الهه موسوی تعداد خبر 236
-
عامل تمام بحران های زیستی گلستان، تخریب جنگل ها ومراتع بالادست
رییس سازمان منابع طبیعی اجرای تله کابین ناهارخوران را منوط به پاسخ "کمیته ارزیابی" عنوان کرد
سلامت نیوز: معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور در پاسخ به نامه معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با آن اعلام موافقت نکرده و اجرای تله کابین ناهارخوران را منوط به پاسخ "کمیته ارزیابی" عنوان کرد.
-
استادان دانشگاه "علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان اداعای فرماندار را تکذیب کردند :
همیشه گفته ایم که با جانمایی تله کابین در ناهارخوران مخالفیم !
سلامت نیوز: جمعی از استادان "دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان" در گفت وگو با "سلامت نیوز" ادعای فرماندار گرگان را درباره موافقت تمام استادان این دانشگاه در نشست فرمانداری با جانمایی تله کابین در "ناهارخوران" تکذیب کردند و به صراحت اعلام کردند که « به هیچ وجه در این جلسه با ایجاد تله کابین در ناهارخوران موافقت نکرده اند.»
-
مدیرکل "کمیته ارزیابی محیط زیستی" کشور در گفت وگو با سلامت نیوز:
تله کابین گرگان مجوز ارزیابی ندارد
هر چند استاندار گلستان طی روزهای اخیر اعلام کرده که تله کابین گرگان تمام مجوزهای لازم را کسب کرده است و با حضور رییس جمهور افتتاح خواهد شد، اما سعید کریمی مدیرکل کمیته ارزیابی محیط زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در گفت وگو با "سلامت نیوز" گفت که این پروژه هنوز موافقت دفتر ارزیابی را ندارد و تاکنون هیچگونه پاسخی دریافت نکرده است. با اینهمه اگاهان می گویند چرا پس از گذشت سه جلسه و مشکلات متعدد این پروژه که از زبان استادان دانشگاه منابع طبیعی گرگان بر آنها تاکید شده و قابل حل نیز نیستند این کمیته مخالفت خود را به طور صریح با آن اعلام نمی کند؟! آیا فشار و لابی در این باره دست مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست" را بسته است؟!
-
تاکید مستندسازان در نخستین همایش مستندسازان حیات وحش دانشگاه تربیت مدرس نور:
نبود حمایت سازمان "صداوسیما" و مسوولان از مستند محیط زیست/ اغلب مستندسازان بی کار هستند
سلامت نیوز: نخستین همایش ملی مستندسازان حیات وحش و تنوع زیستی ایران در آبان ماه سال جاری در "دانشکده منابع طبیعی وعلوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس" شهرستان نور استان مازندران برگزار شد. در این برنامه 3 روزه مستندسازان سراسر ایران همراه با استادان محیط زیست، جنگل و منابع طبیعی این دانشگاه گرد هم آمدند و درباره چالش های مستندسازی حیات وحش و تنوع زیستی و بحران های این حوزه سخن گفتند.
-
درخواست جمعی از استادان وکنشگران منابع طبیعی از وزیر جهادکشاورزی
تحمل منتقدان و اصلاح ساختار سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری
سلامت نیوز: جمعی از اساتید، کارشناسان، کنشگران حوزه محیط زیست ومنابع طبیعی، با امضای نامه ای خطاب به وزیر جهادکشاورزی، ضمن محکوم کردن برخوردهای قهرآمیز با منتقدین از جمله یکی از کارشناسان اداره کل منابع طبیعی وابخیزداری مازندران-ساری، درخواست ورود شخص وزیر به این پرونده و اصلاح ساختار و انتصاب مدیرانی توانمند و بازگشت به کار این کارشناس را عنوان کردند. متن کامل این نامه و اسامی امضاکنندگان را در ادامه می خوانید.
-
به جای تغییر قانون، نیاز به تغییر نگرش و روش مدیریت زیستگاه و حیات وحش داریم
بهرام کیابی: هدف ایجاد "قرق اختصاصی" در مناطق چهارگانه، شکار است و نابودی حیات وحش نتیجه آن
سلامت نیوز : بحث ایجاد "قرق های اختصاصی" شکار در دل مناطق چهارگانه که تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست هستند این روزها داغ شده و نظرهای مختلفی نیز عنوان می شود. بهرام حسن زاده کیابی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و استاد بنام مدیریت حیات وحش در گفت وگو با "سلامت نیوز" نظرات خود را در اینباره عنوان کرد. او به صراحت گفت که عده ای می خواهند با برچسب "حفاظت مشارکتی" و "قرق"، در قلب مناطق چهارگانه از جمله "پارک های ملی"، شکارگاه های اختصاصی راه بیندازند و این یعنی نابودی تنوع زیستی و حیات وحش ایران. متن کامل این گفت وگو در ادامه منتشر شده است.
-
وجدان بیدار و آگاه منابع طبیعی ایران
سلامت نیوز: حنیف رضا گلزار، کنشگر محیط زیست و منابع طبیعی در یادداشتی اختصاصی برای سلامت نیوز به حوادث اخیر منابع طبیعی از جمله برخورد قهرآمیز با کارشناسان منتقد در ساختار تشکیلات منابع طبیعی پرداخته است.
-
کنشگران وکارشناسان در نامه به وزیر جهادکشاورزی تاکید کردند
مدیریت پایدار با اصلاح ساختار منابع طبیعی کشور
سلامت نیوز: جمعی از کنشگران و استادان دانشگاه حوزه منابع طبیعی با امضای یک نامه سرگشاده به وزیر جهادکشاورزی در نقد "ساختار سازمان منابع طبیعی"، از او درخواست کردند تا با اصلاح ساختار مساله دار مدیریت منابع طبیعی کشور با بهره گیری از مدیران توانمند و برخوردار از نگاه استراتژیک و آینده نگر، برای پیشبرد امور مرتبط با این حوزه و به ویژه برخوردار از توانمندی ایستادگی در برابراصحاب قدرت حلقه نخست از زنجیره طولانی دست یابی به مدیریت پایدار منابع طبیعی را تقویت کند.
-
ابلاغ دستورالعمل "طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی" پس از هفت سال
فراهم آوردن شرایط لازم به منظور استقرار زادآوری طبیعی مهم ترین اقدام است
سلامت نیوز : دکتر مظفر شیروانی مشاور بین اللملی جنگل و محیط زیست ساکن کشور اتریش که سابقه مطالعه و کار در جنگل های شمال کشور را نیز دارد درباره "دستورالعمل تهیه طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی ( تفصیلی - اجرایی )" که اخیرا در دسترس قرار گرفته است یادداشتی اختصاصی را برای "سلامت نیوز" ارسال کرده است. به طور قطع، رسانه محل بازتاب تمام نظرات است و از یادداشت هایی با رویکردهای مختلف و دیدگاه های مخالف و موافق برای انتشار، استقبال می کند.
-
تضمین استفاده پایدار از منابع و تنوع زیستی؛
افزایش بهره وری اقتصادی محصولات باغستان سنتی قزوین با ثبت در "جیاس" فائو
سلامت نیوز : ثبت جهانی نظامهای میراث کشاورزی ایران در "جیاس" فائو، به حمایت و توسعه این نظامها برای ایجاد منافع و بهرهمندی جوامع محلی کمک میکند. بر اساس مطالعات انجام شده، محصولاتی که نشان یا لوگوی جیاس را داشته باشند در بازارهای جهانی تا ۵ برابر قیمت به فروش میرسند. از سوی دیگر کاهش هزینههای کشاورزان و توسعه "گردشگری پایدار" با نگاه حفظ محیط زیست نیز یکی از مزیتهای این ثبت است. "باغستان سنتی قزوین" یکی از کاندیداهای ثبت در جیاس فائو است که مراحل انتهایی آن در حال انجام است و پروپوزال تهیه شده در دو مرحله مورد داوری گروه علمی فائو برای جیاس قرار گرفته و مورد پذیرش واقع شده است و در صورت نهایی شدن باغستان و کشاورزان می توانند از مزایای بسیاری برخوردار شوند.
-
راه حل مرتع حسینآباد و پتروشیمی میانکاله در اجرای قانون است نه سکوت و پاسکاری!
تناقض های قانونی پروژه غیرقانونی "پتروشیمی امیرآباد"
راه حل مرتع حسینآباد و پتروشیمی میانکاله در اجرای قانون است نه سکوت و پاسکاری ! این پروژه پر است از نقض قانون در مراحل اولیه. منابع طبیعی یک عرصه را دو بار و برای دو کاربری متناقض واگذار کرده است، یکبار در سال 1372 برای کاربری کشاورزی و یکبار در سال 1400 برای کاربری غیرمجاز پتروشیمی.
-
وقتی قانون، اسباب سوء استفاده می شود
تبر "قانون" بر قلب "جنگل"
سلامت نیوز : مسعود امیرزاده کنشگر محیط زیست ومنابع طبیعی در یادداشتی اختصاصی برای سلامت نیوز نوشت: در این روزها که جامعه خصوصا بخش مرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی شدیدا نگران تصویب لایحهای تحت عنوان برنامه هفتم توسعه است طرح جدید دیگری در مجلس رونمایی شده و شوربختانه بندهایی از آنهم تصویب شده که لرزه بر اندام نحیف بخش های یادشده انداخته است. در بندهای این طرح که باز عناوین رونق اقتصاد و اشتغال را یدک میکشد مقرر شده "سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری مجاز باشد امر حفاظت جنگل را در مقابل بهره برداری از درختان خشکیده به بخش خصوصی واگذار کند. همچنین به موازات به شرکت های آب منطقهای، جهت کنترل سیلاب و یا کاهش عوارض آن اجازه داده می شود برداشت شن و ماسه از رودخانه را به پیمانکار واگذار کند. کسانی که اندک آشنایی با فضای اجرایی کشور داشته و تجربههای تلخ چنین واگذاری و خصوصی سازی های امر حاکمیتی را به یاد داشته باشند به سهولت قادر به پیش بینی روزهای سیاهتری برای جنگل و رودخانه ها هستند. متن کامل این یادداشت را در ادامه بخوانید.
-
خشک شدن خط ساحلی خزر و "خلیج گرگان" کانون مهم داخلی
ریزگردهای "ترکمنستان" و "خلیج گرگان" به گلستان و خراسان رسید / 60 هزار هکتار کانون داخلی ریزگرد در حوزه ساحلی استان گلستان
سلامت نیوز: پس از نیم دهه هشدارهای فعالان محیط زیست و اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان که البته مانند همیشه شنیده نشد، حالا ریزگردها، مهمان مرکز استان گلستان شدند و گرگان، شهری که زمانی به "شهر مه و باران" شهرت داشت حالا یکی از شهرهای درگیر با گرد وغبار و ریزگرد است. کارشناسان بر این باورند که بخشی از این ریزگردها در نتیجه خشک شدن تالاب ها و پهنه های آبی و نیز کاهش پوشش گیاهی مراتع و تغییر کاربری مراتع به اراضی کشاورزی کم بازده بروز کرده اند. پهنه هایی که گاه در اثر عدم پرداخت حقابه توسط وزارت نیرو خشک شده و گاه در اثر اجرای طرح های توسعه ای نامتوازن مانند طرح تولید میگو.
-
لگدمال شدن شأن "قانون تنفس جنگل" به دست سازمان منابع طبیعی
با مصوبه مجلس، "مافیای چوب"، حافظ و بهره بردار جنگل شد! / متولی کجاست؟!
سلامت نیوز: هر چند "قانون برنامه ششم" هرگونه برداشت درختان بادزده و ریشه کن را منوط به ارایه "طرح مصوب جنگلداری" کرده است، اما در روزهای پایانی هفته گذشته و درست در روزهای نزدیک انتخابات مجلس شورای اسلامی و همزمن با "یارگیری" های متداول در فضای انتخاباتی، برخی نمایندگان که با هدف رای آوری دوباره در انتخابات پیش رو، در صدد تامین برخی هزینه های انتخاباتی و راضی نگهداشتن مافیای قدرتمند و تشنه چوب و صاحبان صنایع چوبخوار برآمده اند با یک مصوبه، اجازه این برداشت را برای بخش خصوصی صادر کردند. در این مصوبه معلوم نیست این بهره برداری چوبی قرار است بر مبنای کدام طرح انجام شود و چگونه سازمان متولی اجازه می دهد حفاظت از جنگل ها که وظیفه ذاتی اوست به بخش خصوصی و بهره بردارانی که نزدیک به 60 سال از جنگل بهره کشی کرده اند - و درست به همین دلیل دستور یک دهه منع برداشت گرفته اند- واگذار شود؟! کارشناسان بر این باورند که چنین مصوبه ای انحراف عمیق سازمان منابع طبیعی از شرح وظایف تکلیفی و لگدمال شدن شأن "قانون تنفس جنگل" به دست سازمان منابع طبیعی است و ضرورت ایجاد ساختاری جدید و چابک برای حفاظت و صیانت صِرف از منابع طبیعی کشور به شدت احساس می شود.
-
مغایرت این واگذاری با "قانون اراضی مستحدث و ساحلی" مصوب 1354 محرز است
واگذاری اراضی مستحدثه و ساحلی در سه استان شمالی با تفاهم نامه سازمان منابع طبیعی
سلامت نیوز: هر روز بخشی از منابع طبیعی و ملی در قالب تفاهم نامه ها و لوایح مختلف و با برچسب "قانون" واگذار می شود. یکبار جنگل ها، بار دیگر مراتع و حالا نوبت به اراضی مستحدث و ساحلی رسیده است. این در حالی است که بر اساس "قانون اراضی مستحدث وساحلی" مصوب 1354 این واگذاری غیرقانونی است.
-
یک استاد دانشگاه: ساخت وساز منطقه، 15 برابر "طرح تفضیلی شهر گرگان" است
بر اساس طرح آمایش، "ناهارخوران" مناسب اجرای تله کابین نیست
سلامت نیوز : پافشاری مسوولان گلستان و گرگان برای اجرای طرح تله کابین در "جنگل ناهارخوران" ، در شرایطی که بر اساس آمارهای رسمی، ساخت وساز منطقه جنگلی ناهارخوران با احتساب سطح اشغال و تعداد طبقات، 15 برابر "طرح تفضیلی شهر گرگان" است و ظرفیت بُرد اکولوژیک این "پارک جنگلی" در حال حاضر فشار جمعیتی بیش از 2 برابر را نشان می دهد، چه دلیلی می تواند داشته باشد؟! یک استاد دانشگاه می گوید که بر مبنای "طرح آمایش سرزمین" استان گلستان، منطقه ناهارخوران مناسب اجرای طرح تله کابین نیست؛ و پیامدهای محیط زیستی و اجتماعی متعددی مانند تخریب جنگل، زمین لغزش، افزایش خطر سیل خیزی در حوزه آبخیز رودخانه زیارت، جابه جایی حجم عظیم خاک در بستر جنگل های طبیعی و ده ها مورد دیگر از تبعات این پروژه است. دکتر مریم شهبازی عضو هیات علمی "دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان" و رییس کارگروه تنوع زیستی "اتحادیه انجمن های علوم زیستی ایران" معتقد است که این اصرار و پافشاری می تواند هدف دیگری از جمله ایجاد راه های جایگزین در قلب جنگل و در نتیجه افزایش قیمت زمین های منطقه داشته باشد.
-
جنگلخواری جنگل های پیرامون امام زاده گزو ، آق مشهدی دیگر در مازندران
قرارداد اجاره برای 400 هکتار جنگل هیرکانی با نظارت اداره اوقاف سوادکوه
سلامت نیوز: بعد از کوه دماوند و جنگل های باستانی طبیعی"آق مشهد"؛ حالا 400 هکتار جنگل هیرکانی منطقه "امامزاده گزو" در سوادکوه مازندران، تحت نظارت اداره اوقاف، مورد معامله دو فرد قرار گرفته است و آنها قرارداد اجاره برای آن نوشته اند؛ این در حالی است که بر اساس قوانین، جنگلها و مراتع وقف ناپذیر هستند و هر گونه ادعای وقفیت منابع ملی کشور، خلاف قوانین و تضییع حقوق شهروندی مردم به حساب می آید.
-
نامه جمعی از استادان محیط زیست کشور به معاون سازمان محیط زیست
دسترسی به گزارش ارزیابی تله کابین ناهارخوران، برای استادان دانشگاه فراهم شود
سلامت نیوز: جمعی از استادان دانشگاه حوزه محیط زیست کشور در نامه ای خطاب به ایرج حشمتی سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از او خواستند تا ضمن دسترسی به نسخه نهایی گزارش ارزیابی محیط زیستی طرح تله کابین گرگان، امکان حضور نمایندگان دانشگاه های استان از جمله دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به عنوان داور دانشگاهی در تمامی جلسات بررسی این گزارش فراهم شود.
-
ابهامی دیگر در فرآیند واگذاری زمین به پتروشیمی میانکاله
آیا مرتع 90 هکتاری میانکاله مالک دارد و در گذشته به "بانک زمین" واگذار شده ؟
سلامت نیوز : حنیف رضا گلزار، کارشناس ارشد خاک و آب در یادداشتی اختصاصی برای "سلامت نیوز" درباره پتروشیمی میانکاله به نکات قابل تاملی اشاره کرده است. او معتقد است اینکه سازمان متولی و امانت دار زمین، عرصه دارای "طرح مرتع داری" و برخوردار از ویژگی های اکولوژیک و خاک درجه 2 کشاورزی را برای اجرای چنین طرحی که مستلزم تغییر کاربری کامل است، چوب حراج زده و "تخصیص" آن را به ثمن بخس صادر می کند بیانگر عدم توجه و عدم "تعهد" کارشناسان ارزیاب و در سطحی بالاتر اهمال کاری مدیران موافقت کننده با مصوبه "کمیته فنی" اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، برای این"واگذاری" است. متن کامل این یادداشت را در ادامه بخوانید.
-
دکتر مجید مخدوم پایه گذار علم ارزیابی وآمایش سرزمین در ایران
گزارش ارزیابی محیط زیستی "طرح تله کابین ناهارخوران" گرگان غیرعلمی و سطحی است
سلامت نیوز : پایه گذار علم ارزیابی در ایران گفت:« گزارش ارزیابی محیط زیستی "طرح تله کابین ناهارخوران گرگان" به هیچ عنوان علمی نبوده و بی اساس است. در این گزارش اصول اولیه گزارش نویسی EIA رعایت نشده است و حتی مدیرعامل شرکتی که آنرا تهیه کرده نیز درس "ارزیابی اثرات محیط زیستی" را نگذرانده است. او گفت در اینباره فشار بر سازمان حفاظت محیط زیست زیاد است و ما باید به این سازمان کمک کنیم. پیش از این یک عضو هیات علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان گفته بود که بر اساس محاسبات علمی و دقیق صورت گرفته، در صورت اجرایی شدن "طرح "تله کابین ناهارخوران" در حدود 15 هکتار پاکتراشی درختان جنگلی چندمیلیون ساله قطع خواهد شد.»
-
بیانیه "کمیته مشورتی میانکاله"در پی دستگیری #حر_منصوری فعال محیط زیست و درخواست از قوه قضایی:
آزادی کنشگر محیط زیست؛ تعیین تکلیف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله و برخورد قضایی با قانون گریزان
سلامت نیوز : به دنبال دستگیری حر منصوری، فعال محیط زیست بهشهر در هنگام برگزاری نشست خبری صبح دیروز موسسان "مجتمع پتروشیمی امیرآباد"، به دلیل مخالفت و اطلاع رسانی قانونمند درباره آسیب ها و خطرهای احداث "پتروشیمی امیرآباد" در نزدیکی "پناهگاه حیات وحش میانکاله و مرتع حسین آباد و للمرز، "کمیته مشورتی میانکاله" بیانیه ای صادر و ادامه عملیات پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله و بازداشت فعال محیط زیستی منطقه را محکوم کرد.
-
یک یوزپلنگ دیگر در اثر تصادف جاده ای تلف شد
آبدارچی محیط بانی عباس آباد استعفا دهد !
پنجاه و چهارمین یوزپلنگ طی سه دهه ی اخیر در ایران تلف شد. این اتفاق در اثر تصادف جاده ای افتاد. آنهم برای یک گونه در معرض خطر انقراض که تنها در ایران باقی مانده است و امار دقیقی نیز از تعداد این بازمانده ها در دست نیست. اما چه کسی مقصر است؟! امین ولیان کنشگر حوزه محیط زیست و حیات وحش در اینباره نوشته است.
-
نامه 74 تن از اعضای هیات علمی دانشگاههای گلستان به استاندار
مانع ورود خودرو و تخریب "پارک جنگلی النگدره" شوید
سلامت نیوز : 74 تن از اعضای هیات علمی دانشگاه های استان گلستان در مخالفت با ورود و رفت وآمد وسایل نقلیه و خودروها به "پارک جنگلی النگدره" گرگان نامه ای خطاب به استاندار گلستان امضا کردند و از او خواستند تا با همکاری و همدلی در این زمینه، مانع تخریب جنگلها بهعنوان سرمایههای ملی ارزشمند کشور باشد.
-
چالش های ریز ودرشت حفاظت؛ از نقش پسرخاله ها تا محیط بان های لحظه ای
الگوی مدیریت را از منطقه و اقلیم وفرهنگ آن بگیرید/ سازمان محیط زیست، به اندازه کافی در دولت قدرت ندارد
سلامت نیوز : "اولین همایش ملی پارک های ملی ومناطق تحت حفاظت" در خردادماه سال جاری و در نخستین پارک ملی ایران برگزار شد. این همایش ملی 3 روزه که در سالن اجتماعات "پارک ملی گلستان" و میزبانی این پارک در هفته نخست خرداد ماه و در قالب پنل های سخنرانی علمی و بیان تجربیات مدیران اجرایی، کارگاه های تخصصی و نشست علمی درباره "پارک ملی گلستان" برگزار شد مسائلی درباره "تنوع زیستی وخدمات اکوسیستمی در مناطق تحت حفاظت"، "گردشگری در مناطق تحت حفاظت و نقش آموزش وتفسیر در حفاظت" و "چالش ها و راهبردهای قانونی ومدیریتی در مناطق تحت حفاظت" مورد بررسی قرار گرفت. شاید به جرات بتوان این همایش را نخستین همراهی و اهتمام مشترک بین دانشگاهیان این رشته و محیط بانان و سازمان متولی عنوان کرد. نشستی علمی که سبزپوشان سازمان حفاظت محیط زیست با یک دنیا تجربه را در کنار استادان کارکشته این رشته نشاند؛ استادهایی که علاوه بر دانشگاه، همواره در عرصه نیز حضور داشته و در این راه، تجربیاتی گرانبها کسب کرده اند که می تواند رهیافت های مفیدی برای بهبود اوضاع حفاظت مناطق 4 گانه ایران باشد.
-
در گفت وگوی "سلامت نیوز" با استاد محیط زیست دانشگاه تهران:
2 دهه عقب گرد تاریخی؛ سهم احکام محیط زیستی برنامه هفتم به زیر 10 درصد کاهش یافت
سلامت نیوز: افشین دانه کار استاد محیط زیست دانشگاه تهران معتقد است این تصور که حذف "ارزیابی محیط زیستی" از برنامه توسعه، آینده کشور را به مخاطره خواهد انداخت، فرض نادرستی است؛ چرا که جای ارزیابی اثرات توسعه، در برنامه های توسعه نیست و نمی توان، الزام آور بودن ارزیابی اثرات طرح های عمرانی و توسعه ای را در ردیف احکام برنامه ای دانست و این سازوکار، جزو احکام دائمی و مرتبط با مصوبات شورایعالی حفاظت محیط زیست کشور است و ضرورتی به درج آن در احکام 5 ساله برنامه های توسعه نیست؛ با این حال او در گفت وگو با سلامت نیوز، به کاهش 9 درصدی سهم احکام محیط زیستی، موازین پایداری و ملاحظات مدیریت پایدار سرزمین در برنامه هفتم توسعه اشاره کرده و می گوید که از نظر تاریخی، 2 دهه عقب گرد در این احکام برنامه ای حوزه محیط زیست، مشاهده می شود.
-
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در گفت وگو با سلامت نیوز :
محدودیت موردی نبوده و برای حفاظت از نوجوان همیار است
سلامت نیوز: فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور درباره ماجرای منع ورود نوجوان همیار محیط زیست به مناطق چهارگانه گفت:« برای ایشان محدودیت موردی اعمال نشده؛ بلکه جاهایی که همه می روند قطعا ایشان هم می توانند بروند و مناطقی که برای افراد غیرمحیط بان ممنوع است محدودیت گذاشته شده است و دلیل آن نیز حفاظت از سلامتی ایشان است.»
-
ضرورت ورود نهادهای نظارتی به یک رخداد عجیب محیط زیستی
کنشگر 14 ساله ایرانی از ورود به مناطق حفاظت شده منع شد
سلامت نیوز : جوان ترین مدافع محیط زیست ایران می گوید که از ورود به مناطق طبیعی منع شده است و سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به سوال او درباره علت این حکم گفته که توضیح دیگری ندارد. این در حالی است که هم بر اساس "اصل پنجاه قانون اساسی" و هم منویات مقام رهبری، تمام شهروندان وظیفه دارند برای حفاظت از محیط زیست اقدام و تلاش کنند. آیا آقای رییس جمهور و علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت محیط زیست از چنین حکمی خبر دارند و آنرا تایید می کنند؟
-
فقدان آموزش جوامع محلی، مهم ترین عامل جدایی حیات وحش از زیستگاه
توله خرس سیاه بلوچی در سیستان وبلوچستان قربانی ناآگاهی اهالی شد
یک توله خرس بلوچی، گونه در معرض خطر انقراض توسط جامعه محلی به اداره محیط زیست چابهار تحویل شد. این سومین توله خرس بلوچی است که طی سالیان اخیر به دلیل ناآگاهی جوامع محلی حاشیه مناطق حفاظتی، از مادر و زیستگاه جدا می شود. مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان وبلوچستان به سلامت نیوز گفت که برای حل این مشکل در مناطق، باید هم آموزش جوامع محلی را مد نظر قرار داد و هم ضمن کمک گرفتن از دانشگاهیان و پژوهشگران، مرکزی برای نگهداری و بازیابی این گونه ها توسط سازمان ایجاد شود.
-
"آیا عباسعلی نوبخت" مسیر "عیسی کلانتری" را می پیماید؟
از "ملاهای کابل" تا "مدیران اُزگُل"
سلامت نیوز: حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب و کنشگر پرسابقه محیط زیست ومنابع طبیعی در واکنش به سخنان اخیر رییس "سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور" درباره توانایی تامین آب برای 2 میلیارد نفر در ایران، در یادداشتی اختصاصی برای "سلامت نیوز" نوشت: « آقای "نوبخت" با آرنگ(هدف) کاشت یک میلیارد نهال مدیریت خود را آغاز کرد. هنوز یکسال از دوره کارگزاری ایشان نگذشته، نوید فراهم سازی آب برای دو میلیارد نفر را می دهد و من نگرانم که سومین مژده او به این سرزمین و منابع طبیعیِ از کف رفته آن چه باشد! خدا کند که وعده امکان پذیری چرای 3 میلیارد دام در جنگل ها و مراتع کشور به بهانه خودکفایی درگوشت و ماست و پشم و کشک نباشد...» متن کامل این یادداشت در ادامه می آید.
-
چرا معاون وزیر و ریاست سازمان منابع طبیعی این گونه سخن گفت؟!
تامین آب برای 2 میلیارد نفر و صندلی آقای رییس!
سلامت نیوز: معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور اخیرا گفته است: « می توانیم آب مورد نیاز 2 میلیارد نفر را تأمین کنیم .... اگر دور تا دور کشور را دیوار هم بکشند و با جای دیگری ارتباط نداشته باشیم باز هم می توانیم امور کشور را پیش ببریم... تعداد محدودی از افراد مشخص به طرق مختلف به بهانه خشکی و نیمه خشکی، پایه های امنیتی زیستی مملکت را نشانه گرفته اند. با جرأت و ادله های کارشناسی می گوییم که کور خوانده اند؛ ما همچنان زنده ایم و آرمان های این مرز و بوم را دوست داریم و بی ریا و صادقانه برای کشور خدمت خواهیم کرد و می توانیم ایران را به نتیجه برسانیم.» الهام فریدونی کارشناس ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، یادداشتی اختصاصی برای سلامت نیوز نوشته است که در ادامه می آید.