زلزله
-
بسیاری از زلزلهزدگان خوی هنوز در کانکس و چادر زندگی میکنند
سرمای بهاره، سراغ زلزلهزدگان آمد
در پیگیریها از وضعیت اسکان زلزلهزدگان خوی، چه در شهر، روستاها و یا مراکز اسکان موقت، پیش از پایان سال ۱۴۰۱، شهروندان آسیبدیده این منطقه اصلیترین مسئله را سرما و نبود امکانات گرمایشی مطرح کردند. اکثر اهالی فکر میکردند که با شروع فصل بهار گرچه هوا گرم نخواهد شد، اما از سورت سرما و برودت کم میشود و با شروع و تکمیل بازسازیها سختیها به پایان میرسد، اما گویی سرما قصد رهاکردن این مردم را ندارد. زندگی بسیاری از اهالی خوی در حالی ادامه دارد که براساس آنچه بیناد مسکن انقلاب اسلامی این استان فقط سه روز پس از زلزله اعلام کرده بود، بیش از ۳۰۰۰ هزار واحد مسکونی در زلزلۀ بهمن آسیب بالای ۸۰ درصد دیده و ۱۱ هزار واحد به عنوان واحدهای تعمیری اعلام شدند. خسارتی که به مجموعه خسارتهای زلزلۀ مهر این منطقه اضافه شد.
-
تلفات زلزله مرگبار ترکیه از 50 هزار نفر فراتر رفت
وزیر کشور ترکیه اعلام کرد تلفات زلزله ویرانگر بهمنماه در جنوب شرق این کشور به 50 هزار و 399 نفر رسید و با ادامه شناسایی اجساد، همچنان امکان افزایش وجود دارد.
-
سال ۱۴۰۱؛ زلزله ایران را ۷ هزار بار لرزاند
بر اساس آمار شبکههای لرزهنگاری مرکز لرزهنگاری کشوری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ایران در سال ۱۴۰۱، ۷۰۰۰ بار لرزید.
-
زلزله مرز ۵ استان کشور را لرزاند
دو زمین لرزه به بزرگی ۴.۲ و ۴.۷ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) مرز ۵ استان کشور را به لرزه درآوردند.
-
چرا زلزله در خوی تکرار میشود؟/ پاسخهای مهم یک زلزلهشناس
یک زلزله شناس به خبرآنلاین میگوید: «امروز ما نتایج مداخلات انسانی در جهت حذف آبهای سطحی و زیزمینی را بهصورت لرزه خیزی ادامه دار در منطقه خوی و سلماس مشاهده میکنیم.»
-
درسهای زلزله ترکیه برای مدیریت بحران ایران
در کشور ما چهار وزارتخانه مسئول تامین سرویسهای بهداشتی در هنگام بحران هستند و هنوز هم مشکلاتی در این زمینه داریم. ما باید سرویسهای بهداشتی داشته باشیم که به سیستم فاضلاب شهری متصل باشد.
-
آمار جانباختگان زلزله ترکیه ۵۰ هزار نفر نزدیک شد
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد: مجموع جانباختگان زلزله اخیر با کانون «قهرمانماراش» در این کشور به ۴۶ هزار و ۱۰۴ نفر افزایش یافت.
-
فعالان مدنی: از توزیع وام و بازسازی مناطق زلزله زده خبری نشنیدهایم
روز پنجشنبه و با گذشت بیش از یک ماه از وقوع زمینلرزه 5.9 ریشتری شهرستان خوی که در دو شهر و بیش از 86 روستای تابعه این شهرستان خساراتی ایجاد کرد، معاون بنیاد مسکن گفت که پیریزی 15 واحد مسکونی تخریب شده در زلزله و واریز 405 میلیون تومان کمک بلاعوض (برای مناطق شهری ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۵ درصد و مناطق روستایی ۲۵۰ میلیون تومان با نرخ سود ۴ درصد، در شهرها ۱۰۵ میلیون تومان و در روستاها ۹۰ میلیون تومان کمک بلاعوض) به حساب مالکان واحدهای تعمیری آغاز شده است.
-
آغاز تحویل خانههای زلزلهزدگان خوی قبل از عید
زلزله خوی روزهای سختی را برای ساکنان روستاهایی که دچار حادثه شده بودند، رقم زد و این مشکلات وقتی دوچندان شد که باران و برف و سرمای زمستان دست و پای زلزلهزدگان را بست و اجازه هیچ کاری را به آنها نداد. اما با بهترشدن شرایط، کار آواربرداری و ساخت و سازها شروع شد و بعد از بتونریزی واحدهای آرماتوربندیشده در برخی نقاط زلزلهزده حالا مسئولان آذربایجان غربی از نصب اسکلتهای فلزی خبر داده و اعلام شده تا قبل از سال جدید فاز اول واحدها تکمیل و با حضور رئیسجمهور تحویل متقاضیان خواهد شد.
-
« وبا » در مناطق زلزلهزده سوریه قربانی گرفت
یکی از نیروهای امدادی که در شمال غرب سوریه در مناطق زلزلهزده فعالیت میکند، اعلام کرد که وبا منجر به مرگ دو تن در این مناطق شده است.
-
افزایش آمار قربانیان زلزله قهرمانماراش در ترکیه
بر اساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده، شمار قربانیان زلزله شش فوریه در ترکیه از مرز ۴۵ هزار تن عبور کرده است.
-
واکنش به فروش چادرهای زلزله زدگان در بازار آزاد
رئیس جمعیت هلال احمر به خبر فروش برخی تجهیزات امدادی از جمله چادرهای اسکان موقت واکنش نشان داد.
-
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان:
زمین لرزه در مرز فارس و هرمزگان خسارتی نداشت
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: دو زمین لرزه ۳.۵ و ۴.۶ ریشتری شب گذشته در مرز استانهای هرمزگان و فارس خسارتی در استان هرمزگان بدنبال نداشته است.
-
فعالیتهای انسانی عامل اصلی ایجاد فروچالهها
فروچاله 12 متری قونیه ربطی به زلزله ترکیه دارد؟
پس از رخداد زمینلرزههای ۶ فوریه ۲۰۲۳ بود که خبر وقوع فروچالهای به ژرفای ۱۲ متر در قونیه توجه عمومی را برانگیخت. بلافاصله این سوال مطرح شد که آیا زلزلههای ششم فوریه ۲۰۲۳ موجب این فروچاله شدهاند؟ محل ایجاد فروچاله جدید ۴۰۰ کیلومتر با زمینلرزه اول در غازیعینتاپ و ۳۸۵ کیلومتر با زمینلرزه دوم فاصله دارد.
-
شمار قربانیان زلزله ترکیه و سوریه از ۵۰ هزار نفر گذشت
منابع خبری بامداد شنبه گزارش دادند بنابر آمارهای منتشر شده، شمار قربانیان زلزله اخیر در ترکیه و سوریه از ۵۰ هزار کشته عبور کرده است.
-
وقوع زلزله ۵.۵ دهم ریشتری در فارس و هرمزگان/۳۰ روستا ارزیابی شدند
معاون عملیات سازمان امداد و نجات به بیان توضیحاتی درباره وقوع زلزله در استانهای فارس و هرمزگان پرداخت.
-
زلزله ۵.۲ ریشتری در فارس/ زلزله بدون خسارت و مصدوم
سرپرست سازمان امداد و نجات هلال احمر از وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در استان خبر داد.
-
تاب آوری زلزله زدگان
چگونه تاب آوری زلزله زدگان را افزایش دهیم؟
زلزله ممکن است موجب آسیب های جبران ناپذیر روحی و روانی شود. برای افزایش تاب آوری زلزله زدگان باید دقیقا بدانیم چه اقداماتی مورد نیاز است.
-
درباره عکسی که زلزله ترکیه بسیار دیده شد
چرا این عکس دنیا را تکان داد؟
«مسعود هنسر» جایی در میان ویرانههای شهر چمباتمه زده و با نگاه سردش به دورترها خیره شده است؛ او دستش را میان شکاف بتنی برده و دست بیجان «ارماک» دختر ۱۵ سالهاش را که زیر آوار مانده، گرفته است؛ شاید فهمیده که دیگر کاری از دستش بر نمیآید...
-
زلزله در ترکیه و سوریه؛ زنگ خطر شیوع بیماریهای مسری
دهها هزار کشته، هزاران مفقودالاثر، سرمای شدید و آواربرداری کُند؛ اکثر مردم به آب سالم یا سرویس بهداشتی دسترسی ندارند و پزشکان نسبت به شیوع بیماریهای واگیر هشدار میدهند.
-
روایتی از وضعیت معلولان زلزلهزده
محموله های ارسالی خارج کشور به دست زلزله زدگان خوی نرسیده
آنچه زلزلهزدگان و برخی مسوولان میگویند با هم در تناقض است اما «اعتماد» سعی میکند صحبتهای هر دو را کنار هم قرار بدهد. لازم به ذکر است گزارشهای مربوط به زلزله ۸ بهمن ماه ۱۴۰۱ آذربایجان غربی را با توجه به صحبتهای مردم زلزلهزده و شرایطی که آنها از وضعیتشان میگویند تنظیم میکند و همواره تلاش داشته روایت مسوولان را هم پوشش دهد...
-
وزیر بهداشت مطرح کرد
نگرانی از برخی بیماریها با افزایش کشتههای زلزله ترکیه
وزیر بهداشت با اشاره به دستاوردهای انتقال خون ایران، در عین حال نیاز به خون سالم بویژه برای کشورهای عضو G۵ با جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر را حیاتی دانست و گفت: چراکه این کشورها محل وقوع بحرانهای مختلف و بلایای طبیعی هستند.
-
حمایتهای روانی اجتماعی
جامعترین راهنما درباره حمایتهای روانی اجتماعی از زلزله زدگان
در این مقاله سعی کردهایم تا حد ممکن در مورد حمایتهای روانی اجتماعی از زلزله زدگان، توضیحاتی را ارائه دهیم.
-
مخرب ترین زمین لرزه های ایران+تلفات
نقاط سفید زلزله در ایران
منطقه کویر لوت یا کویر مرکزی ایران جزو مناطقی هستند که لرزه خیزی کمی دارند و کسی هم در آنجا زندگی نمیکند. اما نوار سنندج - سیرجان ناحیهای است که شامل استان اصفهان، سنندج، اراک و همدان میشود که از لرزهخیزی پایینی برخوردار است، همچنین ناحیه جنوب اهواز به سمت آبادان و خرمشهر نیز همین وضعیت را دارد اما بقیه مناطق ایران جزو مناطق پرلرزه هستند.
-
روایت میدانی خبرنگار حاضر در محل از شرایط زلزلهزدگان و امدادرسانی تیم هلالاحمر ایران در ترکیه
امید کمرنگ زندهیافتن انسانها زیر حجم سنگین بتنها
اینجا آدیامان است. جنوب ترکیه؛ چند ده کیلومتری سوریه. اگر چه هیچگاه جنگی ندیده بودند، اما حالا مفهوم خاورمیانه را بهتر درک میکنند. آنها حالا شبیه آوارگان سوری شدهاند. بیاییم دیگر از حلب و زلزله آنها چیزی نگوییم که چطور همان چند خشت سست خمپاره خورده با چنین زلزلهای کمر خم کرده و دیگر بعید است که برخیزد.
-
خطرگازگرفتگی زلزلهزدگان «خوی» با توجه به سرمای هوا
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نسبت به خطر خطرگازگرفتگی زلزلهزدگان «خوی» با توجه به سرمای هوا هشدار داد.
-
زلزلهی خوی از نگاه دیگر:
کمبود نوار بهداشتی در مناطق زلزله زده/بخاطر خجالت، درخواستی نکردیم
آدمهایی که تا همین چند روز پیش آشیانهای داشتند، حالا شبهای خود را در این سرمای زمستانی و بیرون از خانه صبح میکنند. یکی کودک سرطانی دارد، دیگری زنی باردار است و خانوادهای با نوزاد چندماههاش، همه را لرزشی شبانگاه آوارهی کوچه و خیابان کرد...
-
پایان ۵۶ ساعت ماندن زیر آوار؛ لبخند نوجوان ۱۶ ساله به زندگی
پسر ۱۶ سالهای در شهر اسکندرون ترکیه که زیر آوار ساختمانی پنج طبقه گیر افتاده بود پس از ۵۶ ساعت نجات یافت.
-
تولد نوزاد زیر آوار زلزله سوریه
نوزاد زیر آوار زلزله سوریه متولد شد. مردم این نوزاد را یافتند در حالی که مادر و دیگر اعضای خانواده اش همه زیر آوار زلزله فوت کرده بودند. هم اکنون در سلامت است.
-
حضور کنار مردم زلزلهزده «خوی» و روایت آوارگانی شریف
صدای ما را برسانید که خانهخراب شدیم/درد بیشتر زنان زلزلهزده...
«صدای ما را برسانید که خانهخراب شدیم، دیگر هیچ چیز درست نخواهد شد، هرچه داشتیم از بین رفت...». آدمهایی که تا همین چند روز پیش آشیانهای داشتند، حالا شبهای خود را در این سرمای زمستانی و بیرون از خانه صبح میکنند.