الهه موسوی تعداد خبر 359
-
خبر فوری/ در کمتر از ۲۴ ساعت پس از گذشت حادثه
دستگیری ۲ مظنون به قتل محیط بان پارک ملی گلستان
سلامت نیوز : در کمتر از ۲۴ ساعت از گذشت شهادت محیط بان گلستانی، مظنونان به قتل او دستگیر شدند.
-
به گفته مدیرکل منابع طبیعی مازندران-ساری و پس از انتشار گزارش سلامت نیوز؛
عاملان قطع درختان پارک جنگلی سرخ اُ دستگیر شدند
سلامت نیوز : به دنبال انتشار گزارش "سلامت نیوز" درباره قطع درختان هیرکانی در پارک جنگلی سرخ اُ ، اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری مازندران-ساری، این موضوع را پیگیری و در نهایت را دستگیر کرد.
-
محیط بان پارک ملی گلستان به دست شکارچیان غیرمجاز به شهادت رسید
محیط بان پارک ملی گلستان با گلوله شکارچیان به شهادت رسید. این دومین شهیدِ محیط بان این پارک ملی طی نیم دهه اخیر است.
-
یک فعال محیط زیست منطقه خبر داد:
هرس درختان دهلران با شیوه های منسوخ / کانون های ریزگرد فعال می شود
سلامت نیوز: هرس غیراصولی درختان شهر دهلران، واکنش کنشگران را برانگیخت. یک فعال محیط زیست دهلران در اینباره از استاندار و دادستان ایلام خواست تا به موضوع ورود کرده و محیط زیست شهری را نجات دهند.
-
راش ها و توسکاها در مازندران قربانی شدند
قطع ده ها اصله درخت هیرکانی در "پارک جنگلی سِرخ اُ" بهشهر
ده ها اصله درخت هیرکانی در "پارک جنگلی سرخ اُ " بهشهر در استان مازندران قطع و از جنگل خارج شدند. هنوز معلوم نیست چه فرد یا سازمانی چنین تخلفی را انجام داده است. اما شرایط شکننده شرق مازندران نیازمند توجه جدی سازمان منابع طبیعی به رخ دادهایی از این دست است.
-
ماشین آلات در حال کندن تپه های باستانی و تخریب خاک مرتع حسین آباد هستند
پتروشیمی میانکاله پس از دستور توقف از سوی رییس جمهور، همچنان مشغول ساخت وساز است
با وجود دستور صریح رییس جمهور درباره توقف پتروشیمی امیرآباد در جوار "تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش میانکاله"، دست اندرکاران این صنعت همچنان به تخریب و زخمی کردن مرتع حسین آباد مشغول هستند. در این میان و درحالی که شخص رییس جمهور به مساله ورود کرده، سکوت استاندار مازندران به عنوان نماینده دولت در استان جای تامل بسیار دارد.
-
690 هکتار اراضی مرتعی تحت تاثیر پساب کارخانه قرار گرفته است
کانسارخزر در لیست "صنایع آلاینده" قرار دارد/ عدم تمکین کارخانه به تزریق و تشکیل پرونده قضایی
سلامت نیوز: بالاخره واحد صنعتی "کانسارخزر" آلاینده هست یا نیست؟ این پرسشی است که اینروزها خیلی از گلستانی ها و حتی دیگر شهروندان در بسیاری از نقاط ایران آنرا از افراد مطلع و دست اندرکار می پرسند. به ویژه اینکه در چند روز اخیر اظهاراتی از برخی مسوولان گلستان درباره "آلوده نبودن کانسارخزر" منتشر شد. خاطرم هست استاندار پیشین گلستان در جریان انتخاب مدیرعامل شرکت کانسارخزر برای "اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده" اعلام کرده بود که این شرکت از لیست صنایع آلاینده خارج شده است. اما مسوولان محیط زیست گلستان به "سلامت نیوز" گفتند که کانسارخزر به راه حل محیط زیست برای مدیریت پساب این شرکت تمکین نمی کند و علاوه بر اینکه سال هاست در لیست صنایع آلاینده است حالا پرونده ای نیز در دستگاه قضایی برای او تشکیل شده است.
-
محکومیت متخلف کاشت گونه مهاجم پالونیا در رودسر
کاشت پالونیا خلاف ممنوعیت قانونی همچنان در حال گسترش است
سلامت نیوز: یک متخلف کاشت پالونیا در رودسر استان گیلان به پرداخت جریمه نقدی برای این تخلف محکوم شد. با اینهمه کاشت پالونیا در شمال کشور همچنان ادامه دارد و به سرعت در حال گسترش است و "سازمان منابع طبیعی کشور" اساسا هیچ واکنش جدی در اینباره نشان نمی دهد.
-
عدم تمکین "سازمان منابع طبیعی" به تاکیدهای مقام رهبری درباره شفافیت
حکم "اعاده به وضع سابق" برای پتروشیمی میانکاله در انتظار رای "اجرای احکام"/ 18 میلیارد تومان جریمه برای متصرفان تخریب کننده
سلامت نیوز: یک مقام مسوول در "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" که نخواست نامش ذکر شود در واکنش به گزارش اخیر این رسانه با عنوان « ترک فعل سازمان منابع طبیعی در تصرف مرتع حسین آباد توسط پتروشیمی میانکاله" و با هدف دفاع از سازمانش، به سلامت نیوز خبر داد که این سازمان دراینباره اقدام قضایی انجام داده و "پتروشیمی" را محکوم کرده است. با اینهمه اطلاعات بیشتری در اینباره به رسانه ها داده نمی شود. این درحالی است که بر اساس "قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات" مسائل مربوط به محیط زیست ومنابع طبیعی و بهداشت و سلامت را از "محرمانگی" مبرا می داند.
-
7 هزار متر اراضی ملی را از محیط زیست گرفتند و به اشخاص حقیقی دادند
درختان پارک ملی گلستان را با رای اجرای احکام گالیکش سربریدند
درست در روزهای نخستینِ بهار که طبیعت زنده می شود دادگاه اجرای احکام شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و نزدیک به پراهمیت ترین پارک ملی خاورمیانه، با شکایت برخی افراد که ادعای مالکیت زمین داخل پارک را دارند، حکم به قلع وقمع درختان و تصرف اراضی آن داده است. این رای به رغم توضیحات و ارائه اسناد از سوی کارشناسان پارک ملی و اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان صادر شده است. حالا رای در حال اجراست و چند وقتی است که در حال سربریدن درختان پارک ملی گلستان هستند؛ پارکی که بر پیشانی اش نام یک شهید می درخشد.
-
امضا کنید !
آغاز به کار کارزار درخواست بازپس گیری عرصه ملی الیمالات و عرصه ۹۲ هکتاری تصرف شده برای پتروشیمی میانکاله
کارزار درخواست بازپس گیری "عرصه ملی الیمالات" و عرصه 92 هکتاری "مرتع حسین آباد" آغاز به کار کرد. این کارزار با رویکرد مبارزه با اژدهای فساد و مطالبه گری در چارچوب قانون کار خود را شروع کرده و از رییس جمهوری خواسته است که تا در راستای صیانت از حقوق بینالملل و حفاظت از عرصههای ملی و طبیعی و برخورد با برخی زیادهخواهیهای خواص، با استناد به تخلفات احرازیِ از سوی دستگاههای مسئول، نسبت به بازپسگیری عرصه ملی ۹۲ هکتاری مرتع حسینآباد و همچنین بازپسگیری عرصه جنگلی الیمالات، پیگیری و دستور مقتضی را صادر نمایید.
-
ضرورت پاسخگویی وزارت جهادکشاورزی
تخصیص و واگذاری نادرست، نخستین حلقه در زنجیره فساد پتروشیمی میانکاله
حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب در یادداشتی برای ما نوشت:« انتظار افکار عمومی آن است تا در راستای التیام التهابات عمومی جامعه که در پی دست درازی دوباره متصرفین مرتع "حسین آباد" ایجاد شده، "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" و "سازمان امور اراضی کشور" به نمایندگی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، هرچه سریع تر برای بازپس گیری اراضی به ناحق واگذار شده اقدام کنند.
-
ظهرابی : پتروشیمی میانکاله غیرقانونی است و زمین باید رفع تصرف شود
ترک فعل سازمان منابع طبیعی در برابر تصرف غیرقانونی مرتع حسین آباد توسط پتروشیمی میانکاله
سلامت نیوز: در حالی که "سازمان منابع طبیعی کشور" متولی مراتع در ایران است، در روزهای اخیر و پس از شروع دوباره ساخت و ساز در "مرتع حسین آباد" کاملا سکوت کرده و هیچ موضعی اتخاذ نکرده است. اما معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که پروژه پتروشیمی میانکاله از ابتدا غیرقانونی بوده و اقدامات انجام شده برای احداث آن، تخلف آشکار محسوب می شود و زمین تصرف شده نیز طبق قانون باید رفع تصرف شود.
-
متخلفان الیمالات محاکمه نشدند
فعال محیط زیست به اتهام نشر اکاذیب به 7 ماه حبس تعزیری محکوم شد
حر منصوری فعال محیط زیست میانکاله که فعالیت هایش در راستای لغو مجوز پتروشیمی در بندر امیرآباد و در جوار "تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش میانکاله" به گوش تمام ایرانیان رسید به دلیل انتشار ویدیویی موسوم به قطع درخت در جنگل الیمالات به 7 ماه حبس تعزیری محکوم شد؛ اما در حکم او آمده که در صفحه اینستاگرامش با انتشار فیلم و تصاویری از قطع درختان و نسبت دادن این موضوع به منطقه الیمالات، ضمن نشراکاذیب به تشویش اذهان پرداخته است.»
-
زاگرس دارد برای کباب و قلیان، زغال می شود
سیلاب در کرمانشاه در اثر قطع بلوط های زاگرس
قطع درختان و تخریب پوشش گیاهی، اینبار در روستای "جوانمیری" حادثه آفرید و سیلابی را رقم زد که به مراتع و اراضی کشاورزی آسیب های جدی وارد کرد.
-
در وزارت نیرو، در بر همان پاشنه قدیم می چرخد
مصوبه حل بحران آب و تکرار سیاست های نادرست گذشته
سلامت نیوز: در حالی که سیاست های نادرست در حوزه آب، کشور را به "بحران" کشانده است و کارشناسان بارها تاکید کرده اند که باید در این سیاستگذاری ها تغییر رویکردهای جدی ایجاد شود، مصوبه اخیر دولت خبر از تکرار طرح های بحران ساز برای حل بحران می دهد. به نظر می رسد در وزارت نیرو، در بر همان پاشنه سابق می چرخد و قرار نیست حکمرانی آب، به روش های پایدار و خردمندانه متوسل شود تا بحران کاهش یافته و مساله حل شود.
-
راه حل های محافظت از منابع آب چگونه کامل می شوند؟!
آب، زنان و پایداری سرزمین
سلامت نیوز : آیا می توان با حذف نیمی از مردم جامعه که در خط مقدم مصرف و درک آب هستند سرزمین را به پایداری رساند؟ مهتا بذرافکن دکتری جامعه شناسی تغییرات اجتماعی و مطالعات آب و جامعه یادداشتی در پاسخ به این پرسش در روز جهانی اب دارد که آنرا در اختیار سلامت نیوز گذاشته است که در ادامه منتشر می شود.
-
یک شهروند گلستانی خبر داد:
ریشه های درختان چنار در فاضل آباد گرگان زیر سیمان خفه می شوند
سلامت نیوز: ریشه های درختان چنار فاضل آباد در شرق استان گلستان با قدمت چندده ساله در زیر سیمان خفه شدند.
-
پیکره دریاچه خزر در حال تغییر است
استاد دانشگاه شهید بهشتی: لایروبی و پمپاژ راهکار خشکی خلیج گرگان نیست
اینروزها رویداد کم آب شدن و هشدار خشک شدن "خلیج گرگان" دوباره خبرساز شده است و "لایروبی" و "پمپاژ آب" دو راهکار مطرح شده از سوی برخی ارگان ها و متخصصان به عنوان راه حل "احیای خلیج گرگان" است. اما دانشگاهیان محیط زیست نظرات هشدار دهنده ای در نظر دارند که اگر به آنها توجه نکنیم علاوه بر هدررفت منابع مالی، آسیب های بیشتری دامن خلیج گرگان را خواهد گرفت. اصغر عبدلی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی دراینباره یادداشتی را در اختیار "سلامت نیوز" گذاشته است که در ادامه می خوانید. او همراه با دکتر بهرام کیابی و مهندس رمضانعلی قائمی، کتابی را در سال 1378 با عنوان "اکوسیستم های تالابی و رودخانه ای استان گلستان" نوشته و منتشر کرده اند.
-
درخواست حمایت فائو از برندینگ و صادرات محصولات
افتتاح دبیرخانه ایران برای سایت جیاس باغستان سنتی قزوین
با تلاش "انجمن توسعه حیات شهر" و حمایت رییس سازمان جهادکشاورزی قزوین، دبیرخانه پیگیری امور جیاس باغستان تشکیل شد. کارشناسان امیدوارند این فعالیت ها بتواند از بار فشار توسعه ناپایدار شهری به باغستان سنتی قزوین بکاهد.
-
برکناری رییس اداره منابع طبیعی آمل به دلیل صیانت از منابع طبیعی
صدور رای به نفع شرکت معدنی متخلف، خلاف احکام قطعی پیشین در مازندران
با وجود صدور حکم قطعی به نفع اداره منابع طبیعی آمل و علیه یک شرکت معدنی، اما معاونت قضایی ریاست کل دادگستری مازندران در نامه ای خطاب به دادستان شهرستان آمل، فعالیت این شرکت معدنی را در خارج از محدوده ی مورد موافقت اداره کل منابع طبیعی، بدون هرگونه محدودیت، مجاز اعلام کرد. همین موضوع، باعث مخالفت رییس منابع طبیعی وآبخیزداری آمل شد که در دو روز گذشته او را برکنار کردند. به نظر می رسد ورود ریاست قوه قضایی و نهادهای نظارتی به ماجرا حیاتی است و می تواند در راستای صیانت از منابع طبیعی و ثروت های عمومی و اجرای منویات رهبری بسیار موثر افتد.
-
بیانیه شبکه تشکلهای مردمنهاد محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار به همراه تشکلهای تخصصی تالابی کشور
بحران زیستی، اجتماعی و اقتصادی نتیجه مسیر کنونی مدیریت منابع آبی / تاکید بر تخصیص حقابه تالاب ها
سلامت نیوز: شبکه تشکلهای مردمنهاد و اجتماعمحور محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار کشور به همراه تشکلهای تخصصی تالابی کشور با صدور یک بیانیه نسبت به وضعیت بحرانی تالاب های ایران هشدار دادند. در این بیانیه تاکید شده که آیندهای تلخ در انتظار سرزمین ماست و استقلال کشورمان در معرض تهدید است؛ اگر مسیر کنونی مدیریت منابع آبی به سرعت اصلاح نشود. این بیانیه با این جملات آغاز شده است: « "آیندهای تلخ در انتظار سرزمین ماست" ؛ "استقلال کشورمان در معرض تهدید است" .»
-
تجلیل از خبرنگاران در شب جنگل های هیرکانی
انقراض هیرکانی و نابودی شمال کشور/ خیز مافیای چوب برای غارت هیرکانی با "طرح های نوین جنگلداری"
هشتصدوهفتمین شب از سلسله شب های مجله بخارا با همکاری فصلنامه "صنوبر" و "خانه اندیشمندان علوم انسانی" به واکاوی وضعیت "جنگل های هیرکانی" آخرین بازمانده های عصر یخبندان اختصاص یافت. در این نشست که یکشنبه شب برگزار شد استادان حوزه جنگل، با بررسی عملکرد سیاست گزاران در هیرکانی، تاکید کردند که این نوار باریک جنگلی چند میلیون ساله که در دنیا نظیر ندارد در صورت ادامه سیاست های نادرست منقرض خواهد شد و این انقراض، برابر با وقوع یک فاجعه در کشور خواهد بود. در ادامه این شب، از خبرنگارانی که طی سال ها برای هیرکانی قلم زدند؛ از دست اندازی ها و تغییر کاربری ها نوشتند و افکار عمومی را نسبت به آن هشیار کردند تجلیل و قدردانی شد.
-
علی بناگر دبیر وعضو هیات مدیره اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران:
سنت منسوخ چوب کِشی را به جنگل های هیرکانی برنگردانید/ تبصره های ماده 36 وجه الزام آور ندارد و اختیاری است
بحث های پیرامونی ماجرای خیز ناگهانی مافیای چوب برای برداشت از هیرکانی با نام "شکسته-افتاده" همچنان به قوت خود باقی است. از آنجا که هیرکانی حیات نیمی از ایران را تامین می کند و جنگل های شمال خانه دوم اغلب ایرانی ها حساب می شود این حساسیت منطقی است. براین اساس به سراغ علی بناگر دبیر وعضو هیات مدیره "اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران" رفتیم و با او به گفت وگو نشستیم. بناگر در این گپ وگفت به تحلیل ماجرا پرداخت و در یک کلام گفت که :« علاوه بر آنکه روح ماده 36 به خصوص تبصره دوم آن، دچار تزلزل و محل تردید است، تبصره ها هیچ گونه وجه الزام آوری ندارد و صرفا تخییری ( اختیار رییس هست و نه تکلیفش ) است و اینکه در تبصره صرفا عنوان شده سازمان منابع طبیعی به هیچ وجه امکان واگذاری و تفویض اختیار وجود ندارد و از همه مهم تر اینکه تبصره و استثنا بایستی در سایه ماده و اصل تفسیر گردد اصل ماده 36 جدای از بهره برداری چوب، هرگونه برداشت چوب از جنگل را ممنوع اعلام کرده است.» متن کامل این گفت وگو در ادامه منتشر شده است.
-
اراده رییس سازمان منابع طبیعی بر ادامه ممنوعیت برداشت چوب
مرادی: بر اساس قانون، برداشت چوب از جنگل ممنوع است و اگر و اما ندارد !
در روزهای گذشته یک توییت از مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" در فضای مجازی منتشر شد که بر غیرقانونی بودن برداشت و خروج درختان شکسته-افتاده و خطرساز از جنگل های هیرکانی تاکید می کرد. این توییت به نوعی، نقد "تبصره 1 ماده 36 قانون برنامه هفتم توسعه بود که مدتی است خبرساز شده است. درباره این توییت با بوسف مرادی گفت وگو کرده ایم.
-
یک کارشناس: در دولت چهاردهم مرا به سازمان راه ندادند
تمرد از اجرای حکم دیوان عدالت اداری پس از ۵۵ روز از ابلاغ در محیط زیست زنجان
با وجود گذشت 55 روز از ابلاغ حکم برائت برای یک کارشناس در اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، او هنوز به کار خود بازنگشته و بلاتکلیف است؛ این در حالی است که بر اساس آیین نامه های قانونی و نیز بخشنامه ای که شینا انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اخیرا آنرا به تمامی دفاتر سازمان و استان ها درباره تخلفات اداری ابلاغ کرده، باید پس از گذشت نهایتا 30 روز از ابلاغ حکم برائت، بازگشت به کار صورت می گرفت.
-
آیا دولت چهاردهم بدنامی برداشت دوباره از جنگل را به نام خود ثبت می کند؟!
به بهانه شکسته-افتاده برای جنگل های هیرکانی کیسه دوخته اند
پرده ها آرام آرام کنار می رود و ابهام های "مدیریت جنگل های هیرکانی" یکی یکی برطرف می شود. حالا مشخص می شود چرا طی تمام این سال ها جنگل را به حال خود رها کردند؛ رها کردند تا اثبات کنند که "قانون تنفس" کارآیی لازم را نداشته است و نتیجه بگیرند که شرایط جنگل، پیش از تنفس بهتر بود و بعد استارت بزنند برای "بهره برداری دوباره از چوب هیرکانی"؛ اما قبلش باید ماده قانونی اش را مهیا می کردند. اینگونه بود که ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به کار شدند تا « تبصره 1 ماده 36 برنامه هفتم توسعه » در برنامه گنجانده شد و تمام تلاش بخشی از دانشگاهیان و فعالان محیط زیست و منابع طبیعی هم نتوانست کاری از پیش ببرد. تبصره ای خلاف ماده اصلی که راه ورود مجدد مافیای چوب به جنگل است و استارت دوباره ناوبدی و غارت هیرکانی. کاری که با امضای حسن وحید پای نامه اجرای این تبصره، می رود تا هیرکانی را دوباره به ورطه فلاکت بکشاند. اما پرسش این است که آیا مردم و افکار عمومی به این کار اجازه خواهند داد ؟!
-
بررسی حقوقی یک ادعا در سازمان منابع طبیعی
در ماجرای الیمالات،شکایت از آب منطقه ای نمی شود یا نمی خواهند؟!
در هفته های اخیر موضوع تخلف های جنگل الیمالات دوباره خبرساز شده است؛ تا آنجا که سرپرست منابعطبیعی مازندران-ساری در پاسخ به رسانه ها گفته که « بر اساس ضوابط و آیین نامه ها ما نمی توانیم از آب منطقه ای شکایت کنیم ». یک کارشناس ارشد ارزیابی وآمایش سرزمین در پاسخ به این ادعا، در یادداشتی برای "سلامت نیوز" مفاد قانونی مربوط به آنرا تحلیل کرد و نتیجه گرفته که "نگویند نمیتوانند؛ چرا که قانوناً میتوانند. اینکه نمیخواهند، سخن دیگری است!"
-
سرنوشت جنگل ناهارخوران در دست سازمان محیط زیست دولت چهاردهم
بر اساس طرح "آمایش سرزمین"، توسعه تله کابین در جنگل ناهارخوران، مغایر ارزیابی توان انجام شده است
پس از گذشت نزدیک به 3 سال از انجام مطالعه ارزیابی محیط زیستی "پروژه تله کابین ناهارخوران گرگان" و مخالفت صریح معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با این جانمایی، و در حالی که جمعیت زیادی از اعضای هیات علمی دانشگاه های محیط زیست کشور و استان گلستان و همچنین انجمن های علمی و دانشگاهی با جانمایی این طرح در جنگل ناهارخوران مخالفت کرده اند، حالا گفته می شود بر اساس "طرح آمایش سرزمین" استان گلستان، توسعه تله کابین در این کاربری، مغایر ارزیابی توان انجام شده آن است و به کلی باید از آن پرهیز کرد.
-
روستای تنگراه و شهر گالیکش در خطر سیلاب
تخریب پوزه های سنگی در پارک ملی گلستان بدون مجوز محیط زیست/ 4 بانده کردن خط تونل گلستان تا روستای "چشمه خوان" خلاف مصوبه دو دولت
عملیات برداشتن پوزه های سنگی پارک ملی گلستان که موانع طبیعی سیل هستند، توسط راهداری خراسان شمالی و بدون مجوز اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان آغاز شد. دستور این عملیات از سوی دادستان گرمه صادر و ابلاغ شده است. این در شرایطی رخ داد که اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان بارها مخالفت خود را با این عملیات اعلام کرده و نسبت به تشدید سرعت و خسارت های سیلاب های منطقه فوق برای پایین دست و روستای تنگراه و شهر گالیکش هشدار داده و آنرا منوط بر مثبت بودن نتایج مطالعات اعلام کرده است. همچنین "مدیریت بحران استان گلستان" نیز شرط اجرای این عملیات را موافقت محیط زیست گلستان اعلام کرده است.»