سلامت نیوز: نتایج یک پروژه تحقیقاتی حاکی از این است که مشغولیت ذهنی زیاد همیشه هم بد نیست چرا که افرادی که با سطوح بیشتری از فعالیتهای روزانه مشغول کار هستند، در سنین پیری مغز فعالتری دارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا محققان انگلیسی میگویند مشغولیت ذهنی همیشه هم بد نیست؛ مطالعات اخیر نشان داده است افرادی که مشغلههای کاری زیادی در جوانی دارند در سنین پیری مغز فعالتری خواهند داشت.
ایندیپندنت در گزارشی نوشت : در واقع یک زندگی پُرمشغله سبب رشد و ارتقاء قوه ادراک افراد میشود؛ به خصوص اگر این فعالیتها کاملاً مرتبط با ذهن بوده و از نوع استدلالی و استنتاجی باشد.
این پروژه تحقیقاتی بر روی ۳۳۰ داوطلب بین سنین ۵۰ تا ۸۹ سال انجام شد و تستهای آزمون عصب روان شناختی ((neuropsychological tests که عملکرد قوه ادراک را اندازه گیری میکند، بر روی شرکت کنندگان انجام شد.
در دنیای امروز، مشغله کاری شاخصه یک زندگی مدرن است؛ سبک زندگی پُرمشغله منجر به بالا رفتن سرعت پردازش مغز، کارآیی بیشتر حافظه، استدلال قویتر و قدرت بیان بهتر میشود.
به طور خاص، یک ارتباط قوی بین اشتغال و حافظه وجود دارد که توانایی ذهن در به یاد داشتن رویدادهای خاص گذشته را تقویت میکند.
سارا فستینی، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: یافته های ما نشان می دهد افرادی که با سطوح بیشتری از فعالیت های روزانه مشغول کار هستند اطلاعاتی که تازه دریافت می کنند را نیز خوب به ذهن می سپرند.
نتایج این مطالعه، سوالات بیشتری برمیانگیزد مبنی بر اینکه آیا اشتغال زیاد باعث افزایش قدرت ذهن میشود یا اینکه افراد با ویژگیهای خاص بهره هوشی به سمت کارهای پرمشغله متمایل می شوند؟
از طرفی دانشمندان هشدار دادهاند که اگر چه سبک زندگی پرمشغله برای عملکرد ذهنی مفید است اما شلوغی بیش از حد نیز میتواند منجر به استرس مزمن شود؛ اما کارشناسان دیگر مدعی این هستند که داشتن اشتغال به اندازه متناسب برای سلامت روان مهم است و به همین منظور پزشکان اغلب بیماران مبتلا به افسردگی را توصیه به مشغولیت ذهنی و کاری می کنند تا کمتر متوجه وضعیت بیماری خود شوند.
نتایج یک پروژه تحقیقاتی حاکی از این است که مشغولیت ذهنی زیاد همیشه هم بد نیست چرا که افرادی که با سطوح بیشتری از فعالیتهای روزانه مشغول کار هستند، در سنین پیری مغز فعالتری دارند.

نظر شما