الهه موسوی تعداد خبر 377
-
چرا چشم داشت از نامزدها برای برنامه محیط زیست، خوش خیالی است؟
پیوستگی محیط زیست با سیاست های کلان کشور
سلامت نیوز: حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب، در یادداشتی اختصاصی برای سلامت نیوز نوشت: گمان می کنم که نامزدهای محترم ریاست جمهوری، گرفتار هر دو گزینه واکاوی شده در این یادداشت کوتاه باشند. هیچ کدام، هیچ اعتقادی به پرسمان محیط زیست ندارند و هیچ کدام نمی توانند اندکی از وابستگی ژرف و بی کران اقتصاد تحریم زده کشور به بهره کشی از منابع طبیعی و محیط زیست را بکاهند. متن کامل این یادداشت را در ادامه بخوانید.
-
بیانیه "شبکه تشکلهای مردمنهاد محیط زیست ومنابع طبیعی کشور" در آستانه انتخابات ریاست جمهوری
مطالبات تشکلهای مردمنهاد و کنشگران محیط زیست از دولت چهاردهم/ حل ابرچالشهای کشورنیازمند راهبرد اساسی فوری است
در آستانه برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران "شبکه تشکل های مردم نهاد محیط زیست ومنابع طبیعی کشور" با مخاطب قرار دادن تمام نامزدهای این انتخابات، بیانیه ای صادر کرد. در این بیانیه به مهم ترین عناوین حوزه محیط زیست که باید توسط فرد برگزیده به عنوان بالاترین قدرت اجرایی کشور مورد توجه قرار بگیرد. همچنین به مهم تری ابرچالش های مدیریت کلان کشور در این حوزه اشاره شده و توضیحات مفصلی درباره آن داده شده است که در ادامه منتشر می شود.
-
تکرار تجربه دریاچه ارومیه؛ مردم تنکابن واقعا نمی ترسند؟
انتقال آب رودهای "دوهزار" و "سههزار" خیانت به محیط زیست، مردم و دریاچه خزر
سلامت نیوز : با شدت گرفتن زمزمه های انتقال آب رودخانه های "دوهزار" و "سه هزار" در استان مازندران به مقصد استان های قزوین، البرز و تهران، دکتر خدیجه گلین مقدم مدیر "کمپین مردمی نه به انتقال آب خزر" با نگارش یادداشتی آن را خیانتی بزرگ به مردم تنکابن، دریاچه خزر، محیط زیست و استان های مقصد خواند.
-
بهار پربارش و علفزارهای انبوه خشک در تابستان
آتش "روانسر" کرمانشاه خاموش شد؛ اما زاگرس در خطر است
سلامت نیوز : در روزهای اخیر آتش سوزی های متعددی از زاگرس در استان های مختلف گزارش شده که عامل آن اغلب بی احتیاطی کشاورزان و همچنین افزایش علفزارهایی که در اثر بارش های بهار امسال رشد چشمگیری داشته اند و حالا با گرم شدن هوا خشک شده اند، است. اگر این موضوع درست مدیریت نشود، سال پرآتشی در انتظار جنگل های کشور به ویزه زاگرس است.
-
محیط زیست: قتل ارتباطی با شغل محیط بان نداشته است
قتل فجیع یک محیط بان در "منطقه حفاظت شده انگوران" استان زنجان
یک محیط بان زنجانی و پسرعمویش در "منطقه حفاظت شده انگوران" به طرز فجیعی به قتل رسیدند. هنوز از قاتل و جزییات ماجرا خبری در دست نیست؛ اما قتل در منطقه ای رخ داده که صنایع و سدهای بزرگی در دست ساخت و یا فعالیت هستند و انواع تعارض ها با محیط زیست و محیط بانان وجود دارد.
-
درحاشیه بازداشت مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مازندران؛
آیا روسای سازمان منابع طبیعی از تخلف های جناب مدیرکل باخبر بودند؟
علی علوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران (ساری)، با دستور مستقیم دادستان مرکز استان مازندران بازداشت شد. گویا دلیل این بازداشت بسیار فراتر از تخلف درباره رخدادهای جنگل الیمالات بود. در همین راستا و با هدف روشن شدن ابعاد این پرونده، پرسشی که پاسخ بایسته و شایسته از سلسله مراتب مدیریتی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری را می طلبد این است که آیا حوزه ریاست و حراست سازمان در جریان این حجم گسترده از تخلفاتی که منجر به بازداشت آقای مدیر کل شده بوده اند یا خیر؟! حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب و کنشگر و پژوهشگر محیط زیست ومنابع طبیعی در یادداشتی اختصاصی برای "سلامت نیوز" به این مهم پرداخته است.
-
با دستور دادستان مرکز مازندران :
مدیرکل منابع طبیعی مازندران-ساری بازداشت شد
با دستور محمد کریمی دادستان مرکز مازندران، علی علوی مدیرکل منابع طبیعی مازندران-ساری بازداشت شد.
-
همزمان با روز محیط بان حادثه رانندگی در جاده های ناامن؛
محیط بان نمونه فارس در حین انجام وظیفه شهید شد
سلامت نیوز : درست در روزهایی که به نام محیط بانان نامگذاری شده یکی از محیط بان های بااخلاق شهرستان کازرون در استان فارس هنگام انجام وظیفه مقدس حفاظت از محیط زیست دچار سانحه شده و به شهادت رسید.
-
نامه شورای هماهنگی تشکل های محیط زیستی لرستان خطاب به علی سلاجقه:
جاده بدون مجوز، باعث گردشگری نادرست و نابودی "منطقه حفاظت شده اشترانکوه" و "دریاچه گهر" شده
سلامت نیوز: شورای هماهنگی تشکل های محیط زیستی استان لرستان با امضا و ارسال یک نامه خطاب به علی سلاجقه معاون رییس جمهور و ریییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور درباره مرگ دریاچه گهر و نابودی منطقه حفاظت شده اشترانکوه به دلیل احداث جاده غیرقانونی و بی مجوز، از او خواستند تا اقدامات لازم را انجام دهد.
-
وظیفه سازمان منابع طبیعی حفاظت است نه واگذاری
آقای مدیر کل از فشارها گفتند نه از تخلف ها !
سلامت نیوز: در روزهای اخیر، "سلامت نیوز" یک فایل صوتی از مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری مازندران-ساری، منتشر کرد که مدیرکل در آن، از فشارهای برخی نهادها از جمله "نهاد ریاست جمهوری" برای واگذاری اراضی ملی از جمله "اراضی ساحلی فرح اباد ساری" سخن گفته است. الهام فریدونی کارشناس ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، در اینباره یادداشتی برای "سلامت نیوز" نوشته که در ادامه می خوانید.
-
آیا lاستاندار گلستان بر بی قانونی اصرار دارد و دادستان گرگان واکنشی داشته است؟!
بازداشت چند ساعته رییس "پناهگاه حیات وحش میانکاله" به جرم عمل به قانون در آشوراده
سلامت نیوز: بر اساس اخبار رسیده، محمود تقی پور رییس "ذخیره گاه زیستکره و پناهگاه حیات وحش میانکاله" به دستور برخی مسوولان گلستانی، به مدت چند ساعت در بازدداشت بوده است. آیا مدیران اجرایی دولت اصولگرای استان گلستان می خواهند با اصرار بر قانون شکنی، "طرح طبیعت گردی آشوراده را که زخم مردان اقتصادی "کارگزاران" بر پیکره محیط زیست ایران بوده است، اجرایی کنند؟!
-
آیا مدیرکل منابع طبیعی مازندران حقیقت را گفته است؟!
فشار بازرسی نهاد ریاست جمهوری برای واگذاری اراضی ساحلی فرح آباد ساری
در فایل صوتی که به طور اختصاصی به دست "سلامت نیوز" رسیده سیدعلی علوی "مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری مازندران-ساری"، در دیدار با یکی از بزرگان استان مازندران ضمن گلایه، از فشارها بر دستگاه مربوطه برای واگذاری عرصه های ملی و اموال عمومی می گوید.
-
توقف عملیات تخریب جنگل باغ شاه با دستور دادستان گرگان
معاون محیط زیست گلستان: مخالف برداشت ماده معدنی درمنطقه حفاظت شده هستیم؛ ولی از ما استعلام نشد/ اداره کل "صمت" گلستان پاسخ دهد
سلامت نیوز: با ورود دادستان گرگان به ماجرای تخریب جنگل های هیرکانی توسکستان در منطقه باغ شاه با مجوز منابع طبیعی و بدون استعلام از محیط زیست، این عملیات متوقف شد. معاون اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان به "سلامت نیوز" گفت که اساسا با هر گونه برداشت ماده معدنی جدید در داخل منطقه حفاظت شده مخالفت خواهیم کرد و هیچ استعلامی از سوی "صمت گلستان" از ما برای این برداشت نشده است.
-
فشار سیاسی-اجرایی گلستان برای گرفتن موافقت کمیته ارزیابی خلاف قانون
آقای نماینده؛ شما مسوول تاخیر تله کابین گرگان هستید نه معاون رییس جمهور!
رمضانعلی سنگدوینی نماینده گرگان وآق قلا در مجلس شورای اسلامی در تذکری که در روز عید فطر به علی سلاجقه معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست داده، این سازمان را عامل تاخیر در اجرایی شدن تله کابین گرگان برشمرده است؛ در حالی که اصرار و لجبازی ایشان و دیگر موافقان این پروژه، عامل اصلی این تاخیر و اجرایی نشدن آن است. چرا که طرفداران محیط زیست و استادان دانشگاه بارها اعلام کرده اند با اصل تله کابین مشکلی ندارند و با جانمایی آن در جنگل ناهارخوران مخالف هستند؛ اما موافقان، با اصرار بر "جنگل ناهارخوران" که معلوم نیست به چه علت است؛ باعث عدم اجرای آن به دلیل تعارضات قانونی و علمی و اجرایی نشدن آن شده اند.
-
60 هزار نفر در شعاع آلودگی نیروگاه شهید سلیمی سکونت دارند
ادعای تکنولوژی سبز برای پتروشیمی میانکاله و مازوت سوزی نیروگاه نکا/ دم خروس و قسم حضرت عباس مسوولان ارشد مازندران
در حالی که متقاضیان "پتروشیمی میانکاله" و برخی مسوولان مدافع این صنعت در استان مازندران ادعا دارند می توانند از آلمان، تکنولوژی لازم برای پاکسازی آلودگی های پتروشیمی میانکاله وارد کنند، نیروگاه شهید سلیمی همچنان با استفاده از مازوت برای فعالیت خود، هوا را آلوده می کند. این مازوت سوزی علاوه بر زیان های اقتصادی گسترده، خسارت های فراوان و جدی بر سلامت، بهداشت و محیط زیست شهروندان دارد.
-
آیا پس از تخریب هیرکانی، حالا نوبت به زاگرس رسیده است؟!
احداث صنایع چوب در خوزستان و آسیب به جنگل ها/ منابع طبیعی استان تکذیب کرد
افتتاح 5 صنعت چوب و ام دی اف طی 5 سال، در استانی که سه بحران آب، هوا و ریزگرد را با هم دارد با چه آب زمزمی پاک می شود؟ چه زمانی قرار است از راه های اشتباهی که رفته ایم درس بگیریم؟ اگر سیاستگذاران توسعه در این سرزمین نیم نگاهی به جنگل های هیرکانی شمال ایران می انداختند، این خطا را در جنوب کشور تکرار نمی کردند. هر چند مدیرکل منابع طبیعی خزستان می گوید که مواد اولیه این کارخانه ها از راه زراعت و واردات چوب تامین می شود؛ اما برخی فعالان محیط زیست معتقدند حالا پس از افتتاح این کارخانه ها، جنگل های خوزستان در حال نزدیک شدن به بحران جدی تری بوده که یکی از آنها افزایش قاچاق چوب برای تامین چوب این کارخانه هاست. به نظر می رسد سیاستگذاران توسعه در ایران، هنوز از سرنوشت غمبار هیرکانی و برداشت های بی حساب وکتاب آن، عبرت نگرفته و آن تجربه بحران زا را اینبار در خوزستان تکرار می کنند.
-
تاخیر محیط زیست گلستان در ارسال نامه به متولی
ساخت و ساز در حریم تالاب بین المللی و پناهگاه میانکاله به دست اداره کل میراث و گردشگری گلستان
در حالی که بر اساس "مدیریت یکپارچه مناطق"، تمام اختیارات "پناهگاه حیات وحش میانکاله" که "آشوراده" بخشی از آن است، بر عهده اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران است، هنوز هم تمام هماهنگی ها برای اجرای "طرح طبیعت گردی آشوراده" با اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان انجام می شود و این اداره کل، اطلاع رسانی ها را با تاخیر به مازندران ارائه می کند. حالا اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان، در روزهای ابتدای اسفند ماه 1402 اقدام به احداث 6 چشمه سرویس بهداشتی در داخل "حریم تالاب بین المللی میانکاله" کرده است؛ بدون اینکه مجوزی در دست داشته باشد.
-
از آزادی امیرحسین خالقی خبری نرسیده است
بخشش فعالان محیط زیستی زندانی به مناسبت عید فطر
سلامت نیوز : بنا به گفته حجت کرمانی وکیل زندانیان محیط زیستی، 4 تن از آنها به مناسبت عید فطر مورد بخشش قرار گرفتند و پس از اعلام به اجرای احکام، آزاد خواهند شد.
-
دو تا 3 برابر شدن عرض جاده پارک جنگلی طی یک سال گذشته در اطراف ورودی
سرح های گردشگری عامل تخریب جنگل ها شده اند
تنها چند روز پس از قطع درختان جنگلی و تخریب خاک در جنگل الیمالات مازندران که از سوی "طرح گردشگری الیمالات" با ورود دادستان مرکز استان مازندران، متوقف شد حالا مشابه همین رخداد در "پارک جنگلی بزچفت" همین استان و باز هم توسط یک شرکت خصوصی مجری طرح گردشگری، تکرار شده است. مسوولان منابع طبیعی قائمشهر می گویند درخت و نهالی قطع نشده و تنها در کمتر از هزار متر اک، جا به جا شده است. اما اخبار رسیده این سطح را بسیار بیشتر ذکر می کنند.
-
کاش آخرین زیستگاه زادآور یوزپلنگ ایرانی به مهدی تیموری سپرده می شد
بی خبری مدیرمشارکت های سازمان محیط زیست از تمدید مجوز یک سازمان مردم نهاد
سلامت نیوز: پس از تقدیر یک سازمان مردم نهاد از عملکرد چندساله موفق مهدی تیموری رییس برکنار شده "ذخیره گاه زیستکره و پارک ملی گلستان"، در یک تماس تلفنی از سوی "سازمان حفاظت محیط زیست کشور" به این نهاد مدنی اخطار –محترمانه و محتاطانه- داده شد که "به دلیل تمدید نشدن مجوز فعالیت، حق برگزاری مراسم تقدیر را نداشته اند." این در حالی است که مجوز فعالیت "جمعیت دیده بان طبیعت شاهرود" پس از یک دوره کوتاه، تمدید شده است. ضمن اینکه برای تقدیر از عملکرد یک مدیر موفق چه نیازی به مجوز و موافقت های سازمانی است؟!
-
چرا باید دربرابر سدسازی در هیرکانی ایستاد؟
ردپای مدیریت سازه محور در پرونده الیمالات
حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب و کنشگر محیط زیست ومنابع طبیعی در یادداشتی اختصاصی درباره ارتباط طرح های سدسازی و تخریب اکوسیستم جنگلی نوشته است.
-
ضرورت ورود "سازمان بازرسی کل کشور" و "دیوان محاسبات" برای پاسداری از بیتالمال
داس مه حقوق دان: مواجهه سازمان متولی با قطع درختان هیرکانی الیمالات، مصداق اهمال در اجرای وظایف محوله است
محمد داس مه وکیل پایه یک دادگستری در گفت وگو با "سلامت نیوز" درباره اظهارنظر سازمان منابع طبیعی کشور و بیانیه اداره کل منابع طبیعی مازندران-ساری در ماجرای قطع حدود 4 هزار اصله درخت و درختچه و جابه جایی خاک و بسته شدن آبراهه ها و در یک کلام تخریب اکوسیستم جنگلی در منطقه "الیمالات" شهرستان نور در استان مازندران به موارد حقوقی بسیار ظریفی اشاره کرد.
-
"درخت داری" به شیوه سازمان منابع طبیعی
برکناری و محاکمه عاملان پاکتراشی جنگل الیمالات یک مطالبه عمومی است
در روزهای اخیر رخدادی عجیب، کام مردم ایران را در تعطیلات نوروز تلخ کرد؛ حدود 4هزار درخت و نهال هیرکانی بدون مجوز شورایعالی جنگل ومرتع" و بدون مجوز رسمی از دستگاه متولی، پاکتراشی شد؛ آنهم برای ساخت پارکینگ یک "طرح گردشگری بدون مجوز" و در روزهایی که دولت و سازمان متولی با شعار "کاشت یک میلیارد درخت" گوش فلک را کر کرده و تمام امکانات و ظرفیت های سازمان منابع طبیعی صرف این "طرح بی سرانجام" شده است.
-
در بازدید میدانی فرمانده یگان منابع طبیعی و دادستان مرکز مازندران پس از انتشار گزارش "سلامت نیوز
پلمپ پارکینگ ساخته شده در جنگل الیمالات و تشکیل پرونده تخلف
با پیگیری سازمان های مردم نهاد و انتشار گزارش پاکتراشی بخشی از جنگل های هیرکانی نور، پس از بازدید میدانی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی مازندران - ساری همراه با دادستان استان مازندران، پارکینگ مجموعه گردشگری ساخته شده در "عرصه ملی و جنگلی الیمالات" پلمب شد و تشکیل پرونده تخلف در خصوص قطع و ریشه کنی درختان و نهال های جنگلی، تخریب خاک، مسدودشدن آبراهه ها و دیگر تخلف ها در دستور کار قرار گرفت.
-
توقف عملیات با ورود دادستان مازندران و نماینده ویژه استاندار
قتل عام 4 هزار درخت در جنگل "الیمالات سلیاکتی" با چراغ سبز مسوولان منابع طبیعی مازندران و نور/ احداث پارکینگ در قلب هیرکانی
همزمان با شعارهای مسوولان منابع طبیعی برای کاشت نهال و به کارگیری تمام امکانات ادارات کل استان برای اجرای "طرح کاشت یک میلیارد درخت"، با هدف ایجاد جاده و پارکینگ برای یک طرح گردشگری، حدود 4 هزار اصله درخت و نهال های جنگلی هیرکانی در جنگل الیمالات سلیاکتی در جنگل الیمالات مسیر تیر برق فشار قوی، با تخریب و تسطیح اراضی ملی این مسیر قطع شده است. گفته می شود این رخداد با همراهی مدیرکل منابع طبیعی مازندران-ساری اما بدون صدور مجوزهای لازم صورت گرفته و حالا با ورود دادستانی و نماینده ویزه استاندار مازندران، متوقف شده است.
-
شهروندان و کنشگران محیط زیست خواهان ورود دستگاه قضایی به تخلفات هستند
تخریب درختان "پارک ملی خبر" به بهانه فنس کشی اطراف منطقه توسط یک شرکت هواپیمایی
درست در روزهایی که مسوولان شعار "کاشت یک میلیارد درخت" را سر می دهند و تمام هم وغم خود را برای این طرح گذاشته اند، ده ها درخت کهنسال و 100 ساله بَنه و بادام کوهی در "پارک ملی خَبر" برای فنس کشی "طرح گردشگری" که یک شرکت خصوصی، مجری آن است قطع و تخریب شده و بخشی از این پارک در بیرون فنس قرار گرفته است. این درحالی است که هرگونه عملیات اجرایی در پارک های ملی ممنوع است و در صورت داشتن مجوز، باید با نظارت دقیق سازمان حفاظت محیط زیست و بدون تخریب زیستگاه و محیط طبیعی انجام گیرد. این رخدادها در استانی انجام گرفته که علاوه بر قرار گرفتن در منطقه خشک، جزو مناطقی است که میزان فرونشست در آن آمار بسیارنگران کننده ای دارد.
-
آیا "مدیریت جنگل" فقط "بهره برداری چوب" است؟
معاون جنگل هم رها شدگی جنگلها را تأیید کرد!
سلامت نیوز : الهام فریدونی کارشناس ارشد ارزیابی وآمایش سرزمین در یادداشتی اختصاصی برای سلامت نیوز نوشت : معاونت امور جنگل "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری" گفته است: « با توقف بهره برداری نمیبایست مدیریت، توقف پیدا میکرد؟!» آیا "نمیبایست مدیریت توقف پیدا میکرد" به معنای این نیست که "در حال حاضر مدیریتی وجود ندارد چون قبلاً متوقف شده است؟" متن کامل یادداشت را در ادامه می خوانید.
-
مسوولان با درخت، عکس یادگاری نگیرند!
واقعا، درخت بکارید
مهدی نظری، دکتری در "جامعه شناسی اقتصاد و توسعه" و کنشگر محیط زیست، مشهور به "مرد درختی" که از سال ٨٨ تا امروز بیش از 70هزار درخت در نقاط مختلف ایلام کاشته و در طی سال، به آنها آب داده و تیمارشان کرده است در یادداشت کوتاهی برای "سلامت نیوز" به نقد "طرح کاشت یک میلیارد درخت" و کاشت درخت توسط مدیران و دستگاه های دولتی از دیرباز تاکنون پرداخته است. او برنده جایزه ملی محیط زیست در سال 1392 و جوایز متعدد دیگری است.
-
با حضور ناگهانی رییس دفتر حفاظت و با حکم علی سلاجقه
مهدی تیموری، مدیر موفق پارک ملی گلستان بی اطلاع قبلی، برکنار شد
ساعاتی پیش در یک اقدام کاملا ناگهانی و بدون پیش زمینه، با حضور غلامرضا ابدالی مدیر دفتر حفاظت و مدیریت حیاتوحش سازمان حفاظت محیط زیست، مهدی تیموری رییس موفق پارک ملی گلستان از سمت خود برکنار شد. او خود نیز تا لحظاتی پیش از انجام این تغییر از آن اطلاع نداشت.
-
آیا شهرداری بهبهان پاسخی برای رخداد چنین تخلفی دارد؟!
قطع درختان تنومند برای بهتر دیده شدن ستاد انتخاباتی در بهبهان
در حالی که قطع درخت کاری غیرقانونی است و سیاست های ابلاغی مقام رهبری نیز بر آن تاکید ویژه داشته است یک نامزد انتخابات مجلس در شهرستان بهبهان برای بهتر دیده شدن ستاد انتخاباتی اش، درختان تنومند مقابل ساختمان این ستاد را قطع کرده است. حالا پرسش این است که آیا این نماینده برای قطع این درختان مجوزی از شهرداری داشته و اگر نه شهرداری بهبهان برای قانون شکنی واضح، چه پاسخی دارد؟