-
آلودگی هوا در تهران ادامه دارد؛ وضعیت ناسالم برای گروههای حساس
کیفیت هوای تهران همچنان در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد. با شاخص 111، تهرانیها بهویژه بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان باید از فعالیتهای سنگین و طولانی مدت در خارج از منزل خودداری کنند.
-
جراحی چاقی؛ درمانی مؤثر برای کند کردن پیشرفت سیروز کبدی
مطالعهای جدید نشان میدهد که جراحی چاقی میتواند تأثیر قابل توجهی در کاهش پیشرفت سیروز کبدی در بیماران داشته باشد. طبق گفته دکتر نیسن، این روش درمانی میتواند بهعنوان یک راهکار مؤثر برای کنترل بیماریهای کبدی ناشی از چاقی شناخته شود.
-
یک واقعیت جدید درباره منشاء ایجاد اوتیسم
یک مطالعه بزرگ که بیش از ۱/۱میلیون بارداری را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، هیچ شواهد محکمی مبنی بر اینکه شرایط سلامت مادر در دوران بارداری باعث ایجاد اوتیسم میشود نیافت.
-
پیشتازی ایران در گردشگری سلامت
طی دهههای اخیر شهرهای پیشتاز گردشگری سلامت ایران توانستهاند خود را بهصورت جهانی مطرح و برند خاص درمانی بسازند.
-
تکمیل ۲۹۰۰ تخت بیمارستانی تا پایان ۱۴۰۴؛ وزارت بهداشت روی پروژههای نیمهتمام متمرکز میشود
با تخصیص ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل اعتبار ارزش افزوده و ۵ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی، وزارت بهداشت ایران در تلاش است تا تا پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۲۹۰۰ تخت بیمارستانی را از پروژههای نیمهتمام خود به بهرهبرداری برساند. اولویت وزارت بهداشت برای تکمیل پروژهها، بیمارستانهایی است که ۸۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
-
چگونه استرس یادگیری را مختل میکند
استرس با کاهش تمرکز و توجه دانشآموزان و ایجاد مشکلات حافظه و فراموشی، میزان یادگیری دانشآموزان را تا حد زیادی کاهش میدهد.
-
اثرات بلندمدت بیماریهای مقاربتی بر باروری مردان
یکی از مهم ترین چالش هایی که جامعه جهانی با آن روبروست و بهداشت جهانی را با مشکلات متعددی مواجه کرده است، بیماری های مقاربتی (STIs) هستند. این بیماری ها علاوه بر آن که سلامت عمومی را از بین می برند، بلکه قدرت باروری مردان را نیز کاهش می دهند. بیماری های مقاربتی با ایجاد مشکلاتی مانند التهاب، آسیب به بافت های تولید مثل و ایجاد تغییرات بیوشیمیایی، کیفیت و تعداد اسپرم ها را کاهش می دهند.
-
واکاوی ازدواج در سالمندی
دربسیاری ازخانوادههای ایرانی، ازدواج مجدداین افرادیک تابو بهشمارمیآید.سالخوردگانی که در جستوجوی یک همراه برای روزها و مراحل پایانی زندگی خود هستند. امامسأله اینجاست که توجه به نیازها و خلأهای عاطفی و اجتماعی اینها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
-
وقتی تالاب منشاء ایجاد گرد و غبار میشود
مدیرکل تالابهای سازمان حفاظت محیطزیست کشور میگوید: طی ۵۰سال گذشته بیش از ۳۵درصد تالابهای طبیعی دنیا از بین رفتهاند.
-
تشخیص تب در نوزادان و کودکان نوپا
در واقع، از دندان درآوردن تا مبارزه با عفونت، دلایل مختلفی وجود دارد که کودک شما ممکن است تب کند.
-
افزایش خطر حملات قلبی در ساکنان خانههای اطراف فرودگاهها
پژوهشگران مشکوک بودند که صدای بلند مداوم فرودگاه مجاور میتواند اثر تجمعی بر سلامت ساکنان آنجا داشته باشد. آنها دریافتند افرادی که در معرض صدای بلند هواپیما قرار میگیرند، 7درصد افزایش توده قلب و 4درصد ضخامت قلب بیشتر و همچنین اختلال در عملکرد قلب دارند.
-
منیزیم باعث کاهش وزن می شود؟
تحقیقات نشان میدهد که مصرف کافی منیزیم میتواند برخی از فرآیندهای حیاتی بدن را بهینه کرده و از کاهش وزن سالم حمایت کند.
-
گول تبلیغات فضای مجازی درباره فوائد این قارچ را نخورید
با وجود پژوهشهای امیدوارکننده درباره کاربرد سیلوسایبین در افسردگی، اضطراب و حتی اختلال مصرف الکل، استفاده تفننی آن رو به افزایش است و میتواند منجر به وابستگی رفتاری شود.
-
ویتامینی که جوانی را تضمین میکند
ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است - مادهای که از سلولهای ما در برابر آسیبهای ناشی از زندگی روزمره محافظت میکند.
-
برپایه یک تحقیق جدید
احساس شادی و سلامت در این سن زیاد میشود
فرقی نمیکند که در چه سنی تصمیم به ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی خود بگیرید، هدف ما این است که انتخابهای سالم را برای همه آسانتر و در دسترستر کنیم.
-
پرسشهایی از خود برای تأیید سلامتی مغز
در مقاله ای که اخیراً در مجله عصب شناسی منتشر شده است ، دکتر لیندا سالا از تیم دانشگاه میشیگان توصیه کرد که با ارائه دهنده خدمات درمانی در مورد فرصت هایی برای حفظ سلامت مغز گفتگو کنید.
-
دیابتیها از کمبود این ویتامینها رنج میبرند
بیش از ۶۰ درصد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دچار کمبود ویتامین D هستند. علاوه بر این، کمبود دو ماده مغذی دیگر—ویتامین B12 و منیزیم—نیز در بین بیماران دیابتی شایع است.
-
ناترازی غذایی ایرانیان از سوءتغذیه طبقات پایین تا نقرس ثروتمندان!
شاخص جهانی گرسنگی (GHI) ابزاری است که از سمت سازمانهای بینالمللی برای اندازهگیری و بررسی همهجانبه گرسنگی در سطح جهانی، منطقهای و ملی طراحی شده است. این شاخص ابعاد متعدد گرسنگی را در طول زمان بررسی میکند. هدف GHI افزایش آگاهی و درک مبارزه با گرسنگی، ارائه راهی برای مقایسه سطح گرسنگی بین کشورها، مناطق و جلبتوجه به کشورهایی با سطح گرسنگی بالاتر است. نام ایران هم با وجود اینکه دارنده یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز دنیاست در این فهرست دیده میشود.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
بدون اینکه کسی متوجه شود ارتودنسی کن!
بله کاملا درست متوجه شدید، برخلاف تصور اکثر افراد که برای ارتودنسی دندان نیاز به سیم کشی دندان هاست؛ امروزه با روشی جدید به اسم ارتودنسی نامرئی می توانید بدون اینکه کسی متوجه درمان ارتودنسی شما شود به دندان های صاف و مرتب برسید.به دلیل جدید بودن این روش کمتر کسی از آن اطلاعات دارد به همین دلیل ما قصد داریم در اینجا درباره ارتودنسی نامرئی، انواع آن و هزینه ارتودنسی نامرئی صحبت کنیم با ما همراه باشید.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
خواندن نسخه چشم پزشکی: راهنمای کامل
خواندن نسخه چشم پزشکی شاید در نگاه اول پیچیده به نظر برسد، اما اگر با اصطلاحات و علائم موجود در آن آشنا شوید، میتوانید به راحتی تفسیر برگه اپتومتری را انجام داده و اطلاعات دقیق و مهمی درباره وضعیت بینایی خود به دست آورید. در این مقاله راهنمای جامع و کاملی برای خواندن نسخه چشم پزشکی آوردهایم، پس تا انتها همراه ما بمانید.
-
آلودگی هوا جرم لاینحل زیست محیطی
یک حقوقدان و فعال مدنی میگوید: آلودگی هوا بهعنوان یک جرم زیستمحیطی، همزمان با تهدید سلامت انسانها و صدمه به محیطزیست در زمره جرایم علیه اشخاص و جرایم علیه اموال قرار میگیرد.
-
جای خالی قانون حمایت دولتی از هزینههای سلامت
نظام سلامت کشورمان در زمینه تأمین منابع مالی پایدار دچار ضعفهای فراوانی است. هرچند در سالهای اخیر با اتخاذ تصمیمهایی مانند اجرای راهنماهای بالینی و پزشکی مبتنی بر شواهد و اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده به صورت محدود، در مسیر کاهش تقاضای القایی نیز حرکت شده، اما همچنان باید از روشهای مترقیتری در راستای تقویت بیمههای پایه و تکمیلی و همچنین کاهش درخور توجه تقاضاهای القایی استفاده کرد.
-
بحران بیمه دارو؛ نماینده مجلس؛ داروخانهها نمیتوانند دارو را با بیمه پرداخت کنند
جواد نیک بین، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در تذکری به وضعیت بحرانی پرداخت مطالبات داروخانهها اشاره کرد و اعلام کرد که علت اصلی عدم پرداخت داروها با بیمه، مشکلات مالی داروخانهها و مواجهه آنها با چکهای برگشتی است.
-
کمردرد نوجوانان؛ خطر جدی برای سلامت آینده
چرا کمردرد در سنین پایین باید جدی گرفته شود؟
کمردرد نه تنها بزرگسالان را درگیر میکند، بلکه نوجوانان نیز در معرض این مشکل قرار دارند. دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران هشدار داده که کمردرد در سنین پایین میتواند به مشکلی مزمن تبدیل شود که ۲۵ درصد از این دردها در آینده به شکل دائمی ادامه خواهند یافت.
-
مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
حفظ سلامت استخوانها با کاهش نمک و افزایش مصرف لبنیات
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت تغذیه سالم برای پیشگیری از پوکی استخوان، اعلام کرد که کاهش مصرف نمک و مصرف منظم لبنیات از جمله راهکارهای اصلی حفظ سلامت استخوانها به ویژه در دوران سالمندی هستند.
-
توسعه پیوندهای درمانی در ایران؛ ۱۷ هزار پیوند مغز استخوان و بینیازی از اعزام بیماران به خارج
مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر در زیرساختهای درمانی کشور و بینیازی ایران از اعزام بیماران به خارج، از انجام بیش از ۱۷ هزار پیوند مغز استخوان در داخل کشور خبر داد. وی همچنین بر نقش حیاتی هیأت امنای ارزی در تأمین تجهیزات پزشکی پیشرفته و جلوگیری از خروج ارز تأکید کرد.
-
چالشهای زندگی پس از ترک در زنان معتاد
اعتیاد مغوله بغرنجی است خصوصا زمانی که در حوزه زنان باشد. نگاه جامعه به اعتیاد زنان در مقایسه با مردان معتاد تحکمانه است و این در حالی است که این گروه حمایت بیشتری طلب میکنند.
-
بحران نقدینگی در داروخانهها/ بیمهها به جای حمایت، مانع تأمین دارو میشوند
بیمهها بر اساس قراردادی که با داروخانهها دارند، تنها در صورت تأمین اعتبار مالی خود، قادر به پرداخت مطالبات داروخانههای بخش خصوصی هستند. این شرایط باعث شده تا داروخانهها با بحران نقدینگی مواجه شوند و در نتیجه، با وجود موجود بودن دارو، داروخانهها برای خرید آن دچار مشکل شوند. در نهایت، این مسأله منجر به کمبود داروهای کاذب و دست خالی ماندن بیماران از دارو میشود.
-
ناکارآمدی دولتها در ساخت پروژههای بیمارستانی/لیست بلندبالای بیمارستانهای نیمهکاره
در حالی که نیاز مبرم به امکانات بهداشتی و درمانی در کشورمان بیش از پیش احساس میشود، بسیاری از پروژههای ساخت بیمارستان در سراسر ایران با مشکلات عدیدهای مواجه و به صورت نیمهکاره رها شدهاند. این وضعیت نه تنها به کیفیت زندگی مردم آسیب میزند بلکه به اعتبار نظام سلامت کشور نیز لطمه وارد میکند.
-
ایران؛ قطب جدید گردشگری سلامت در منطقه با خودکفایی در حوزه پزشکی
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: علیرغم چالشهای پس از انقلاب، ایران به خودکفایی در حوزه سلامت دست یافته و اکنون به یکی از قطبهای اصلی گردشگری سلامت در منطقه تبدیل شده است.