آیا بعد از این که از خواب بیدار می شوید سرگیجه همراه همیشگی شما شده است؟ در اینجا دلایل آن را با یکدیگر بررسی می کنیم.

چرا با سرگیجه از خواب بیدار می شوید؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث کلیولندکلینیک، بیرون آمدن از رختخواب می تواند به اندازه کافی یک مبارزه باشد. بیدار شدن با سرگیجه فقط کار را سخت تر می کند. دکتر جولی هوناکر، شنوایی سنج، می گوید: «سرگیجه یکی از شایع ترین دلایلی است که مردم به دنبال مراقبت های پزشکی هستند، اما می تواند دلایل زیادی داشته باشد. با افزایش سن، بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات فشار خونی هستیم که باعث سرگیجه صبحگاهی می‌شوند.»

اگر هر چند وقت یک بار از خواب بیدار می شوید، احتمالاً نیازی به نگرانی نیست. اکثر مردم گاهی اوقات در صبح دچار سرگیجه می شوند اما شاید شما مرتباً همراه با سرگیجه از خواب بیدار می شوید. دلایل رایج احساس سرگیجه بعد از بیدار شدن از خواب عبارتند از:

دکتر هوناکر ارتباط بین این علل و آن احساسات لرزان را توضیح می دهد، به علاوه اینکه چه کارهایی می توانید برای یافتن تسکین انجام دهید.

سرگیجه چیست؟

دکتر هوناکر می گوید سرگیجه ذهنی است. نحوه تجربه سرگیجه ممکن است با شخص دیگری متفاوت باشد. افرادی که سبکی سر، سرگیجه یا عدم تعادل را تجربه می کنند ممکن است آن را به عنوان سرگیجه توصیف کنند.» او توضیح می‌دهد. "بهترین راه برای توصیف سرگیجه، احساس اختلال یا اختلال جهت گیری فضایی نسبت به محیط اطراف است."

سرگیجه این احساس است که شما در حال چرخش هستید یا دنیای اطراف شما با یا بدون حرکت سر و بدن شما در حال چرخش است.

چرا وقتی از خواب بیدار می شوم سرم گیج می رود؟

دکتر هوناکر شش دلیل رایج که ممکن است هنگام بیدار شدن از خواب دچار سرگیجه شوید را فهرست می کند:

1. فشار خون پایین

خوابیدن به پشت، شکم یا پهلو می تواند فشار خون شما را در اول صبح تحت تاثیر قرار دهد. «وقتی دراز می کشید، خون در تنه ی شما جمع می شود. دکتر هوناکر توضیح می دهد که وقتی بلند می شوید، خون به سمت پاها و شکم شما می رود و باعث افت فشار خون می شود. به طور معمول، بدن می تواند فشار خون شما را به سرعت بازیابی کند. اما زمانی که این روند خیلی کند اتفاق بیفتد، هیپوتانسیون ارتواستاتیک نامیده می شود که می تواند باعث سرگیجه شود.

فشار خون پایین،همچنین به عنوان افت فشار خون ارتواستاتیک یا افت فشار خون وضعیتی شناخته می شود، در افراد مسن شایع تر است.

افت فشار خون ارتواستاتیک ممکن است برای شما هم رخ دهد اگر شما:

  • برخی از انواع داروها (مانند برخی از داروهای ضد افسردگی یا دیورتیک ها) را مصرف کنید
  • شرایط سلامتی خاصی مانند مشکلات قلبی یا اختلالات سیستم عصبی داشته باشید

اما دکتر هوناکر می گوید که این دلیلی برای هشدار نیست. در حالی که افت فشار خون ارتواستاتیک می‌تواند باعث احساس ناراحتی سرگیجه یا سبکی سر در هنگام بیدار شدن شود، اما موقتی است. این باید فقط چند دقیقه طول بکشد، اما اگر به طور منظم این احساسات را تجربه می کنید، خوب است که با پزشک صحبت کنید.

2. سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم (BPPV)

این وضعیت می تواند باعث سرگیجه در هنگام بیدار شدن شود. BPPV یک مشکل مربوط به گوش داخلی است. سیستم تعادل گوش داخلی (دهلیزی) دارای پنج اندام حسی در هر گوش است:

  • سه کانال نیم دایره : مایع هر یک از این کانال ها را پر می کند. وقتی سر شما حرکت می کند، مایع نیز حرکت می کند. سپس مغز شما موقعیت سر و نحوه حفظ تعادل را می داند.
  • دو اندام اتولیتی: این اندام ها حاوی ذرات متراکمی به نام اتوکنیا هستند. Otoconia کریستال هایی هستند که به شما کمک می کنند تغییرات جاذبه را حس کنید و تعادل را حفظ کنید. این کریستال ها می توانند از اندام های اتولیت جدا شوند و به قسمت های دیگر گوش شما از جمله کانال های نیم دایره ای حرکت کنند. این حرکت می تواند باعث سرگیجه شود.

«این احساس که معمولاً برای چند ثانیه تا یک دقیقه طول می‌کشد، با ته نشین شدن کریستال ها در قسمت دیگری از گوش، آرام می شود. افراد مبتلا به BPPV ممکن است زمانی که برای اولین بار به رختخواب می روند یا در رختخواب غلت می زنند متوجه سرگیجه شوند. BPPV می تواند علائم ناتوان کننده دیگری از جمله تهوع و استفراغ و مشکل در راه رفتن مستقیم را ایجاد کند.

اگر این علائم را تجربه کردید، دکتر هوناکر توصیه می کند با پزشک خود صحبت کنید.

دکتر هوناکر می گوید: «متخصصانی مانند شنوایی سنج و فیزیوتراپیست ها می توانند این بیماری را تشخیص دهند. آنها همچنین می توانند به شما در انجام حرکات سر و بدن کمک کنند که کریستال ها را به جایی که تعلق دارند برگرداند.

3. کم آبی بدن

وقتی مایعات کافی نمی نوشید، حجم خون همراه با فشار خون کاهش می یابد . فشار خون پایین به این معنی است که خون شما کندتر به مغز شما گردش می کند و باعث می شود هنگام بیدار شدن از خواب احساس سرگیجه کنید.

آبرسانی به بدن ممکن است زمان ببرد، بنابراین بیشتر بنوشید و در طول روز خوب بخورید. دکتر هوناکر می‌گوید: «اگر دچار کم آبی شدید هستید، تزریق IV با الکترولیت‌ها نیز ممکن است کمک کننده باشد.» «اگر سن شما زیاد است، زمانی را برای ترک نوشیدن قبل از خواب انتخاب کنید. سپس، برای استفاده از سرویس بهداشتی نیازی به بلند شدن در طول شب نخواهید داشت.»

4. دارو

برخی از داروها به دلیل تأثیرشان بر فشار خون یا تداخل با سایر داروها می توانند بعد از بیدار شدن از خواب باعث سرگیجه شوند. این داروها عبارتند از:

  • آنتی بیوتیک ها
  • داروهای ضد افسردگی
  • ضد صرع
  • داروهای ضد روان پریشی
  • داروهای ضد رتروویروسی
  • دیورتیک ها
  • سرکوب کننده های ایمنی
  • مسکن های حاوی مخدر

دکتر هوناکر می‌گوید: «اگر فکر می‌کنید داروی شما باعث سرگیجه شما می‌شود، پزشک شما می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا هر دارویی مسئول علائم شما است یا خیر؛ اما سرخود مصرف داروهای خود را قطع نکنید.

5. آپنه خواب

اگر آپنه خواب دارید، در طول خواب به طور مداوم نفس نمی کشید. آپنه خواب می تواند از دریافت اکسیژن کافی خون شما جلوگیری کند و منجر به سرگیجه، سبکی سر یا احساس بیهوشی شود.

دکتر هوناکر می‌افزاید: «آپنه خواب می‌تواند منجر به مشکلات دیگری مانند سردرد شود که می‌تواند باعث بروز سرگیجه شود»

6. نارسایی قلبی

هنگامی که نارسایی قلبی دارید ، قلب شما نمی تواند خون کافی برای نیازهای بدن شما پمپاژ کند. این مشکل می تواند باعث مشکلات فشار خون شود که ممکن است هنگام تغییر وضعیت منجر به سرگیجه شود.

دکتر هوناکر می گوید:«ارتباط شناخته شده ای بین نارسایی قلبی، مشکلات عدم تعادل و افزایش خطر افتادن وجود دارد.» افراد مبتلا به مشکلات قلبی عروقی بیشتر مستعد احساس سرگیجه و مشکلات تعادلی هستند.

اگر با سرگیجه از خواب بیدار شدید چه باید کرد؟

اگر هنگام بیدار شدن از خواب دچار سرگیجه می شوید، با پزشک حتما مشورت کنید.

دکتر هوناکر می‌گوید: «پزشک شما می‌تواند بررسی کند که چگونه فشار خون شما به تغییرات موقعیت واکنش نشان می‌دهد. آنها همچنین می توانند سایر مشکلات مانند مشکلات قلبی را رد کنند.»

تجربه سرگیجه پس از بیدار شدن از خواب نیز خطر افتادن شما را افزایش می دهد. برای کمک به جلوگیری از افتادن و زمین خوردن، دکتر هوناکر توصیه می‌کند که پاهای خود را قبل از راه رفتن و بلند شدن کمی بالا نگه دارید.

دکتر هوناکر می گوید: «به آرامی بایستید و مکث کنید.مطمئن شوید که حالت نرمالی دارید و آرام هستید و هیچ علامتی ندارید. بعد از اینکه این خودآزمایی را انجام دادید، باید آماده ی حرکت باشید.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha