طرح انتقال آب
-
اصرار دولت بر سیاستهای آبی پرهزینه
سلامت نیوز: به رغم انتقادهای کارشناسان وزیر نیرو میگوید انتقال آب از دریا به استانهای مختلف کشور سیاست اصولی دولت است. علی اکبر محرابیان از سیستان و بلوچستان، خراسان، اصفهان، سمنان و... به عنوان مقصد طرحهای انتقال آب نام برد.
-
قدردانی از نماینده آبادان برای پیگیری طرح های فاقد مجوز در بودجه 1401
استمداد مردم و نخبگان استان های شمالی برای مقابله باتکرار فاجعه خوزستان در مازندران
جمعی از شهروندان، نخبگان، پژوهشگران و کنشگران محیط زیست ومنابع طبیعی استان های شمالی با امضای یک نامه خطاب به جلیل مختار نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از تلاش ها و پیگیری های میهن دوستانه و فرا استانی او درباره اعلام مخالفت با تخصیص بودجه به طرح های ویرانگر و آسیب رسان به محیط زیست و منابع طبیعی در لایحه بودجه کل کشور در سال 1401 ، درخواست کردند تا با حذف این ردیف های اعتباری از بودجه 1401 ، از تکرار فاجعه خوزستان در مازندران جلوگیری شود.
-
درخواست 29 استاد برجسته اقتصاد از قوه قضا و مجلس :
حذف پروژه های بدون مجوز محیط زیستی از بودجه 1401
سلامت نیوز: جمعی از اقتصاددانان صاحب نظر و برجسته، در اعتراض به تعیین ردیف بودجه برای 411 طرح فاقد مجوز محیط زیستی در بودجه 1401، با صدور بیانیه ای خطاب به دستگاه قضایی، کمیسیون تلفیق و کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از آنها خواستند تا پروژههای فاقد مجوز محیط زیستی و سایر مجوزات قانونی را از ردیف بودجه حذف و تخلفات صورت گرفته را بررسی کرده و گزارش کامل آن را به مردم و قوه قضاییه ارائه دهند.
-
آیا شیرینسازی آب دریا و انتقال آن به مناطق مرکزی میتواند از مهاجرتهای گسترده و ناامن شدن مرزهای شرقی جلوگیری کند؟
سیاستهای آبی و امنیت مرزها
سلامت نیوز:هفته گذشته کلیات طرح انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی به رغم تمام انتقادات و ابهامات موجود، به تصویب نمایندگان مجلس رسید و به زودی جزئیات آن در جلسه علنی بررسی میشود. موضوعی که از یک سو بر تبعات محیط زیستی آن انتقاداتی وارد است و از سوی دیگر اهداف و مقاصد این پروژهها محل چالش بسیاری از صاحبنظران است.
-
معاون سازمان محیط زیست پاسخ داد؛
کاهش حجم آب دریای خزر؛ انتقال آب از دریای عمان آسیب زیستمحیطی دارد؟
سلامت نیوز: معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست درباره انتقال آب از دریای عمان توضیحاتی داد.
-
دوای درد بحران کمآبی سدسازی متعدد و انتقال آب است؟
در روزهای اخیر با انتشار لایحه بودجه ۱۴۰۱ و تخصیص اعتبار به تعداد زیادی از طرحهای ساخت سد و انتقال آب، این سوال مطرح میشود که آیا صرف هزینه برای چنین طرحهایی منطقی است؟ یک عضو هیئت رییسه فدراسیون آب تاکید میکند: در شرایط فعلی کشور، ساخت سدهای متعدد مشکل آبی کشور را حل نمیکند.
-
نامه مدیر کمپین"مخالفان انتقال اب خزر به کویر" خطاب به رییس جمهوری
اعتراض به اختصاص ردیف بودجه به پروژه های انتقال آب و سدسازی در لایحه 1401/ از حوادث خوزستان و اصفهان درس نگرفتیم!
مدیر "کمپین مخالفان انتقال اب خزر به کویر" در نامه ای خطاب به حجت الاسلام رییسی رییس جمهور، درباره اختصاص میزان قابل توجه بودجه به طرح های انتقال آب و سدسازی در لایحه بودجه جدید هشدار داد. در این نامه تاکید شده اگر راهکار کم آبی، انتقال آب بین حوضه ای بود اکنون حجم بزرگی از ابربحران خشکسالی در ایران وجود نداشت.
-
گفت و گوی رک و پوست کنده با کشاورزان اصفهانی
٢٠ سال است که زایندهرود نداریم
آمدن به کف خشک رودخانه و برپا کردن خیمه و فریادزدن مطالبات، دو هفتهای طول کشید. دو هفته گذشته است از روزهایی که آمده بودند پی حقابه. حقابهای که میگفتند سندهای چندقرنی ضمانتش میکند.
-
دبیر اجرائی نظام صنفی کشاورزان اصفهان
در بهترین حالت زایندهرود ۵ سال دیگر احیا میشود
:فاطمه علیان: از 15 ماه گذشته تاکنون، زایندهرود فقط 20 روز برای کشاورزان شرق و غرب اصفهان جریان داشت و همین بهانهای شد که از 16 آبان ماه، کشاورزان بستر تفتیده و خشک زایندهرود را با برپاکردن خیمههای رنگی محل اعتراض خود قرار دهند. اگرچه اعتراض کشاورزان یک دهه سابقه دارد، اما جمعه دو هفته پیش حضور هزاران نفر اصفهانی، با شعار احیای زایندهرود و اجرای مصوبات 9مادهای این مطالبه را به روشی نو به جامعه مخابره کرد.
-
بحران زاینده رود چگونه حل میشود؟
بحران آب و مشکلات و چالشهای ناشی از آن، منحصر به حوضه زاینده رود نبوده و بسیاری از مناطق دیگر از جمله ارومیه، کارون بزرگ، تالاب بختگان، دریاچه ارومیه، هیرمند، دشت مشهد و خراسان جنوبی و غیره را هرکدام به نوعی درگیر کرده است و فراگیر است و باید راهکاری اساسی برای آن درنظر گرفته شود.
-
بحران زایندهرود با انتقال آب حل نمیشود
استفادههای بیرویه از آب و با راندمان پایین خصوصاً در بخش کشاورزی، کارایی پایین مصرف آب، تقاضاهای بیرویه و کاهش شدید منابع به دلیل خشکسالیهای اخیر از واقعیتهای عیان در کشور است که رشد جمعیت و بهتبع آن، ضرورت تأمین نیاز جمعیتی، افزایش اراضی زیر کشت و گسترش صنایع، اهمیت بهداشت و محیطزیست روزبهروز اهمیت و ماهیت مسئلهساز آن را دوچندان کرده است.
-
زنده رود؛ یک اعتراض آرام
تجمع عظیم روز جمعه اهالی اصفهان با هدف اصلی مطالبه احیای دائمی زایندهرود، احتمالا بزرگترین تجمع محیطزیستی در تاریخ معاصر ایران بوده است. گستردگی و در عین حال آرامش و متانت مردم در نشان دادن اعتراض و بیان مطالباتشان از ویژگیهای خاص اجتماع بزرگ اصفهانیها بود.
-
درخواستهای مردم اصفهان برسرحقآب
اعتراض «نصف جهان»
صبر اصفهانیها سر آمده و حق هم دارند چرا که حرف از آب است و هیچ مقام مسوولی هم نیست که محق بودن معترضان را انکار کند. اما چه فایده؟! نه سفر آقای وزیر نیرو برای زایندهرود آب میشود و نه دستور و گفتوگوی زنده آقای مخبر. این کار با وعده پیگیری و همدردی و از این دست اقدامات، حل شدنی نیست. این را باید از تجمع گسترده و مردمی دیروز دانست چون ندانستن یا نادیده گرفتن آن قطعا عواقب و آثار خوبی ندارد.
-
با اجرای پروژه سد و تونل سوم کوهرنگ:
۱۸۰۰ هکتار از اراضی منطقه بیرگان زیر آب میرود
اعتراضات مکرر کشاورزان اصفهانی به وضعیت آب در استان، پای وزیر نیرو را به فلات مرکزی ایران کشاند.
-
راهکارهای بلند و کوتاه مدت برای نجات استانی که 20 سال متوالی گرفتار خشکسالی است
طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان جنوبی شتاب میگیرد
بیرجند - 91 درصد مساحت خراسان جنوبی متأثر از خشکسالی است که از این مقدار ۹ درصد در وضعیت طبیعی، ۲۰ درصد خشکسالی خفیف، ۳۵درصد خشکسالی متوسط، ۲۵درصد خشکسالی شدید و ۱۱ درصد خشکسالی بسیار شدید است.
-
ضرورت حفاظت نظاممند محیط زیست
مهمترین چالشهای زیست محیطی که باید در کانون توجه باشد
محیط زیست ما ناخوش است، این را حتی عیسی کلانتری پرحاشیه هم با آن اظهارنظرهای جنجال برانگیز و عجیب و غریبش می دانست.
-
نهمین طرح انتقال آب کارون به تعویق افتاد
نهمین پروژه انتقال آب کارون موسوم به ونک که با خیز دوباره وزارت نیرو برای ارزیابی مجدد به سازمان حفاظت محیطزیست رفته بود، این باربا اعتراض تعدادی از نمایندگان خوزستان در ساختمان سازمان حفاظت محیطزیست به تعویق افتاد.
-
نام یک موسسه نامعلوم در رونوشت های نامه دفتر حسن روحانی+ سند
اختصاص بودجه 200 میلیارد ریالی برای سد فینسک/برای آتش جنگل ها پول نیست برای سدسازی هست!
درست در روزهایی که دولت حسن روحانی برای بسیاری از موارد ضروری از جمله خرید واکسن و تامین تجهیزات اطفای حریق جنگل های ایران، از کمبود بودجه سخن می گوید و در روزهایی که جنگل های زاگرس، البرز و بسیاری از مناطق طبیعی و عرصه های جنگلی-مرتعی ارزشمند کشور در آتش می سوزند و بسیاری از ضروریات اساسی اداره کشور به علت نبود اعتبار و پول روی زمین مانده است اسناد به دست آمده می گویند که 20 میلیارد تومان بودجه برای ساخت سد فینسک و بردن آب به شهر سمنان از سوی دولت و شخص روحانی اختصاص داده شده است.
-
ردپای طرحهای انتقال آب در خشکی رودخانه چالوس
آب چالوس را برای کشت برنج بردند
هفته قبل چالوس قدر یک جوی آب داشت. آب در بالادست بود، اما در پایین دست نه. انگار که شعبده کرده و یا طلسم و وردی خوانده باشند؛ آب رودخانه به یک باره غیب شده بود. ماهیهای محلی خیلی وقت است که قید این رودخانه را زدهاند. آزاد، سفید، سوف؛ دیگر ماهی در این رود نیست. همه ماهیها از گل ولایی که شرکتهای شن و ماسه یا جادهسازیهای اطراف به رود ریختند خفه شدند. چالوس سالهاست که دیگر شفاف نیست و این بار این رود بختبرگشته از همین آب هم دریغ شده. فعالان محیط زیست رد آب را از سرچشمه گرفتند و رسیدند به تونلی که آب را منحرف کرده.
-
تکرار تجربه تلخ خوزستان در مازندران
آیا تالار و تجن هم مثل رودخانه چالوس خشک می شوند؟
نگاه مخالفین طرحهای سدسازی و انتقال آب بین حوضهای از مازندران برخلاف آنچه عدهای تلاش دارند چنین جلوه بدهند، بههیچ عنوان نگاه «صفر و یک» نیست، چرا که وقتی زندگی مدرن امروزی را پذیرفتیم، نمیتوانیم گزارههای شکل دهنده چنین مدلی از زندگی را با توسل به دیدگاههای صرفاً زیست محیطی بهطور مطلق رد کنیم. سدسازیها و مدیریت سازه محور آب هم از اجزای شکل دهنده زندگی مدرن امروزی هستند.
-
پشت پرده مافیای شركت های آب
ایران یکی از سرزمینهای خشک وکمآب در جهان است که با تغییرات اقلیمی شدید هم مواجه شده و این اتفاق خود به خشکسالی بیشتر دامن زده است و این روزها حتی تنشهای جدیای را در استانهای مختف کشور از جمله خوزستان و سیستانوبلوچستان، اهواز و سایر استانهایی که در موقعیت خشکسالی قرار دارند ایجاد کرده است، تنشهایی که حتی کشورهای اطراف ایران و مشترک آبی هم سعی دارند با ساخت سد و کاهش حجم ورودی آب به مرزهای ایران حقابه کشورمان را برای خودشان نگه دارند.
-
نیمروز تفتیده
بحران و دشواری دسترسی مردم به آب بهداشتی در سیستانوبلوچستان
معضل خشکسالی و کمبود آب در استان پهناور سیستانوبلوچستان سالیان متمادی است که مردم استان بهویژه ساکنان نقاط روستایی را با مشکل مواجه کرده و بعضا مردم روستایی از منابع آب غیربهداشتی بهره میگیرند.
-
طرح انتقال خزر در نقطه صفر
2سال پیش طرح انتقال آب خزر به سمنان، بعد از تصویب گزارش ارزیابی زیستمحیطی، توسط سازمان حفاظت محیطزیست، به وزارت نیرو ابلاغ شد، ولی در این مدت هیچ سرمایهگذار خصوصی که بخواهد هزینه این پروژه را بدهد، پا پیش نگذاشته است.
-
صدای «جنگ آب» از اصفهان شنیده شد
بالاخره صدای اعتراض و اولین جرقههای نزاعهای آبی در کشور زده شد و زخم کهنه حقابه اصفهان و یزد با تشدید بحران بیآبی به صدا درآمد. روز گذشته کشاورزان حقابهدار اصفهان به خشکی و نبود آب معترض شدند، این درحالی است که ایران با کاهش بارندگی که در 50 سال اخیر بیسابقه بوده است، با تنش آبی در سال پیشرو مواجه شده و 200 شهر در معرض تهدید جدی قرار دارند و وضعیت آبی ۱۰۱ شهر قرمز است.
-
بیابانزایی؛ نتیجه انتقال آب بین حوضهای
به اعتقاد یک کارشناس حوزه آبخیزداری از منظر طبیعی، انتقال آب از سرشاخه یک حوضه آبخیز به حوضه آبخیز دیگر بر هم زدن نظام ارتباط سیستماتیک مناطق را به دنبال دارد و نتیجه نهایی این کار خشکاندن مناطق زیردست و بیابانزایی است.
-
تعهد اینستاگرامی به حل مشکل آب سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان، پهناورترین استان ایران است که 11.5 درصد مساحت کشور را با 23شهرستان بهخود اختصاص داده، اما هنوز با 2چالش اصلی راه و آب دستوپنجه نرم میکند.
-
جزئیات پروژه انتقال آب خلیجفارس
انتقال آب خلیج فارس مجوز محیط زیست را دارد
بعد از افتتاح فاز اول خط اول پروژه انتقال آب خلیجفارس به کرمان، یزد و هرمزگان، از سوی حسن روحانی رئیس جمهوری در روز پنجشنبه، استاندار کرمان محمدجواد فدایی از رایزنی برای اختصاص بخشی از این فاز به تامین آب آشامیدنی مناطق قرمز استان خبر میدهد.
-
انتشار یك ویدیو از جلسه گزارش خط دوم انتقال آب از سرچشمههای زایندهرود دردسرساز شد
تلاش برای یک پنهانكاری به در بسته خورد
«باید این فعالیتها را به دور از هیاهوی رسانهها دنبال كنیم.» این گفته حالا پس از چهار ماه به هیاهوی رسانهها راه یافته است و توصیه مدیرعامل شركت آبنیرو به مسوولان یزد در سالن كوثر استانداری یزد بیاثر شده است.
-
انتقال بیضابطه آب به اصفهان
کارفرمای پروژه کوهرنگ3 به تعهداتی که به سازمان حفاظت محیطزیست داد، پایبند نبود و با این حال، مجوز فعالیت او برای انتقال آب از سوی این سازمان تمدید شد.
-
طرح انتقال آب خزر، جنگلهای هیرکانی را تخریب میکند
جان گرفتن دوباره خبر انتقال آب خزر به کویر مرکزی، صدای مخالفان این طرح را رساتر کرد و سازمان جنگلها و کمپین مخالفت با انتقال آب خزر در نامههایی جداگانه خطاب به اداره منابع طبیعی استان مازندران و رئیسجمهوری درخواست توقف اجرای طرح انتقال آب خزر به سمنان را بهدلیل تخریب رویشگاههای جنگلی و محیطزیست در مسیر این انتقال ارائه کردند.