-
چرا مصرف بی رویه میوه توصیه نمیشود؟
مصرف میوه برای سلامتی افراد اهمیت زیادی دارد اما در خوردن میوهها رعایت تعادل مهم است چراکه مصرف بی رویه آنها عوارضی برای بدن دارد.
-
تداوم آلودگی هوای تهران برای گروههای حساس؛ هشدار برای کاهش فعالیتهای بیرون منزل
کیفیت هوای تهران همچنان در شرایط «ناسالم برای گروههای حساس» قرار دارد. شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که آلاینده اصلی پایتخت در حال حاضر ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که برای افراد حساس میتواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.
-
کاهش ۱۵ درجهای دما و بارش برف و باران در کشور؛ پیشبینی اختلال در تردد جادهای و افزایش مصرف انرژی
سازمان هواشناسی اعلام کرد که از امروز (اول اسفند ۱۴۰۳) سامانه پرفشار سرد به کشور وارد شده و باعث کاهش دما تا ۱۵ درجه سانتیگراد در برخی مناطق میشود. بارش برف و باران در این مدت موجب اختلال در تردد جادهها و افزایش مصرف انرژی خواهد شد. توصیههای ایمنی برای مقابله با شرایط جوی جدید ارائه شده است.
-
آغوز؛ طلای مایع برای تقویت ایمنی نوزاد و سلامت مادر
متخصصان تغذیه تأکید دارند که شیر مادر کاملترین و مناسبترین روش تغذیه نوزاد است که علاوه بر تأمین تمام نیازهای اولیه نوزاد در ماههای اول زندگی، به تقویت ایمنی بدن کودک و بهبود سلامت مادر کمک میکند. این تغذیه طبیعی در دنیای امروز، از نظر علمی و دینی نیز تایید شده است.
-
نشانههای تنهایی آزاردهنده
تنهایی همیشه ناراحت کننده نیست و برخی افراد ذاتا از تنهایی لذت میبرند.اما در برخی موارد برای فرد آزار دهنده است و فردی که با تنهایی خوشحال نیست نشانههایی دارد.
-
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران:
تالاسمیها بزرگترین گروه دریافتکننده خون در کشور
یونس عرب، مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران به اهمیت خون اهدایی برای بیماران تالاسمی پرداخت و با اشاره به اینکه این بیماران بزرگترین گروه دریافتکننده خون در کشور هستند، اظهار کرد: سالانه ۵۰۰ هزار واحد خون به بیماران تالاسمی در کشور داده میشود که معادل حدود ۲۰ درصد از کل خونهای اهدایی کشور است.
-
چطور با ورزش سطوح کلسترول را کنترل کنیم؟
ورزش منظم و مداوم میتواند تری گلیسیرید را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد و سطح HDL را ۵ تا ۸ میلیگرم در دسیلیتر افزایش دهد
-
گیاه خرفه؛ معجزهای برای کاهش اختلالات رشد کودک و پیشگیری از بیماریها
گیاه خرفه، با خواص متعدد خود، بهویژه به دلیل وجود امگا ۳ و مواد معدنی نظیر مس و آهن، میتواند به کاهش علائم اختلالات رشدی مانند اوتیسم و بیشفعالی کمک کرده و با مبارزه با کمخونی، سلامت کودکان را ارتقا دهد.
-
رصد قیمت داروها از سامانه تیتک و ذخیره استراتژیک دارو برای ۶ ماه آینده
رئیس سازمان غذا و دارو از امکان رصد قیمت داروها از طریق سامانه تیتک و همچنین احصای لیست داروها برای ذخیره استراتژیک شش ماهه خبر داد و به اقدامات سازمان غذا و دارو برای بهبود تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور اشاره کرد.
-
نامگذاری اسفند بنام سلامت مردان
شعار امسال «مرد سالم، سرمایه جامعه» درنظر گرفته شده. هنگامی که از سلامت جامعه سخن میگوییم، باید به افزایش سطح سواد سلامت جامعه توجه کنیم. همه اعضای جامعه باید به افزایش سواد سلامت حساس باشند. سالانه هزاران نفر در حوادث ترافیکی جان خود را از دست میدهند. اغلب فوتیها مردان و بخش عمده آن جوانها هستند که بسیار دردناک است.
-
چرا مردان ایرانی کمتر به پزشک مراجعه میکنند؟
تحقیقات و گزارشهای مختلف نشان میدهند که مردان ایرانی به میزان کافی و آنطور که باید، به سلامت خود توجه نمیکنند و در بسیاری از موارد از مراجعه به پزشک و انجام معاینات و آزمایشهای ضروری خودداری میکنند.
-
برخورد قاطع سازمان غذا و دارو با تخلفات گرانفروشی دارو/ مردم تخلفات را گزارش کنند
سرپرست دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو اعلام کرد که این سازمان با جدیت به دنبال برخورد با گرانفروشی دارو و عدم ارائه فاکتور است و از مردم خواست تا تخلفات را از طریق سامانههای مشخصشده گزارش کنند.
-
کمخونی، قاتل خاموش؛ چرا و چگونه این اختلال شایع به سراغ ما میآید؟
کمخونی یکی از مشکلات شایع خونسازی در دنیا است که میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. در این گزارش به بررسی دلایل بروز کمخونی و انواع آن، به ویژه کمخونی فقر آهن، خواهیم پرداخت. با توجه به تأثیرات گسترده آن در زندگی روزمره، آگاهی از علل و درمانهای این اختلال میتواند به بهبود کیفیت زندگی مبتلایان کمک کند.
-
نکاتی برای مقابله با خودارضایی کودکان
به طور کلی زمانی که کودک بی حوصله، خواب آلود، تحت استرس یا تماشای تلویزیون است، خودارضایی می کند.
-
عفونت سینوسی؛علائم، علتها و روشهای درمانی مؤثر
عفونت سینوسی یا سینوزیت، از جمله مشکلات رایج تنفسی است که میتواند بهدنبال سرماخوردگی یا عفونتهای ویروسی بروز کند. این بیماری با علائمی چون احتقان بینی، درد صورت و فشار در نواحی مختلف صورت همراه است. اما خوشبختانه، در بیشتر موارد این عفونت بهخودیخود برطرف میشود، اما در موارد شدیدتر نیاز به درمان پزشکی دارد. در این گزارش، به بررسی علائم، علل و روشهای درمانی این بیماری پرداختهایم.
-
چند دقیقه بعد از آبرسان مرطوب کننده بزنیم؟
دقیقا چند دقیقه بعد از آبرسان مرطوب کننده بزنیم؟ در این مقاله به بررسی علمی این موضوع و ارائه راهنمای جامع برای حفظ رطوبت پوست میپردازیم.
-
خطر مرگ هزاران بیمار دیالیزی از ۱۵ اسفند به دلیل عدم پرداخت مطالبات بیمهها
با ادامه بیتوجهی به پرداخت مطالبات مراکز دیالیز توسط بیمه سلامت وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی، از ۱۵ اسفند، این مراکز ناچار به پذیرش بیماران دیالیزی بهصورت آزاد خواهند بود. این وضعیت خطر مرگ هزاران بیمار دیالیزی را به دنبال خواهد داشت.
-
زنگ خطر جدی برای آموزش دندانپزشکی؛ نیاز فوری به ارتقاء کیفیت آموزش در این رشته
رئیس بیستودومین کنگره جراحی دهان، فک و صورت ایران در سخنانی هشدار داد که مشکلات آموزشی در رشته دندانپزشکی، ممکن است به تولید فارغالتحصیلان بدون مهارتهای استاندارد منجر شود و ضرورت توجه به کیفیت آموزش و تجهیزات را به وزارت بهداشت یادآوری کرد.
-
شایعترین بیماریها و سرطانهای مردان چیست؟
مردان تغییر رنگ ادرار را جدی بگیرند!
رئیس جامعه اورولوژی ایران در نشست خبری جدید خود به شایعترین بیماریها و سرطانهای مردان اشاره کرد و تأکید کرد که تغییر رنگ ادرار میتواند نشانهای از مشکلات جدی همچون عفونت یا تومورهای بدخیم باشد. او همچنین به لزوم توجه به سلامت مردان در هفتهای که به این موضوع اختصاص دارد، پرداخته است.
-
خوددرمانی کودکان ممنوع! خطرات جدی تزریق خودسرانه کورتون و درمانهای خانگی غیرعلمی
دبیر انجمن پزشکان کودکان ایران با هشدار درباره افزایش خوددرمانی و استفاده از درمانهای خانگی برای کودکان، اعلام کرد که این رفتارها میتواند منجر به عوارض خطرناک و گاه جبرانناپذیری شود. وی تاکید کرد که تزریق خودسرانه داروهایی مانند کورتون میتواند موجب مشکلات جدی مانند خونریزی گوارشی شود.
-
راهکار پرداخت بدهیهای سازمان تأمین اجتماعی به مراکز درمانی؛ لزوم استفاده از منابع موجود
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، راهکارهای مؤثر برای پرداخت بدهیهای معوق سازمان تأمین اجتماعی به مراکز درمانی و داروخانهها را بیان کرد و بر لزوم استفاده از منابع موجود در حوزه درمان تأکید نمود.
-
چگونه قانون، کودک همسری را توجیه می کند؟
یک پژوهشگر حوزه مطالعات زنان و خانواده میگوید: در ازدواج زودرس، در بلندمدت نارضایتی از ازدواج رخ میدهد، زیرا فردی که از نوجوانی درگیر شوهرداری و بچهداری است سالها بعد خود را با بقیه همسالان مقایسه و احساس خسران میکند. کودکهمسری احتمال خیانت زنان را افزایش میدهد و با نرخ بالای طلاق همراه است.
-
فاجعه تغییر کاربری بیمارستان ها از درمانی به زیبایی!
طب داخلی سالهاست در بیمارستانهای خصوصی ورشکسته است. حالا معلوم شده اجبار به تعرفههای دستوری رشتههای جراحی را هم تعطیل و اتاقهای عمل را هم به تدریج و به طور دربست در اختیار کارهای غیرضروریتر قرار داده است؛ همه اینها نتیجه ناکارآمدی و انکار اقتصاد در سلامت است.
-
ضروت تغییر محتوای کتب درسی
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی درباره تغییر برنامههای درسی و تأکید رئیسجمهوری بر این امر، بیان کرد: «در خصوص محتواهای آموزشی باید اتفاقات و تغییراتی رخ بدهد. علاوه بر محتوای آموزشی شیوه آموزش هم مهم است که باید مورد توجه باشد.»
-
بخش خصوصی وارد حوزه توزیع آنلاین دارو میشود؟
چرخش مواضع سازمان غذا و دارو؛ توزیع آنلاین دارو در آستانه تغییرات بزرگ
پس از ماهها اختلاف و ابهام، موضع سازمان غذا و دارو درباره توزیع آنلاین دارو تغییر کرده است. جلسههای اخیر این سازمان با فعالان بخش خصوصی نشان از نگاه مثبتتری به این حوزه دارد و قرار است پیشنویس ضوابط جدید به زودی ارائه شود. در حالی که امیدها برای رفع موانع رگولاتوری افزایش یافته، همچنان نگرانیهایی درباره ورود یک اپراتور دولتی به این حوزه مطرح است.
-
تأثیر هدفونهای نویز کنسلینگ بر تنظیمات مغز: خطرات جدید برای سلامت
پژوهشگران انگلیسی اخیراً کشف کردهاند که هدفونهای نویز کنسلینگ، اگرچه برای کاهش صداهای مزاحم محبوب هستند، میتوانند به تغییرات غیرمنتظرهای در عملکرد مغز و مشکلات شنوایی منجر شوند. نتایج این پژوهش نگرانیهایی را درباره اثرات این فناوری بر پردازش صدا در مغز به وجود آورده است.
-
بار مضاعف گرانی دارو بر دوش بیماران خاص
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کمبود دارو و قیمت بالای آن، مشکلات جدی ایجاد کرده است. بهعنوان مثال، برخی بیماران نیازمند داروهایی هستند که هزینه آنها ماهانه به ۶۰میلیون تومان و سالانه به ۷۰۰ میلیون تومان میرسد.
-
افسردگی؛ عامل تسریع در شروع بیماریهای مزمن
نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که افسردگی نهتنها به سلامت روان آسیب میزند، بلکه میتواند شروع بیماریهای جسمی مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت را تسریع کند. این تحقیق که بر روی بیش از ۱۷۲ هزار نفر انجام شد، رابطهای قوی بین افسردگی و بیماریهای طولانیمدت پیدا کرده است.
-
4 نشانه مهم سکته مغزی
افراد باید در صورت مشاهده علائمی مانند عدم تعادل ناگهانی بدن، اختلال دید ناگهانی، عدم قرینگی لب و ناتوانی یک سمت بدن به مراکز درمانی مراجعه کنند.
-
زمین خواری به بهانه پسروی خزر
با پسروی خزر برخی ساختوسازها در سواحل صورت میگیرد و آسیبهای جبرانناپذیری به این اکوسیستم وارد میکند.