سدسازی
-
رئیس کمیتۀ فنی معاونت آبخیزداری سازمان منابعطبیعی مطرح کرد:
آبخیزداری پیشنیاز فراموششدهٔ سدسازی
سیل در ایران قربانیان زیادی میگیرد، افرادی زیر بار گلولای مدفون میشوند و خانهها و زندگیهایی ویران. دراینباره که برای کاهش اثرات بارشهای سیلآسا چه باید کرد؟ گزینههای مختلفی مطرح است.
-
در حاشیه جلسه دولت
پروژهای به نام میانکاله دیگر وجود ندارد/ کیفیت آب سد چمشیر مشکلی ندارد
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست تاکید کرد: از نظر ما دیگر پروژه ای به نام میانکاله وجود ندارد و از لحاظ علمی و اقتصادی و نقشه آمایش استان این پروژه قابل اجرا نیست.
-
چراغ سبز دولت به 411 پروژه ای که مجوز محیط زیستی ندارند
سالیان سال است که قبیلههای کوچک و اقوام کوچرو به اجتماعهای گستردهای تبدیل شدهاند و ده، روستا و شهرها را تشیکل دادهاند.
-
تکمیل سد بخشآباد "سیستان" را غیرقابل سکونت خواهد کرد
رئیس پژوهشکده تالاب بینالمللی هامون گفت: با توجه به اینکه هامون صابوری در کریدور بادی منطقه سیستان است، تکمیل سد بخشآباد و نرسیدن آب به هامون صابوری کیفیت هوای سیستان را به کلی نابود میکند، طوری که این منطقه دیگر جای زندگی نباشد.
-
ادامه آبگرفتگی روستاهای حاشیه سد گتوند
سدسازی روی خانه های روستایی! / بلاتکلیفی 15 ساله برای گرفتن حق و حقوق
آب دریاچه سد گتوند بالاتر آمده است. حالا همه خانههای روستای «تلخاب تاجدین» در مسجدسلیمان هم زیر آب رفته و روستای «پرنوشته» در محاصره کامل آب است.
-
روستاهای حاشیه سد گتوند باز هم زیر آب رفتند
سد گتوند باز هم روستاهای اطرافش را بلعید. 6 روستا در شهرستان لالی و 2 روستا در شهرستان مسجدسلیمان در شمال خوزستان، در حالی قربانی بلندترین سد روی رودخانه کارون شدهاند که هنوز پولی بابت زمین و خانههایشان از وزارت نیرو دریافت نکردهاند.
-
ضربه کاری به سیستان با ساخت سد جدید در افغانستان
مناسبات ایران و افغانستان از نظر تاریخی به قبل و بعد از کمالخان تقسیم میشود. از زمانی که این سد تاسیس شد دولتهای مختلف افغانستان تصمیم گرفتند که به ایران آبی تخصیص ندهند.
-
آبهای مرزی مسئله اول کشور باشد
هشدار امنیتی: ترکیه با ساخت ۹۰ سد، ۳ استان ایران را تبدیل به بیابان میکند
پروژه داپ ترکیه ۳ استان آذربایجان غربی، شرقی و اردبیل را دچار مشکل میکند و اگر آب ارس به دریای خزر نریزد، تعادل اکولوژیک دریای خزر نیز به هم میریزد. این موضوع استانهای شمالی کشور را نیز درگیر خواهد کرد. منطقه آزاد ماکو و منطقه آزاد ارس نیز بیشترین کشت گلخانهای کشور را دارند که با ادامه سدسازیها از بین میروند و امنیت غذایی کشور نیز با تهدیدی بسیار جدی مواجه خواهد شد.
-
کشور در یک قدمی بحران آبی
بحران خشکسالی به دریای خزر رسید
اهالی ساری وقتی صبح ششم ماه آماده میشدند تا یک روز خوب اردیبهشتی را آغاز کنند، با صحنهای عجیب و دردناک مواجه شدند؛ صحنهای که شاید در یک قرن اخیر اتفاق نیفتاده بود و به سختی بتوان ردپای آن را در متون تاریخی هم پیدا کرد. اهالی این شهر وقتی از حوالی پارک ملل میگذشتند، دیدند که دیگر تجنی وجود ندارد. تجن، روح جاری ساری که سالها به این شهر معنا میبخشید، در اردیبهشت به یک بستر سنگی و شنی تبدیل شده که جویبار باریکی از دل آن میگذرد.دیگر احتمالا چراغانیهای پل کابلی و پل تجن به کار نمیآید و شبهای ساری بیتجنِ دوستداشتنی بیروح شده است.
-
تحلیلی بر بازیگران و ذینفعان سد «آبریز» که با نام «سد مارون ۲» شناخته میشود
مناقشه پیچیده بین «حفظ محیط زیست» و «حفظ منافع اقتصادی»
جامعه پیرامونی تالاب شادگان بازیگرانی دیگر هستند که چه این سد ساخته شود و چه ساخته نشود، بازنده اصلی این مناقشهاند و به واسطه عدم تامین حقابه تالاب، زندگی آنها دست خوش تغییر شده است.
-
تصاویر/ اردوغان یک شهر ۷۰۰۰ نفری را غرق کرد!
محمد درویش پژوهشگر فعال در حوزه محیط زیست با انتشار تصویری از غرق شدن شهر یوسف علی در ترکیه نوشت: ترکیه با آبگیری سد یوسفعلی بر روی یک رودخانه مشترک با گرجستان و ادامه ساخت ۸ سد دیگر در همین رودخانه، درصدد تکرار فاجعه دجله، فرات و ارس است. شگفتا کشوری که بیش از ۱۴۵۰ سد ساخته است، همچنان با بحران فرونشست زمین روبروست!
-
سدسازی روی خط زلزله!
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درباره تبدیلشدن «تالاب شادگان» به کانون گردوغبار در صورت ساخت «سد مارون۲» و یا افزایش تخصیص منابع صورتگرفته در آن حوضه به کشاورزی هشدار داد و اعلام کرد احداث این سد آبریز پیشنهاد نمیشود.
-
هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سد مارون 2 / شادگان کانون گرد و غبار میشود
براساس تازهترین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از ارزیابی کارشناسی احداث سد آبریز با توجه به منابع و مصارف حوضه آبریز مارون- جراحی، نه تنها تبعات ناگوار اجتماعی اجرای این طرح دور از انتظار نیست که هرگونه بارگذاری جدید بر منابع آبی حوضه مارون- جراحی در تعارض با پایداری محیط زیستی است بنابراین اجرای آن پیشنهاد نمیشود و باید برای حفظ حیات تالاب شادگان مصارف موجود استان خوزستان در این حوضه تعدیل و کاهش یابد.
-
بررسی عوامل موثر بر تبعات سدسازی های بیرویه در استان خوزستان
خوزستان غرق در سیلاب سدسازی!
گتوند، کارون، کرخه، مارون و... ؛ همه اینها نام سدهایی است که در خوزستان احداث شده است تا این استان میزبان بزرگترین و پیشرفته ترین سدهای کشور باشد اما با وجود هزاران میلیارد سرمایه گذاری برای تداوم این روند توسعه، مردم خونگرم این خطه نهتنها از مزیت های آن بهره چندانی نبرده اند بلکه تبعات آن هم دامنگیرشان شده است.
-
کاهش ۳۰ درصدی سهم کشور از منابع آبی رودخانه مرزی با ترکیه /سرنوشت دریاچه ارومیه در انتظار ارس
سالهاست که رودخانه مرزی «ارس» زیر بار پروژههای آبی ترکیه و سدسازی متعدد قد خم کرده و هر روز کم آب و کم آبتر میشود. طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی کمیسیون توسعه پایدار اتاق ایران، پروژه آناتولی شرقی (داپ) منجر به کاهش ۳۰ درصدی سهم ایران از منابع آبی رودخانه ارس شده و کیفیت آب همزمان با آلودگی آب رودخانه بویژه از سمت کشور ارمنستان، تنزل پیدا کرده و در آیندهای نزدیک میتواند دسترسی به منابع این رودخانه از سوی ایران را محدودتر کند. حالا در «ارس» که روزگاری یکی از پرآبترین رودخانههای مرزی کشور به شمار میرفت، خبری از پرآبی نیست.بخشهایی از این رودخانه کاملاً خشک شده و در بخشهای دیگر نیز کم آبی بیداد میکند.
-
توضیحات سازمان محیط زیست درباره فرجام سد جنجالی چم شیر
اول آبگیری بعد راستی آزمایی!
انتشار خبر آبگیری سد «چمشیر» در استان کهگیلویه و بویراحمد در 26 دی ماه گذشته تا حدود زیادی بیتوجهی به ابهام سازمان محیط زیست و هشدارهای فعالان محیط زیست درباره تبعات راه اندازی این سد بود. اگرچه وزارت نیرو معتقد است، احداث این سد با مجوزهای پیشین محیط زیستی پیگیری شده است، اما مسئولان فعلی سازمان محیط زیست معتقدند که با توجه به گذشت زمان، این بررسی ها و مجوزها باید روزآمد شود. با همه این حرف و حدیث ها، حجم آبگیری این سد تاکنون(اواسط فروردین) به بیش از 445 میلیون مترمکعب رسیده و معادل 20 درصد حجم ذخیره سد است.
-
آبگیری سد چمشیر با وجود اعتراض فعالان محیطزیست آغاز شد/ چمشیر، گتوند دوم میشود؟
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران روز دوشنبه در حاشیه آیین آغاز عملیات آبگیری این سد گفت: مرحله نخست آبگیری با حجم ٣۵٠ میلیون متر مکعب با موفقیت انجام شد.
-
سقوط ذخیره سدهای مازندران/ باران هم کارساز نشد
در مخازن سدهای استان در حال حاضر حدود ۱۲۶ میلیون متر مکعب آب وجود دارد که با این حساب تنها حدود ۳۸ درصد مخازن آب دارد.
-
آبگیری سد «چمشیر» با وجود تکذیب دولت
روز گذشته محمد درویش پیش از اعلام رسمی خبر آبگیری سد چم شیر از این اقدام خبر داده بود.
-
97 درصد ظرفیت مخازن سدهای گلستان خالی است
سد "وشمگیر" گلستان کاملا خشک شد/ ادامه سدسازی ها با وجود خالی بودن مخازن
سد "وشمگیر" گلستان کاملا خشک شد و بخش بزرگی از ظرفیت سدهای گلستان و کشور خالی است؛ با این همه مسوولان وزارت نیرو همچنان بر طبل سدسازی می کوبند و برای این کار جنگل های ارزشمند کشور را قربانی می کنند.
-
با وجود تایید آبگیری سد چمشیر از سوی فعالان محیطزیست وزارت نیرو میگوید تست شیرآلات انجام شده است
آبگیری چراغخاموش؟
سکوت وزارت نیرو در مقابل خبر آبگیری سد چمشیر همچنان ادامه دارد. فعالان محیط زیست اما خبر دادهاند که این سد پرحاشیه در میان مخالفتها آبگیری را آغاز کرده است.
-
بررسی نظرات متخصصان محیط زیست پیرامون پیامدهای انتقال آب در کشور
مافیای انتقال آب، ادامه مافیای سدسازی/ کورتر کردن گره ورشکستگی بحران آب در ایران
سفر رئیس جمهوربه یزد و تاکید او بر عزم دولت برای اجرای طرحهای انتقال آب، یک بار دیگر طرحهای انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به یزد، اصفهان، کرمان، خراسان و ... را بر سر زبانها انداخته است.ابراهیم رئیسی، پنج شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۱ در جریان دومین سفر استانی خود به دارالعباده، دستور اجرای عملیات ابرطرح انتقال آب از خلیج فارس به یزد را صادر کرد.
-
اما و اگرهای سد چمشیر
احداث سد چمشیر منافع مافیای آب را به خطر می اندازد؟
با وجود اعلام مخالفت رئیس سازمان محیط زیست و معاون میراث فرهنگی در هفتههای اخیر در رابطه با آبگیری سد چمشیر، اما محمدرضا فاضل، معاون اجرایی سد و نیروگاه چمشیر خبر داده که «این سد با مجوز هیأت دولت و سازمانهای میراث فرهنگی و محیط زیست ساخته شده است.»
-
علت خشک شدن موقت رود استراتژیک ارس چه بود؟
متهم: سریال سدسازی ترکیه
عادت بدی شده، برای امروز و دیروز و یکسال و دوسال اخیر هم نیست، تا جایی که حداقل من خاطرم هست، خصوصا در حوزه محیطزیست، تا وقتی کار از کار نگذشته و کارد به استخوان نرسیده، کسی حواسش به هیچ چیزی نیست جز سرمایه! اینکه توسعه مقدم بر حفظ محیطزیست هست یا نه هم همهاش داستانسرایی است و فرقی هم نمیکند که در قلب آمریکای لیبرال باشی یا ایران اسلامی، محیطزیست و حفظ آن، دغدغه هیچ کس نیست و این بیاولویتی و بیمحابایی در تعرض به محیطزیست هم، یکجایی همیشه خودش را نشان داده، بیرحم، هولناک و بیبازگشت.
-
توقف آبگیری سد، بهترین هدیه سازمان حفاظت محیط زیست به جامعه محیط زیستی بود
کشف لایههای سنگ نمک در سد چمشیر توسط زمینشناسان
شــب یلـــدای امــسال محیــط زیســت ایــــران با بیم و امید همراه بود. بعد از روشــــنگــری ابـــــــهـامـــــات سد چم شیر در استان کهگیلویه و بویراحمد، شماری از استادان دانشگاه و دغدغهمندان محیط زیست، مجلس شورای اسلامی بخصوص کمیسیون اصل 90 و مرکز پژوهشهای مجلس دست به کار شدند تا آبگیری سدی را که بنا به گفته بسیاری به «گتوند 2» شهرت یافته است، متوقف کنند.
-
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
توقف آبگیری سد «چم شیر» برای راستیآزمایی
مجری پروژه سد چم شیر، قویا تاکید دارد تمامی مراحل مطالعات علمی احداث سد طی شده است و آبگیری آن هیچ مشکلی به وجود نمیآورد. در مقابل علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در حاشیه جلسه چهارشنبه سیام آذرماه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره وضعیت این پروژه گفته است: «ما قبلاً هم اعلام کردیم که اجازه گتوند دوم را نمیدهیم و مواضع ما همین است تا راستیآزمایی انجام شود.
-
با امضای این کارزار از شکل گیری گتوند 2 جلوگیری کنید
کارزاری برای توقف آبگیری سد چمشیر گچساران
سلامت نیوز: کارزار "درخواست توقف آبگیری سد چم شیر" در روز 30 آذرماه توسط فعالان و دغدغه مندان محیط زیست راه اندازی شد. شهروندان علاقمند تا یکم اسفند فرصت دارند که با امضای آنلاین این متن، در راستای نجات رودخانه زهره و پیشگیری از آبگیری سدی با فجایع بسیار، در این کارزار شرکت کنند.
-
راز دخالت چینی ها در آبگیری چم شیر
سالهاست که موضوع ساخت سد چمشیر در شهرستان گچساران مطرح است و با وجود تمام انتقادهای مطرح شده در مورد ساخت و به خصوص بهره برداری از این سد، به نظر میرسد وزارت نیرو عزم خود را برای آبگیری این سد در دیماه امسال و طی سفر ر ئیس جمهور به استان کهگیلویهوبویراحمد جزم کرده است.
-
مخالفت دوباره سازمان حفاظت محیط زیست با تکرار "گتوند"
حشمتی: سد "چم شیر" تا تایید نتایج نهایی، آبگیری نمی شود
سلامت نیوز: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت:« همان طور که رییس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرده اند سازمان حفاظت محیط زیست اجازه تکرار گتوند دومی را در کشور نخواهد داد و حتما باید نتایج ارزیابی مطالعات در دریاچه سد "چم شیر" به تایید مراجع ذی صلاح برسد و تا اطمینان حاصل نشود، این سازمان هیچ مجوزی برای آبگیری نخواهد داد.»
-
بلاتکلیفی عروس زاگرس
چرا وزارت نیرو همچنان به آبگیری سد چم شیر اصرار دارد؟
«گیسو تمشکی، سایه سیبی، دختر گندم»؛ این مصرع آغازین شعری از «یاسر اکبری» شاعر گچسارانی است که گفته میشود آن را برای رودخانه «زهره» سروده یا دستکم در شعرش از پیچوتاب و ناز و کرشمه عروس زاگرس برای تشبیه کمک گرفته است.