پسماند
-
با هدف افزایش اقدامات فرهنگی و آگاهی بخشی از تاریخ ۱۲ تا ۲۱ تیرماه دهه بدون پلاستیک اعلام شد
مبارزه علیه پلاستیک
هر خانواده ایرانی به طور متوسط روزانه 3 الی 5 کیسه پلاستیکی وارد چرخه مصرف میکند که به واسطه تجزیهپذیری طولانیمدت (بیش از 300سال) بار سنگینی را به محیط زیست کشور و در ابعادی فراتر، کرهزمین تحمیل میکند.
-
اجرای مدل جدید قراردادهای جمعآوری زباله با پیمانکاران در تهران برای جلوگیری از زباله گردی
ضرر 300 میلیاردی مافیای زباله به شهروندان
هر شهروند تهرانی روزانه 730 گرم زباله تولید میکند. اگر شهروندان تهران را حدوداً 8 میلیون نفر در نظر بگیریم به عبارتی روزانه بیش از 5 هزار تن زباله در تهران تولید میشود. این درحالی است که هر شهروند آلمانی روزانه تنها 250 گرم زباله تولید میکند، چرا که اگرتولید زباله به بیش از 300 گرم در روز برسد، براساس قانونی که در سال۱۹۹۲ برای کاهش زباله در آلمان به تصویب رسید، هرکس زبالهاش بیش از این میزان باشد، جریمه خواهد شد.
-
روز جهانی بدون پلاستیک
آلودگی با پلاستیک یکی از مهم ترین مسائل زیست محیطی است. روز جهانی بدون پلاستیک روزی است برای جلب توجه به پلاستیکی که ما روزانه از آن استفاده می کنیم، به ویژه پلاستیک یک بار مصرف.
-
هر ایرانی، روزی سه کیسه پلاستیکی
در ایران سالانه بیش از سه میلیون تن پلاستیک تولید میشود. هر ایرانی روزانه به طور میانگین سه کیسه پلاستیکی استفاده میکند که متوسط عمر استفاده از هر کیسه، تنها ١٢ دقیقه است.
-
دود زبالهسوزی در چشم مردم دهدشت
معضل سایت زباله و بوی دود حاصل از سوزاندن انواع زبالهها پس از گذشت بیش از ۱۱ سال در دهدشت کهگیلویه همچنان حل نشده است.دفن غیراصولی انواع زباله در سایت زباله شهر دهدشت و سوزاندن آنها سالهای زیادی است که زنگ خطر هشدار سلامتی را به صدا درآورده و این معضل بزرگ زیست محیطی در طی سالهای گذشته بارها از سوی رسانهها منتشر شد اما شورای سلامت کهگیلویه در تمام این سالها هیچ اقدام مؤثری برای حل این موضوع نکرده است.
-
پیامد جراحیهای پزشکی برای محیط زیست
تعویض کامل مفصل زانو می تواند کیفیت زندگی بیمار را تا حد زیادی بهبود بخشد، اما در ابتدا خود این جراحی تقریبا حدود ۱۳ کیلوگرم زباله تولید می کند که حدود نیمی از آن یک خطر زیستی است و برای دفع ایمن نیاز به روشی انرژیبَر دارد.
-
بدترین سناریو در حال وقوع است
شمال مدفون در زباله
موضوع پسماند و زباله به یکی از مسائل مهم در حوزه محیط زیست در ایران تبدیل شده است.؛ کلانشهرها را در وضعیت نگرانکننده قرار داده، اما وضعیت در استانهای شمالی بحرانی است. حجم تولید زباله در استان گیلان در دهههای گذشته به دلیل افزایش جمعیت و تبدیلشدن به مقصد گردشگری، افزایش چشمگیر داشته است. در سال 1398 در سراوان کوه زبالهای به ارتفاع 70 تا 100 متر به وجود آمده و باعث شده تأسیسات تصفیه شیرابه زیر حجم زباله دفن شود.
-
استانهای شمالی،اسیر پسماند
وضعیت برای اهالی روستای سراوان در استان گیلان سختتر از گذشته شده است. آنها که از اواخر فروردین امسال، به مدت دو هفته مقابل ورودی سایت زباله ایستادند تا دیگر زبالهای به جنگل نرود، هشتم اردیبهشت با برخورد سخت نیروی انتظامی روبهرو شدند. بیستو دو نفر بازداشت شدند. حالا پس از کمتر از 20 روز بار دیگر پای زبالهها به سایت باز شده است.
-
معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت:
افزایش ۴ برابری پسماندهای عفونی
معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه چهار هزار و ۴۰۰ نفر بر اثر آلودگی هوا در کشور فوت میکنند.
-
وضعیت مدیریت پسماندهای پزشکی در بیمارستانها
تولید روزانه بیش از ۴۴۴هزار کیلو زباله پزشکی
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت پسماندهای پزشکی و بیمارستانی در کشور، درباره وضعیت تفکیک این پسماندها، گفت: وضعیت فعلی در ۸۹ درصد از بیمارستانهای کشور خوب و متوسط ارزیابی میشود.
-
زباله با فرآوری دانشبنیان طلای سیاه میشود
معمای زبالههای سراوان
37 سال میزبان و پذیرای زبالههای 50 شهر و روستای استان گیلان بودن، زمان کمی نیست. حدود 4 دهه است که جنگلهای سراوان در مجاورت جنگلهای هیرکانی و با کمی فاصله، همسایگی با رودخانههای زرجوب و گوهررود و از آنسو، تالاب انزلی، دفنگاه روزانه حداقل 1200 تن زباله از شهرهای گیلان است و در گسترهای 15 هکتاری در لند فیل سراوان، کوهی از زباله به ارتفاع 110 متر تشکیل شده است.
-
بگیر و ببند بخاطر «کوه زباله»
چند هفتهای میشود که مردم سراوان تحصن کردهاند تا زباله به جنگل وارد نشود. تحصنی که ریشه در مشکلی 40 ساله دارد و تاکنون کسی قادر به حل این معضل نبوده است.اهالی سراوان این روزها مطالبه واحدی دارند و یکصدا «نه» بزرگ به ورود زباله به سراوان گفتهاند، مقاومتی که صدای آن تا وزارت کشور نیز رفته است.
-
مصدوم شدن 5 پلیس و دستگیری 22 نفر در درگیری ساکنان منطقه با مأموران نیروی انتظامی
بنبست زباله در سراوان رشت
حدود ۳۸ سال است که زبالههای شهر رشت و سایر شهرهای گیلان در سراوان دپو میشود. در این سالها مردم این منطقه هر بار به امید وعدههایی که هرگز محقق نشده با این معضل کنار آمده بودند اما این بار کار به جایی رسیده که دیگر کاسه صبر آنها لبریز شود و از حدود 20 روز گذشته تاکنون جلوی دفن هرگونه زباله در این منطقه را بگیرند.
-
660کوه زباله زیر مشام ایران
زباله بلایی بزرگ در مسیر محیطزیست انسان است که تولید آن در ایران با روندی غیرقابل باور افزایش یافته و مییابد. این روزها گسترش اعتراضات شهروندان گیلانی به مرکز دفن زباله سراوان در عمق جنگلهای هیرکانی موجب شده است، بار دیگر این معضل نابودکننده زمین و محیطزیست در کانون توجه قرار بگیرد.
-
به مناسبت روز زمین پاک
شهر بیزباله
در هفته زمین پاک، پای صحبت صفورا غلهزاری، فرهنگی بازنشسته که سالهاست به کارهای عامالمنفعه جهت تفکیک زباله و فروش آن برای احداث مراکز فرهنگی و کتابخوانه مشغول است، مینشینیم و از انگیزه و پیشرفت فعالیتهایش میپرسیم تا با ارایه الگویی موفق، به همه افرادی که میخواهند در این راه فعالیت کنند، کمک کنیم.
-
بعد از 8 روز تجمع مردمی، دولت ناچار به اقدامات عملیاتی شد
ارتفاع زبالههای 38ساله « سراوان» به 110 متر رسید
با گذشت یک هفته از تجمع مردم رشت در ورودی سایت زباله منطقه جنگلی سراوان و اعتراض نسبت به حل نشدن مساله دفن و معدومسازی زبالهها، نمایندگان این استان و نایبرییس مجلس از رییسجمهوری و وزیر کشور خواستند برای حل این معضل 38 ساله که تبعاتی جبرانناپذیر همچون نابودی محیط زیست منطقه، ماندگاری آلودگی آب و خاک به شیرابه زبالهها و مخاطرات جدی برای سلامت و جان مردم منطقه دارد، اقدام جدی و فوری را در دستور کار قرار دهند که در نهایت، دیروز شهرداری رشت اعلام کرد که کارخانه کودآلی «لاکان»، از امروز و با هدف کاهش حجم زباله ورودی به سراوان، در دو نوبت کار خواهد کرد.
-
معضل زبالههای شهری دو دهه است که طبیعت شکننده شمال کشور را تهدید میکند
جنگل و دریا در محاصره زبالههای شهری
سالهاست مدیریت پسماند در استانهای شمالی کشور بهویژه استان مازندران به یک معضل تبدیل شده است. روزانه حدود 6هزار تن پسماند در استانهای ساحلی شمالی با سرانه هر نفر بیش از ۹۰۰ گرم تولید میشود و سهم قابلتوجهی از پسماندهای عادی این استانها مربوط به گردشگران است.
-
افزایش تمایل به جمعآوری زباله در پی مشکلات اقتصادی
به گزار ش سلامت نیوز به نقل از ایلنا:مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از احتمال تغییر در شیوه جانمایی مخازن پسماند خبر داد و گفت: در حال بررسی هستیم که اگر امکانپذیر باشد، مخازن را به مبادی تولید ببریم و یا از مخازن زیرزمینی استفاده کنیم.
-
چالش مدیریت پسماند کرونایی در جهان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، خدمات درمانی در راستای محافظت از سلامت افراد انجام می شود؛اما از سوی دیگر این سوال نیز همواره مطرح است که پسماندها جانبی که در روند ارائه این خدمات تولید می شوند، چه تاثیری بر سلامت بشر دارند؟
-
یک آسیبشناس اجتماعی :
بهره کِشی اقتصادی از کودکان زیر ۱۸ سال جرم است
سلامت نیوز :یک آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه بهره کِشی اقتصادی از کودکان زیر ۱۸ سال جرم است، گفت: برخی از پیمانکاران شهرداری به دلیل صرفه جویی در هزینه ها از کودکان برای جمع آوری زباله استفاده می کنند.
-
هر شب ۵ خودروی غیرمجاز جمعآوری پسماند توقیف میشوند
افزایش هزار تنی زباله تهرانیها در اسفند
سلامت نیوز :مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از افزایش هزار تنی زباله تهرانیها در اسفند خبر داد.
-
معاون شهردار مطرح کرد؛
سازمان محیط زیست یک تصمیم جدی برای امحای زبالههای بیمارستانی بگیرد
سلامت نیوز: معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران گفت: سازمان محیط زیست باید تصمیم جدی برای موضوع پسماندهای بیمارستانی بگیرد چرا که دفن این پسماندها دیگر به صلاح نیست و باید همه شهرها به زباله سوز بیمارستانی مجهز شوند.
-
اولین گام سازمان ملل علیه "اپیدمی زباله های پلاستیکی"
سلامت نیوز:سازمان ملل متحد قرار است مذاکرات رسمی برای دستیابی به یک معاهده جهانی به منظور رسیدگی به معضل "اپیدمی زباله های پلاستیکی" را آغاز کند. قرار است امروز (چهارشنبه) مذاکرات رسمی به منظور دستیابی به یک معاهده جهانی با هدف رسیدگی به معضل اپیدمی زباله های پلاستیکی آغاز شود و به گفته حامیان، این مذاکرات لحظه ای تاریخی برای کره زمین است.
-
معضل پسماند در طبیعت و مشکلات مدیریتی آن ادامه دارد
ایرانیان روزانه 55هزار تن زباله میسازند
سلامت نیوز:امروزه موضوع مدیریت پسماند بهعنوان یکی از اولویتهای شهرها و روستاهای کشور مطرح است و مدیریت بهینه آنها نقش مهمی در ارتقا کیفیت محیطزیست شهرها و روستاهای کشور داشته و در صورت عدم اجرای روشهای دفع مناسب میتواند موجب بروز عوارض جبرانناپذیر شود.
-
تولید روزانه ۴۵ هزار تن زباله در شهرها
مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها از تولید روزانه ۴۵ هزار تن زباله در مناطق شهری و ۱۰ هزار تن در مناطق روستایی خبر داد.
-
زباله گردی؛ شغل ۱۴ هزار نفر در تهران!
سلامت نیوز:امروز کسی نیست که در کوچه و خیابان با پدیده زبالهگردی و جمعآوری مواد بازیافتی برخورد نکرده باشد؛ افرادی از نوجوان گرفته تا سالخورده روی مخزنهای زباله خم شدهاند یا گونیهای بزرگ و کثیف را از یک طرف خیابان به طرف دیگر میکشند و هراز گاهی ویدئوهایی از برخورد ماموران شهرداری با این افراد در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود.
-
پیشرفت 15 درصدی طرح نیروگاه زباله سوز رشت بعد از 8 سال
جنگل زباله در گیلان
سلامت نیوز:هر چند پسماند و انباشت زبالهها از سالیان دور یکی از اصلیترین معضلات استانهای شمالی به شمار میرود اما با ساخت نیروگاههای زبالهسوز در برخی از مناطق این معضل تا حد زیادی برطرف شده است. اما از آنجایی که نیروگاه 600 تنی زباله سوز رشت همچنان بعد از گذشت 8 سال تنها 15 درصد پیشرفت فیزیکی داشته این بحران همچنان در این استان بخصوص کلانشهر رشت پابرجاست.
-
فیلم| واقعیتهای کمتر گفته شده دو کارخانه زبالهسوز در مازندران/ اعلام رسمی هزینه سنگین انتقال زباله ساری
سلامت نیور:فیلم| واقعیتهای کمتر گفته شده دو کارخانه زبالهسوز در مازندران/ اعلام رسمی هزینه سنگین انتقال زباله ساری
-
زباله های پلاستیکی معادل وزن دوسوم جمعیت جهان !
سلامت نیوز: مانند بینهایت بخشهای ساختارِ تغییر یافته سبک زندگی ما ساکنین زمین در قرن آنتروپوسنِ بیستم، زمانی که اولین پلاستیک، شاید مهمترین دستساخته بشر، توسط لئو بیکلند در سال 1907 میلادی ساخته شد هرگز گمان نمیرفت که آغاز صنعت جهانی این فرآورده نفتی چالشی سترگ و یکی از گامهای نخستین نابودی زمین، این تنها زیستبوم فعلی و البته رایگان و خدادادی باشد.
-
ممنوعیت استفاده از بستهبندی پلاستیکی در فرانسه اجرا شد
مبارزه با آلودگی پلاستیکی در جهان
سلامت نیوز:سالهاست که حامیان محیط زیست میگویند استفاده از بستهبندیهای غیرضروری پلاستیکی به محیط زیست آسیب میزند و منجر به آلودگی دریاها میشود. در آغاز سال نوی میلادی استفاده از پلاستیک برای بستهبندی اکثر میوهها و سبزیجات در فرانسه ممنوع شد.