشت نامشخص درختان چنار ولیعصر
رئیس کمیته محیط زیست پنجمین شورای شهر تهران میگوید: قبل از هرگونه اقدام برای قطع درختان باید تمامی راهکارهای مراقبتی و پرستاری از آنها بهطور کامل اجرا شود و فرصت کافی برای بازگشت درختان به وضعیت پایدار در نظر گرفته شود. از سوی دیگر، شهرداری تهران باید با انتشار گزارشهای علمی و فنی، شفافیت بیشتری در این زمینه ایجاد کند تا اعتماد عمومی جلب شود.
-
هشدار به مصرفکنندگان؛ شکلاتهای حاوی روغن پالم خطرناکاند!
سازمان غذا و دارو از مصرفکنندگان خواست تا هنگام خرید شکلاتها به ترکیبات آنها توجه کنند، چرا که برخی محصولات شکلاتی حاوی روغنهای جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم هستند که میتوانند سلامت مصرفکنندگان را تهدید کنند.