روزه
-
این مادران باید در روزه داری احتیاط کنند
حجم شیر مادر در هنگام روزه داری کاهش می یابد از همین رو مادران شیرده با نوزاد کمتر از چهار ماه باید احتیاط بیشتری برای انجام این فریضه الهی داشته باشند.
-
چگونه در زمان روزهداری، اختلالات گوارشی را کاهش دهیم؟
با رعایت روش صحیح تغذیه، میتوان بسیاری از مشکلات گوارشی را کاهش داد و حتی از علایم برخی بیماریهای دستگاه گوارش نیز پیشگیری کرد.
-
روزهداری بر مدار سلامت
روزه در ماه مبارک رمضان در کنار عمل به احکام دینی از جمله امتناع از خوردن و آشامیدن، رعایت برخی نکات تغذیهای را برای پیشگیری از بروز عوارض جسمی ضروری میسازد که مهمانان خوان ضیافت الهی باید آن را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.
-
مهمترین نکات تغذیهای در وعده "افطار"
پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل در ماه مبارک رمضان شامل نان و غلات، میوه، سبزی، گوشت و تخم مرغ،حبوبات و مغزها، شیر و لبنیات ضروری است. با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا نیازهای تغذیهای شامل آب، املاح، ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن، تامین میشود.
-
هشدار به روزه دارانی که دارو مصرف می کنند
افردی که دارو مصرف می کنند اما قصد روزه گرفتن دارند، باید با پزشک خود مشورت کنند.
-
دیابتیها در چه شرایطی «نباید» روزه بگیرند؟
روزهداری علاوه بر اینکه منجر به استراحت دستگاه گوارش میشود، سوختوساز بدن را تنظیم کرده و احتمال ابتلا به بیماریها از جمله افسردگی و استرس، افزایش فشار خون، میگرن، افزایش وزن، بیخوابی و گاهی دیابت را کاهش میدهد.
-
اینفوگرافیک / وعدههای غذایی مناسب ماه رمضان
مصرف غذاهای مناسب در سه وعدۀ افطار، شام و سحری برای افرادِ روزهدار به تامین نیروی بدنی آنها در طول ۳۰ روز روزهداری در ماه رمضان کمک میکند. صرف غذاهای سبک و پر انرژی در وعدۀ افطار مانند وعدههای صبحانه، غذاهای پر پروتئین و عرقیجات در وعدۀ شام و غذاهای مغذی، کم چرب و کم شیرین برای وعدۀ سحری میتواند گزینههای مناسبی برای وعدههای غذایی در ماه رمضان باشد.
-
آب یخ برای افطار ممنوع!
نباید در خوردن خوراکیهای شیرین یا نوشیدن آب سرد در وعده افطار زیادهروی کرد.
-
«افطار» را با این مواد غذایی شروع کنید/ از خوردن این نوشیدنیها در وعده «سحری» بپرهیزید
متخصص تغذیه گفت: در سحر از خوردن چایی پررنگ و قهوه خودداری کنید. چون این مواد مدر هستند و آب بدن را دفع می کنند ، همچنین از سبزیجات خام و پخته استفاده کنید و نوشابه را از وعده غذایی حذف کنید.
-
نحوه مصرف خوراکیهای عید در ماه رمضان/ شربت مخصوص روزه داران
یک سری از مواد خوراکی مانند آجیلها، شیرنیها و شکلات در ایام نوروز بیش از زمانهای دیگر در سال مورد استفاده قرار میگیرند که موجب تشنگی بیشتر در روزه داران می شود. چگونه از خوراکیهای عید لذت ببریم اما به تشنگی دچار نشویم؟
-
رژیم غذایی سالم برای افطار
سفرههای افطاری در طول ماه مبارک رمضان با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیربرنج شیرین و زولبیا و بامیه و ... رنگین میشود، اما باید بدانید که چنین رژیم غذایی برای افطار میتواند عوارضی برای سلامتیتان داشته باشد.
-
برای وعده «سحری» چه بخوریم؟
در ماه مبارک رمضان وعده سحری یکی از مهمترین وعدههای غذایی محسوب میشود و نخوردن سحری، میتواند عوارضی مانند سردرد، خستگی، بیحوصلگی، یبوست و... را به همراه داشته باشد.
-
چرا روزه برای بدن مفید است؟
ثابتشده است که روزهداری فواید زیادی برای سلامتی دارد، از کاهش وزن گرفته تا عملکرد بهتر مغز.
-
فشارخونیها روزه بگیرند یا نگیرند؟
روزه داری برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا قدری متفاوت است. فشار خون برخلاف قند خون، نوسانات بیشتری در بدن بیماران دارد چرا که تابع شرایط متفاوتی است که میتواند سریعا فشار خون بیمار را بالا یا پایین بیاورد؛ با این حال این به معنای آن نیست که این بیماران به هیچ وجه نمیتوانند روزه بگیرند.
-
اینفوگرافیک / راهکارهای جلوگیری از گرسنگی در ماه مبارک رمضان
مصرف برخی از مواد غذایی در دو وعدۀ افطار و به خصوص سحر، میتواند باعث گرسنگی در زمان روزهداری باشد.
-
توصیههای طب ایرانی به روزهداران
توجه به برخی نکات و توصیهها میتواند با کاهش گرسنگی و تشنگی، به روزه داری راحتتر کمک کند.
-
تغذیه سالم در افطار، سحر و شام
رعایت تعادل و تنوع مصرف مواد غذایی؛ کلید تغذیه سالم است و این تعادل را باید در ماه مبارک رمضان نیز در وعدههای سحر، افطار و شام رعایت کرد.
-
توصیه محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به روزهداران؛
خاکشیر؛ بهترین نوشیدنی در ماه رمضان برای کاهش تشنگی
خاکشیر در رفع تشنگی و جلوگیری از گرمازدگی موثر بوده و جزو آن دسته از خوراکیهایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش شده و بهترین نوشیدنی در ماه رمضان برای کاهش تشنگی است.
-
۵ تکنیک مراقبت از پوست در ماه رمضان
برخی از افراد هنگام روزه گرفتن رفتارهای اشتباهی دارند که به پوستشان صدمه میزند.
-
کدام بیماران دیابتی مجاز به روزهداری هستند؟
رئیس انجمن دیابت ایران گفت: بیماران دیابتی که قند خون آنها به خوبی تحت کنترل قرار دارد و دیابت موجب صدمه به کلیهها، چشمها و قلب نشده است همچنین بیمارانی که انسولین مصرف نمیکنند، میتوانند روزه بگیرند.
-
آشنایی با خواص شگفت انگیز استفاده از لیموترش برای روزه داران
لیموترش دارای خواص فراوانی است که در ماه رمضان تاثیر زیادی بر بدن و خصوصا روزه داران خواهد گذاشت.
-
نخوردن صبحانه سیستم ایمنی بدن را به خطر می اندازد
روزه گرفتن با فواید بسیاری برای سلامتی مرتبط است، اما یک مطالعه جدید روی موشها نشان میدهد که ممکن است از نظر کاهش ایمنی هزینهای داشته باشد.
-
استفتائات برخی مراجع
مواد بی حسی دندانپزشکی روزه را باطل می کند؟
بسیاری از شهروندان با تصور اینکه انجام اعمال دندانپزشکی، روزه آنها را باطل می کند از مراجعه به دندانپزشک در ماه مبارک رمضان خودداری می کنند که این موضوع، بعضا مشکلاتی را برای سلامت افراد ایجاد می کند
-
رژیم غذایی که نشانههای زوال عقل را کاهش میدهد
دو دوره کوتاه از یک رژیم غذایی کم کالری که شبیه روزهداری است، باعث کاهش التهاب و تاخیر در کاهش شناختی در مدلهای موش مبتلا به بیماری آلزایمر شد؛ محققان گزارش کردند که این رژیم غذایی برای انسان ایمن است و میتواند به کاهش علائم آلزایمر کمک کند.
-
روزهداری شاهکلید کاهش شدت بیماری کووید
نتایج تحقیق جدید نشان میدهد روزهداری ممکن است راهکاری برای جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلا به کووید شدید باشد.
-
ضعف بدن در ماه رمضان را چگونه برطرف کنیم؟
متخصص طب ایرانی با تاکید براینکه بیخوابی موجب کسالت و آسیب به هضم غذا میشود گفت: رعایت نکردن شرایط روزه داری میتواند موجب ضعف قوه بدن و بیماری پس از ایام روزه داری شود.
-
متخصص طب سنتی مطرح کرد؛
میزان مصرف چای و قهوه از افطار تا سحر/ مضرات زولبیا و بامیه
متخصص طب سنتی، در خصوص مصرف چای و قهوه و مضرات زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان توضیحاتی ارائه کرد.
-
موادغذایی موثر در جلوگیری از تشنگی روزهداری
مشکل کم آبی بدن در فصول گرم سال و البته ماه رمضان اهمیت دارد. در چنین شرایطی توصیه میشود غذاهای غنی از آب و آب بیشتری بنوشید.
-
دانشیار دانشکده علوم تغذیه عنوان کرد؛
نکات مهم روزهداری نوجوانان/ تأمین کالری در فاصله افطار تا سحر
دانشیار دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، با اشاره به اینکه نوجوانان در سن رشد قرار دارند، گفت: مواد مغذی و کالری مورد نیاز نوجوانان روزهدار حتما باید در فاصله افطار تا سحر تأمین شود.
-
در ماه رمضان مراقب پوستتان باشید
۱۱ توصیه مهم برای سلامت پوست در ایام روزهداری
برخی از افراد هنگام روزه گرفتن رفتارهای اشتباهی دارند که به پوستشان صدمه میزند. به پوستتان توجه کنید تا پس از گذشت ماه رمضان، با مشکلات پوستی مواجه نشوید.