آب
-
پیش بینی تنش آبی «بسیار بالا» برای خاورمیانه تا سال ۲۰۴۰
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: بر اساس بررسیهای جهانی انتظار میرود تا سال ۲۰۴۰ در ۴۴ کشور خاورمیانه و شمال آفریقا تنش آبی «بسیار بالا» یا «بالا» رخ دهد.
-
حال سدهای کشور بهتر شد
آمار بهره برداری از سدهای مخزنی کشور تا نهم اردیبهشتماه نشانگر پرشدگی ۶۴ درصد مخازن سدهای کشور است.
-
محیطزیست خوزستان و بحران میانرودان
افزایش آمار سرطان در خوزستان به دلیل آب بی کیفیت و گردوغبار
در ابتدای بهار ۱۴۰۱ بهتدریج به دورۀ تشدید طوفانهای گردوغبار برخواسته از منطقۀ «میانرودان» و آسیبزا در خوزستان، نزدیک میشویم. خشکسالی و ازبینرفتن بافت گیاهی آلودگی هوا و آب خوزستان را تشدید و مشکلات درمانی برای ساکنان ایجاد میکند. افزایش آمار سرطان در خوزستان را می توان به کیفیت پایین آب آشامیدنی، گردوغبار نسبت داد.
-
جراح کلیه و مجاری ادراری پاسخ داد؛
چگونه بدانیم بدن ما دچار کمبود آب شده است
یک جراح کلیه و مجاری ادراری، در ارتباط با اهمیت آب بدن، توضیحاتی ارائه داد.
-
آیا می توان آب معدنی تاریخ مصرف گذشته را نوشید؟
آبمعدنی یکی از محصولاتی است که کمتر کسی به تاریخ مصرف آن توجه میکند؛ اما محققان هشدار میدهند که مصرف آبمعدنی تاریخمصرفگذشته بسیار خطرناک است.
-
مطالعات نشان می دهد؛
لیتیوم در آب آشامیدنی با افزایش ریسک بیماری اوتیسم مرتبط است
هیچ دلیل شناخته شده ای برای بیماری اوتیسم وجود ندارد، اما محققان اکنون انگشت خود را به سمت میزان بالاتر لیتیوم در آب آشامیدنی نشانه رفته اند.
-
آیا نوشیدن آب زیاد، پوست را شفاف میکند؟
"پوست شیشهای" اصطلاحی است که به پوست سالم، صاف، شفاف و درخشان اطلاق میشود.
-
مضررات نوشیدن آب یخ در وعده افطار
بسیاری از افراد عادت دارند که برای رفع تشنگی در وعده افطاری بلافاصله یکیدو لیوان آب یا نوشیدنی کاملا یخ بنوشند. بهتر است بدانید که نوشیدن آب یخ در وعده افطار میتواند با وارد کردن شوک حرارتی به سیستم گوارش باعث ایجاد مشکلاتی مانند گرفتگیهای عضلانی در ناحیه شکم، ایجاد حس دلدرد یا حتی ایجاد ریفلاکس شود.
-
نوشیدن زیاد آب مضر است؟
حجم زیادی از بدن را آب تشکیل میدهد و بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن و کارکرد درست اندامها نیز به مصرف آب بستگی دارد. همواره از پزشکان نقل میشود که بدن در روز دستکم به هشت لیوان آب نیاز دارد اما کمتر درباره مضرات زیاد نوشیدن آب صحبت شده است؛ درواقع مصرف زیاد آب بهاندازه کم نوشیدن آن خطرناک است.
-
اثرات شگفتانگیز خوردن آب قبل از غذا
همه شما تا به حال یک بار این جمله را شنیدهاید که نوشیدن یک لیوان آب قبل از غذا موجب لاغری شما میشود که این تنها فایده این نوشیدنی معجزه آسا نیست.
-
لایحه بودجه در فصل "منابع آب" مانند سال های گذشته ناامید کننده است
تغییر نگرشی برای مدیریت منابع آب کشور در دستور کار نیست
سلامت نیوز : حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب، لایحه بودجه در فصل "آب" را مانند سال های گذشته ناامیدکننده خواند و به سلامت نیوز گفت:« بیش از ۹۰ درصد از بودجه "فصل آب" لایحه، برای هزینه کرد در دو بخش «عرضه» و «تامین» در نظر گرفته شده است و اعداد ردیف های تخصصی این فصل فریاد می زنند که هر یک از بخش های سه گانه کشاورزی، خانگی و صنعتی، هرچقدر می خواهند آب مصرف کنند و وزارت نیرو با «سدسازی» و «انتقال آب»، آب مورد نیاز آنها را تامین خواهد کرد! »
-
ننوشیدن آب خطری جدی برای سلامت
ننوشیدن آب کافی می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله نارسایی قلبی، سکته مغزی، فیبریلاسیون دهلیزی، بیماری مزمن ریوی، دیابت و زوال عقل را بالا ببرد.
-
رکورد مصرف آب در تهران شکسته شد
شهروندان تهرانی شنبه هم روز پرمصرفی داشتند و مصرف در این روز به ۴۰ هزار لیتر برثانیه رسید که عدد بالایی برای این روز است.پناهی معاون بهره برداری آبفای جنوب شرق استان تهران هم در این باره گفت: دهم آذرماه مصرف شهر تهران در حدود ۳ میلیارد لیتر بود که این میزان مصرف را تابستان (مرداد و شهریور) تجربه میکنیم و این مقدار مصرف در آذرماه دور از انتظار است.
-
سیستم آبیاری فعلی تامین کننده منافع قشری خاص است!
در گزارشی که پیش روی شما قرار دارد قرار است به این پرسش پاسخ دهیم که «آیا سیستم آبیاری تحت فشار در شرایط فعلی ایران قابل توصیه است»؟ البته قبل از پرداختن به سیستمهای رایج آبیاری، باید مفهوم و هدف آبیاری توضیح داده شود.
-
فواید نوشیدن هشت لیوان آب در روز
نوشیدن روزانه هشت لیوان برای تنظیم دمای بدن مفید است.
-
کاهش ۳۵ درصدی بارشها در تهران
تهران فقط برای ۱۰۰ روز آب دارد/ آب در پایتخت جیرهبندی میشود؟
احد وظیفه میگوید: «آخرینباری که در تهران بارش کافی و خوب داشتیم به سال ۱۳۹۸ برمیگردد، سال ۹۹ هم بارندگی بد نبود اما طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با کاهش ۳۵ درصدی بارندگی نسبت به میزان نرمال روبهرو شدهایم.به عبارتی طی سال آبی اخیر مجموع بارشها ۱۹۱ میلیمتر بوده که نسبت به شاخص بلندمدت بارشها یعنی عدد ۲۹۴ میلیمتر، ۱۰۳ میلیمتر کمتر باران داشتهایم.»
-
متخصص تغذیه و رژیم درمانی عنوان کرد؛
کم آبی بدن چه بلایی سر انسان می آورد/روزانه چقدر آب بخوریم
متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره عوارض کم آبی بدن و خطراتی که به دنبال دارد، نکاتی را متذکر شد.
-
استاندار همدان از پایان دو ماهه جیرهبندی آب خبر داد
آب سد تالوار در خانه همدانی ها
سرانجام آب سد تالوار به همدان رسید تا وعده دولت به مردم همدان تحقق یابد. مردم دیار الوند، دو ماه با جیرهبندی آب شرب، توزیع آب از طریق تانکر یا بستهبندی ساختند و صبوری پیشه کردند تا وعده و قول مسئولان دولت سیزدهم برای پایان این معضل در ظرف دو ماه محقق شود.
-
تلاش میکنیم تا حد ممکن جیره بندی آب اتفاق نیفتد
سخنگوی صنعت آب گفت: در حال حاضر شهر و استان خاصی وجود ندارد که بتوان آن را دچار تنش آبی قلمداد کرد.
-
ناشتا آب بخوریم یا نخوریم؟
استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: خوردن آب ناشتا در ابتدای صبح نه فایده دارد و نه ضرر؛ چراکه با ناشتا خوردن آب یا نخوردن آب از نظر پزشکی اتفاق خاصی در بدن نمیافتد.
-
توصیه به افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی در "سند توسعه آب استان"
مدیریت ناکارآمد آب، دلیل ورشکستگی آبی مازندران
سلامت نیوز: مازندران اینروزها حال خوشی ندارد و چند سالی است بسیاری از نقاط این دومین استان سرسبز ایران، به گونه ای دچار خشکی وکم آبی شده که آب را با تانکر در آن مناطق توزیع می کنند. با این همه یک دهه است که مدیریت بخش آب استان تغییر نکرده و در اوج ورشکستگی آبی، دم از پیروزی می زند. "کیقباد رستمی ریگچشمه" کارشناس مسائل آب در یادداشتی برای "سلامت نیوز" در اینباره نوشته است.
-
اعلام موضع مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان تنها یک روز پس از درخواست برکناری
فرصت سوزی بزرگ مدیریت آب مازندران در دفاع از حقابه حوضه "تجن"
سلامت نیوز : تنها یک روز پس از انتشار نامه رسمی جمعی از کنشگران و اساتید دانشگاه ها مبنی بر درخواست برکناری مدیرعامل "شرکت آب منطقه ای مازندران"، اخباری مبنی بر درخواست توقف اجرای سد فینسک از سوی این شرکت منتشر شد؛ درحالی که طی چهار سال گذشته شاهد هیچ واکنشی از سوی شرکت آب منطقه ای مازندران نبوده ایم.
-
درخواست جمعی از استادان دانشگاه و کنشگران محیط زیست مازندران از وزیر نیرو
برای ایجاد تحول در ساختار مدیریت منابع آب استان مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران را برکنار کنید
سلامت نیوز: جمعی از استادان دانشگاه و فعالان مدنی محیط زیست ومنابع طبیعی استان مازندران با ارسال یک نامه به وزیر نیرو، برکناری مدیرعامل "شرکت اب منطقه ای مازندران" را از او درخواست کردند.
-
صادرات آب پنهان، یادداشتی از مسعود مولانا
فراتر از طنز ؛ ژرف تر از تراژدی !
سلامت نیوز: وضعیت حکمرانی آب در کشور ما داستانی است که همزمان هم باید به آن خندید و هم گریست. الگوی کشت وآبیاری نادرست کم آبی می آورد؛ کم آبی با خطوط انتقال آب و سدسازی های بعدی جبران می شود و باز منطقه ای که آبش را برده اند یا سدی برایش ساخته اند با کمبود آب مواجه می شود و خشکسالی و .... باز سد و خطوط انتقال و .... به هر حال دور باطل ادامه می یابد تا انگاه که دیگر نه آبی برای انتقال ماده باشد و نه برای سد. مسعود مولانا کنشگر محیط زیست این روند دهشت ناک را در یادداشت زیر با ارقام و اعداد و مستندات و به خوبی توصیف کرده است.
-
خسارتهای سیل به شبکه آب شرب رفع شد
19 شهر استان کرمان گرفتار تنش آبی
مدیرعامل شرکت آبفای استان کرمان گفت: یک میلیون و ۱۳۰ هزار نفر از جمعیت استان با تنش آبی روبهرو هستند که با اجرای پروژههای تأمین آب، بیش از ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت استان از تنش آبی خارج میشوند.
-
همدانیها تمام آبهای مصرفی برای شرب را بجوشانند
کارشناس مسئول برنامه بهداشت و آب و فاضلاب معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا گفت: با توجه به مشکل قطعی آب و کمآبی در همدان توصیه میشود شهروندان تمامی آبهای مصرفی برای آب شرب را بجوشانند تا از سلامت آن مطمئن شوند.
-
شهرکرد آب ندارد
«کاشانی»، «تصلا» و … روزهاست بیآب ماندهاند. فرقی ندارد ساکن طبقه همکف باشند یا دوم و سوم، قطرهای آب به لولههای آب شهری نیست. روزهای عطش گره میخورند به شب اما خبری از آب نیست.
-
خطرات نوشیدن آب سرد برای سلامتی
نوشیدن آب سرد در گرمای تابستان نه تنها می تواند باعث درد گلو شود، بلکه مضرات بسیار زیاد دیگری را نیز متوجه سلامتی میکند.
-
کمبود این ماده در بدن باعث کاهش قدرت حافظه می شود!
حدود ۶۰ درصد از بدن انسان را آب تشکیل میدهد و بدن ما آب را برای سلول ها، برای احشا و برای بافتها نیاز دارد تا بتواند دما را کنترل و دیگر کارکردهای طبیعی بدن را اجرا کند.
-
این نوشیدنی را فریز نکنید، سرطانزا میشود
بسیاری از افرادی که تعریق زیادی دارند و با گرما مواجهه لاجرم دارند آب می خورند و گاهی می بینیم آب معدنی را داخل فریزر می گذارند تا یخ بزند و آب خنک بخورند.